Lapsi kakkaa housuun

Lapsi kakkaa housuun
Kuva: planet_fox

Teksti: Mami Mixtuura

Välillä en tiedä itkisinkö vai nauraisinko, koska lapseni EI kakkaa oikeaan paikkaan. Välillä asia hävettää ja nolottaa, koska lapseni on jo sen ikäinen, että kakka kuuluisi tehdä pönttöön. Olen kokeillut monenlaisia eri keinoja, jotta kakka päätyisi suoraan vessan pönttöön tai pottaan. Mutta ei. Se ei vain onnistu. Toki muutamia onnistumisiakin on joskus sattunut, mutta niistäkin on jo pitkä aika.

Taustalla on ummetusongelmaa, jota hoidetaan parhaillaan. Käytössä on tällä hetkellä valmiste, joka pehmittää ulostetta. Kakan koostumus on siis pehmeää ja välillä löysempää ja välillä kakan määrät ovat valtavia. Tänä aamuna lapseni oli mennyt itse potalle istumaan ja sanoi, että on kakkahätä. No hetken siinä istuttuaan totesi, että ei kakka tulekaan. Itse aloin tekemään omia juttujani ja hetken päästä lapseni ilmoitti, että kakka tuli. No minne se sitten tuli? No housuun tietenkin.

Olen kokeillut monenlaisia keinoja. Olen tutkinut asiaa ja selvitellyt mikä voisi auttaa. Olemme sentään vähän päässeet asiassa eteenpäin, koska lapseni on päässyt lähes eroon päivävaipoista. Ainoastaan silloin, jos olemme lähdössä jonnekkin vieraaseen paikkaan moneksi tunniksi enkä tiedä miten vessoja on tarjolla, laitan varalta vaipan. Vaippa yleensä pysyy kuivana ja pissat ei päädy vaippaan. Vähän aikaa sitten, kun lopetimme päivävaipan käyttämisen, lapseni kävi itse laittamassa vaipan ja kakkasi siihen. Mutta nyt hän on lopettanut sen. Eli positiivista on se, että hän ei enää tarvitse vaippaa kakkaamiseen.

Jos lähtisin pitkälle reissulle ilman varalla olevaa vaippaa, olisi katastrofin ainekset mukana. Välillä kun kakka tulee, niin sitä tulee niin paljon, että vaatteineen suihkukoppiin nostaminen on ainut järkevä ratkaisu. Miten siis toimisin reissun päällä, jos lapseni tekisi sellaiset kakat housuun…  Mieluummin vaippa huomaamattomasti varalla, jotta ei tarvitse liikaa stressata asiaa.

Monenlaiset keinot on kokeiltu, mutta mitä vielä voisin tehdä? Meneekö asia itsellään jonkun ajan päästä ohi, kun siihen ei liikaa kiinnitä huomiota? Toivottavasti.


Ruuhkavuodet suosittelee

Mami Mixtuura

Olen ruuhkavuosia elävä äiti, jonka lapset ovat villejä ja äänekkäitä. Elämä lasten kanssa on opettanut minulle sen, että asiat voivat muuttua pikkuhetkessä. Nykyään yritän suhtautua tulevaisuuteen rennommalla asenteella. Pidän kirjoittamisesta, koska sitä kautta olen löytänyt oman erityisen juttuni kiireisen lapsiperhearjen keskelle.

2 thoughts on “Lapsi kakkaa housuun

  1. Täällä painitaan aivan saman ongelman kanssa! Tsemppiä teille. Kyllä tässä hyvät neuvot olisivat tarpeen 😄

  2. Kiitos Emmi kommentistasi! Harmi, että teillä on samanlainen ongelma. Neuvolassa ohjeistettiin pitämään uloste riittävän pehmeänä, jotta kakkaaminen ei satu. Tsemppiä teidän perheelle myös ja mukavaa syksyä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.