Kesäpäivä Tykkimäellä

Kesäpäivä Tykkimäellä

Kaupallinen yhteistyö: Original Sokos Hotel Vaakuna Kouvola, Tykkimäki

Kouvolan Vaakunassa makoisasti nukutun yön jälkeen meitä odottaa jännittävä päivä Tykkimäellä. Me vanhemmat emme ole kovinkaan innokkaita laitteissa pyörijöitä, mutta silti päivämme huvipuistossa oli täydellinen katsellessamme poikamme iloa ja riemua sekä nauttien viihtyisästä Tykkimäen miljööstä.

Hotellihuoneestamme löytyi kaksi kylpyhuonetta, joten aamutoimiin ei kulu kuin hetki ja kohta olemmekin jo menossa kohti yhtä hotellivierailujen kohokohtaa, aamupalaa. Vaikka matkailusesonki ei ole vielä näin touko-kesäkuun vaihteessa kunnolla edes käynnistynyt, aamupalalla tuntuu olevan hyvin ihmisiä. Hotellissa on huomioitu vallitseva koronatilanne, eikä jonoja synny ja liikkuminen on jouhevaa notkuvien pöytien ympärillä. Kesän ensimmäiset lämpimät aamut antavat mahdollisuuden nauttia aamupalan hotellin isolla terassilla.  

Kouvolan Vaakunassa aamiainen on monipuolinen ja kauniisti katettu 

Aamupalan jälkeen lähdemme kohti Tykkimäen huvipuistoa, jonne autolla hotellilta menee vain kymmenisen minuuttia. Porttien sisäpuolella meitä tervehtii iloisesti puiston toinen maskoteista: Kerttu. Yhteiskuvaan hänen kanssaan on tietysti päästävä.

Kerttuun törmäsimme useasti päivän aikana ja kohtaaminen oli aina yhtä iloinen

Tykkimäen huvipuistosta löytyy aktiviteetteja kaiken ikäisille ja meidän onneksemme olemme tällä kertaa matkassa perheen kuopuksen kanssa, joten pääsemme välttämään puiston hurjimmat laitteet ja nautimme täysin rinnoin pienemmille lapsille tarkoitetuista laitteista. Pojan ja iskän suosikeiksi muodostuu Ford-raitti ja Lähitapiola autorata eli “törmäilyautot”, joissa tahallinen törmäily on tietenkin kiellettyä. 

Ford-raitti oli 3-vuotiaan ehdoton suosikki 

Huvipuistossa laitteet on sijoitettu loistavasti varsinkin perheen pienempien näkökulmasta. Poikamme alkaa selvästi ymmärtämään huvipuiston tarkoituksen ja juoksee iloisesti laitteesta toiseen vanhempien vahtivan silmän alla. Olemme myös sopineet tapaamisen huvipuistopäällikkö Pilvi Serolan kanssa Yllätysten Talon eteen, joka on siis talo väärinpäin! Pilvi kertoilee meille isoista muutoksista, joita on tapahtunut puiston omistussuhteessa Kymen seudun osuuskaupan ostettua koko Tykkimäen toiminnan. 

Kesän odotuksia ja suunnitelmia hieman varjostaa olemassa oleva koronatilanne, joka tuo epävarmuutta esimerkiksi supersuosittuihin artisti-iltoihin, joihin on saatu kiinnitettyä Suomen huippuartisteja. Tälle vuodelle uusia laitteita ei ole puistoon tullut, mutta ensi vuonna Tykkimäki Resort avaa ovensa niin suomalaisille kuin kansainvälisille turisteille. Kuulemma tällaista paikkaa ei Suomessa ole ennen nähty! Tämä tarvitsee tulla omin silmin katsomaan ensi vuonna. 

Huvipuistopäällikkö Pilvi Serola Yllätysten Talon edessä. Talossa saa otettua erityisen hauskoja kuvia! 

Olemme jo tekemässä lähtöä takaisin hotellille, kunnes pelkomme käy toteen ja poikamme ehdottaa koko perheen yhteistä maailmanpyörä ajelua. Olemme useasti päässyt väistämään tämän kokemuksen monilla tekosyillä, mutta nyt kolmevuotiaan vieno pyyntö saa vanhemmat heltymään ja voittamaan omat pelkonsa. Maailmanpyörästä, 25 metrin korkeudesta, avautuu ihastuttavat maisemat. 

Kouvola-pyörästä avautuu upeat näkymät huvipuistoon ja metsämaisemiin.

Tykkimäellä vierähti kuusi tuntia yhdessä hujauksessa. Päätimme, että tänne on palattava koko perheen kanssa vielä tämän kesän aikana. Saavuttuamme pinkille hotellille olemme aivan poikki ja nälkäkin alkaa jo olemaan. Lapsemme ei ehkä jaksaisi päivän jälkeen enää ravintolassa ruokailua, joten on hyvä idea käyttää hotellin ravintolan huonepalvelua ja tilata illallinen nautittavaksi huoneeseen. Ravintolan keittiö laittoi jälleen parastaan ja loihti täydellisen ruuan rankan päivän päätteeksi. Kalasta pitäville voimme suositella talon omaa annosta, PLAT DU JOUR, jonka muuten voi tilata vaikka kotiin Woltin kautta. Summa summarum pinkki hotelli ja Tykkimäki ovat täydellinen paikka viettää viikonloppua perheen kesken. 

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.