Suomessa monet asiat ovat todella hyvin!

Suomessa monet asiat ovat todella hyvin!
Kuva: Tim Mossholder

Teksti: Mami Mixtuura

Suomessa monet asiat ovat todella hyvin, mutta niitä ei välttämättä huomaa, koska ne ovat itsestäänselviä asioita. Muualla päin maailmaa monet asiat ovat eri tavalla. Tässä muutamia asioita, jotka eivät kaikkialla maailmassa ole yhtä hyvin kuin Suomessa.

Peseytyminen

Useimmiten voit mennä suihkuun juuri silloin kuin haluat eikä sinun tarvitse tarkistaa etukäteen, onko lämmintä vettä tarjolla. Yleensä voit peseytyä haluamasi lämpöisellä vedellä, eikä lämmin vesi lopu kesken kaiken. Todennäköisesti useampi ihminen voi käydä peräkkäin suihkussa. Näin ei ole kaikkialla.

Edullinen sähkö

Suomessa sähkö on edullista eikä sinun tarvitse liikaa miettiä, onko lamppuja tai muita sähkölaitteita turhaan päällä. Jossain maissa sähkö on todella kallista ja kaikki keinot sähkön kulutuksen hillitsemiseen on mietittävä. On myös maita, joissa sähköä ei välttämättä kovin usein ole tarjolla ja odottamattomat sähkökatkot ovat arkipäivää.

Asiat hoituvat helposti

Useimmat asiat voi hoitaa Suomessa helposti puhelimen tai internetin välityksellä. Näin ei ole kaikkialla. Joissakin maissa on vastassa paljon byrokraattisia juttuja ja yksinkertaistenkin asioiden hoitaminen vie aikaa ja vaatii käyntejä monissa eri paikoissa. Välttämättä monien käyntien ja yritystenkään jälkeen asiaa ei saa hoidettua vaan joutuu aloittamaan saman ruljanssin uudelleen sen jälkeen, kun on hankkinut lisää pyydettyjä juttuja.

Palveluammatit ja lääkehoidot

Suomessa saa useimmissa paikoissa hyvää palvelua. Esimerkiksi apteekissa saat ammattitaitoista ja hyvää palvelua. Jos lapsesi sairastuu ja tarvitsee hoidokseen esimerkiksi antibioottiliuoksen, menet reseptin kanssa apteekkiin ja saat mukaasi huolellisesti ja puhtain menetelmin sekoitetun lääkeliuoksen ja sopivan annosteluvälineen. Sama tilanne ei ole kaikkialla ja lääkkeisiin liittyvät asiat vaihtelevat paljon eri maissa. Jossain maissa saat vastaavassa tilanteessa apteekista mukaasi pullon, jossa on pelkkää jauhetta. Siinä sitten joudut pähkäilemään, että miten tästä voi mitata tarvittavan kahden millilitran annoksen. Kunnes kaivat esiin vieraskielisen pakkausselosteen ja näet kuvan, jossa jauheen sekaan opastetaan lisäämään vettä suoraan hanasta. No ehkä tämä vielä onnistuu, mutta seuraava ongelma saattaa olla annoksen mittaaminen, koska eihän apteekista ole annettu mukaan mitään mittavälinettä. Suomen apteekeissa pyritään tekemään asiat hyvin ja huolellisesti.

Korona ja maskipakko

Suomessa ei ole koronan vuoksi niin tiukkaa maskipakkoa, kuin joissakin maissa. Seuraavan kerran, kun tuskailet maskin käytön kanssa, muista, että joissakin maissa maskin käyttö on pakollista sakon uhalla. Tämä asia ei naurata silloin, kun ulkona on lähes neljänkymmenen asteen helle ja maskia on pidettävä.  Lisäksi bonuksena tulee erikoisen värinen naama, kun maskin alle jäävä alue on vaalea ja muu osa kasvoista saa kauniin rusketuksen!

Joten seuraavan kerran, kun mielestäsi joku asia on huonosti ja ottaa päähän, muista että moni asia on Suomessa kuitenkin todella hyvin. Opetellaan huomaamaan pienet arkiset hyvin toimivat asiat ja ollaan niistä kiitollisia!

Mitkä asiat sinun mielestäsi on hyvin Suomessa? Oletko itse ulkomailla käydessäsi huomannut asioita, jotka tehdään eri tavalla kuin Suomessa? Onko jotain hyviä kokemuksia, joista Suomessa voitaisiin ottaa mallia?

Avatar photo

Mami Mixtuura

Olen ruuhkavuosia elävä äiti, jonka lapset ovat villejä ja äänekkäitä. Elämä lasten kanssa on opettanut minulle sen, että asiat voivat muuttua pikkuhetkessä. Nykyään yritän suhtautua tulevaisuuteen rennommalla asenteella. Pidän kirjoittamisesta, koska sitä kautta olen löytänyt oman erityisen juttuni kiireisen lapsiperhearjen keskelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *