Suomen parasta palvelua pinkissä hotellissa

Suomen parasta palvelua pinkissä hotellissa
Kuva: Ruuhkavuodet toimitus

Kaupallinen yhteistyö: Original Sokos Hotel Vaakuna Kouvola

Me reissaamme paljon, niin koko perheen kesken kuin työmatkojen vuoksi myös pienemmällä porukalla. Vietämme vuodessa eri hotelleissa useita kymmeniä öitä ja tällä kertaa lähdimmekin selvittämään, oliko pinkin hotellin taika säilynyt, sillä olihan Original Sokos Hotel Vaakuna Kouvolassa palvelu kaikin puolin parasta palvelua, mitä olemme saaneet hotelleissa kokea. 

 Palataanpa ajassa hieman taaksepäin eli viime vuoden heinäkuuhun. Olimme perheen kanssa lähdössä viettämään pitkää viikonloppua Saimaan rannalle. Matkan varrella yövyimme Original Sokos Hotel Vaakuna Kouvolassa. Tämän yöpymisen jälkeen hotellikokemuksemme pääsi aivan uudelle ulottuvuudelle. Olimme ilmoittaneet hotelliin myöhäisestä sisäänkirjautumisesta ja vihdoin saavuttuamme perille meitä odotti vastaanottotiskin takana kaksi ystävällistä vastaanottovirkailijaa. Sisäänkirjautuessamme meille iloisesti ilmoitettiin, että meitä on jo odotettukin. Ihmettelimme hieman. Toinen henkilöistä tuli tiskin eteen luoksemme, ojensi minulle paketin ja onnitteli syntymäpäiväni johdosta. Olin aivan puulla päähän lyöty saamastani huomiosta, mutta kiitin kohteliaasti paketista.

 Tämän jälkeen huomio siirtyi meidän 2-vuotiaaseen poikaan. Vastaanottovirkailijat jutustelivat pienelle pojalle ja meille, vanhemmille, niin kuin olisimme aina tunteneet toisemme, joka ei kokemuksemme mukaan ole kovinkaan yleistä Suomen hotelleissa. Poikamme sai “hissimestari”- tittelin ja oman hissikortin. Vastaanottovirkailijat painottivat vain pojalla olevan oikeus, tietysti vanhempien ohjeistuksella, painaa hissin nappeja. Tämä käytäntö onkin jäänyt meidän perheemme hotellivierailuihin elämään. Aina hotelleissa ollessamme pojallamme on yksinoikeus toimia hissimestaria, josta onkin tullut hänelle odotettu kunniatehtävä. 

Kouvolan Vaakunassa lapset saavat erityistä huomiota

Tällä kertaa aulaan saapuessamme meitä tervehti iloisesti Kouvolan uunituore vahvistus Kotkan Seurahuoneelta. Pian huomaamme tutun kasvon tulevan tiskin luo, vastaanottovirkailijan, jonka iloisuutta ja palvelualttiutta emme olleet unohtaneet. Aloitamme tuttavallisen keskustelun ja kuten aiemminkin lapsemme saa tuntea olonsa tervetulleeksi erityisenä vieraana. Hetken jutustelun jälkeen lähdemme etsimään huonettamme, joka tällä kertaa sijaitsee hotellin ensimmäisessä kerroksessa. Hotelli on juuri kokenut ison remontin. Hotelli on upeassa kunnossa, eikä legendaarista Vaakunan henkeä ole saatu kadotettua remontin seurauksena, kertoo hotellipäällikkö Pasi Pekkanen. Perhehuoneemme saunoineen on viihtyisä ja tilava. Sinne mahtuu suurempikin perhe. Ja voi, mikä mahtava yllätys odotti pöydällä, erityisen kaunis herkkuasetelma. 

Huoneet ovat sisustettu Kouvolalaisella Tykkimäki-, Repovesi- tai Pentik-teemalla. Familonin laadukkaat vuodevaatteet ja sopivan pehmeät sängyt takaavat hyvät unet.

Olemme varanneet illaksi yhden hotellin kolmesta saunatilasta, joka osoittautuukin ihanaksi spa-osastoksi. Tilavassa, modernissa saunassa löylyistä vastaa valtavan kokoinen Ikikiuas, lauteille on levitetty Pentikin laudeliinat ja saunan tummat paneelit antavat rauhallisen ja ylellisen löylykokemuksen. Saunan jälkeen onkin rentouttavaa pulahtaa isoon porealtaaseen. 

Hotellissa on kolme viihtyisää tilaussaunaa oleskelutiloineen ja porealtaineen 10-20 henkilölle.

Hotellista löytyy myös idyllinen ranskalainen Frans & Rose -bistro, jonne olemme tehneet pöytävarauksen illaksi. Henkilökunta käy ystävällisesti listan läpi ja suosittelee annoksia, jonka jälkeen jättää meidät hetkeksi miettimään tilaustamme. Tällä kertaa valitsemme monista houkuttelevista annoksista maistelumenun kahdelle ja pojalle lihapyörykät. Ravintolassa on hieman ruuhkaa ja odotellessamme väritämme lasten ruokalistaan yhdistettyä värityskuvaa väreillä, jotka tarjoilija meille antoi. Odottelu sujuukin näin oikein mukavasti. 

Frans & Rose -bistron maistelumenu 

Ruokailun jälkeen suuntaamme kohti huonettamme ja sen kutsuvia sänkyjä. Ei aikaakaan, kun koko porukka nukkuu ihanien, lämpimien peittojen alla keräten voimia seuraavaan päivään Tykkimäelle. Päivästä Tykkimäellä kuulette lisää seuraavassa artikkelissa. 

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *