Huikea saavutus! 2-vuotiaana Mensan jäseneksi

Huikea saavutus! 2-vuotiaana Mensan jäseneksi
Kuva: Jordan Whitt

Los Angelesissa asuu 2-vuotias tyttö Kashe Quest, joka on uusi Mensan jäsen. Hän tunnisti jo puolentoista vuoden iässä aakkoset, numerot, värit sekä erilaiset muodot. Taaperon älykkyysosamäärä on 146, kun taas yhdysvaltojen keskivertoaikuisella lukema on noin 98.

Yhdysvaltain Mensan toiminnanjohtaja Trevor Mitchell kertoi Kashen jäsenyyden olevan merkittävä lisäys jäsenistössä.

– Olemme ylpeitä, kun saimme hänet jäseneksemme ja että voimme auttaa häntä ja hänen vanhempiaan niissä ainutlaatuisissa haasteissa, joita lahjakkaat nuoret kohtaavat, kertoo Mitchell.

Kashen muisti on erityisen hyvä. Hän osaa osoittaa kartalta kaikki Yhdysvaltain 50 osavaltiota niiden sijainnin ja muodon perusteella. Viittomakielestä Kashe tietää yli 50 erilaista viittomaa. Lisäksi hän tunnistaa alkuaineita jaksollisen järjestelmän taulukosta. Kashe opettelee parhaillaan lukemaan sekä harjoittelee espanjan kieltä.

Taidoista ja älykkyydestään huolimatta äiti haluaa lapsensa pysyvän lapsena, niin kauan kun mahdollista

Äiti Sukhjit Athwal huomauttaa, että Kashe on toisaalta hyvin samanlainen kuin muutkin pienet lapset, jonka kanssa on ikään kuuluvaa kiukuttelua.

– Hän on kuitenkin vasta taapero. On kiukkukohtauksia ja asioista pitää neuvotella.

Vanhempien mukaan kommunikointi tytön kanssa sujuu mainiosti. Äiti uskoo, että heidän kanssakäyminen lapsen kanssa poikkeaa kuitenkin siinä, että Kashe ymmärtää hieman enemmän asioita kuin hänen ikäisensä yleensä.

Asioista on helpompi neuvotella, kun lapsi ymmärtää enemmän, ja osaa päätellä asioita myös itse.

Asiasta uutisoi Mtv-uutiset


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.