Hetkiä, jolloin toivoo, että lapsia olisi vain yksi

Hetkiä, jolloin toivoo, että lapsia olisi vain yksi
Kuva: Vlad Tchompalov

Kirjoittaja: Laura

Useamman lapsen äidillä on usein tunne, että kädet ja aika eivät riitä. Sellaisia hetkiä on perusarjen lomassa useita, jolloin sitä saattaa ohikiitävän sekunnin ajan salaa toivoa, että “olisipa vain yksi lapsi”.

 1. Kun pitäisi saada kaksi pientä, mutta eri-ikäistä lasta nukkumaan ilman toista aikuista. En vieläkään tiedä, miten tuo ratkaistaan, en ole onnistunut siinä kuin pari kertaa.
 2. Kun yhdeltä pitäisi kysellä ranskan verbejä, toiselle pitäisi saada ruokaa suuhun ja kolmannella on kakka.
 3. Kun kotonasi on kylpyhuoneremontti, joka kestää kuusi viikkoa ja sen aikana käytössä ei ole suihkua eikä pyykinpesukonetta.
 4. Kun yhdelle lapselle tulee keskellä yötä oksennustauti.
 5. Kun yhdelle lapselle tulee keskellä yötä päivystykseen lähtemistä vaativa sairaus.
 6. Kun olet huhkinut 1,5 tuntia keittiössä, tehnyt kaikenikäisille lapsille ja aikuisille sopivaa monipuolista ja ravitsevaa ruokaa, vihanneksineen kaikkineen ja sitten kaikki lapset sanovat samantien “pahaa”.
 7. Kun samana iltana on kolmen lapsen kevätjuhlat, jokainen eri puolella kaupunkia.
 8. Kun lapset herättävät vuorotellen yöllä.
 9. Kun on parikymmentä astetta pakkasta, lapset pitäisi pukea ja olette jo puoli tuntia myöhässä.
 10. Kun jokaisella – myös sinulla itselläsi – on aivan kamala nälkäkiukku.
 11. Kun yksi lapsista haluaa kuunnella pitkällä automatkalla Billie Eilishiä, yksi Fröbelin Palikoita ja yksi haluaa vain huutaa eikä kukaan suostu antamaan periksi.
 12. Kun pitäisi valita ravintola, jossa olisi kaikille herkullista syötävää.
 13. Kun kaikki lapsista huutavat yhtä aikaa.
 14. Kun olet yksin lasten kanssa ja yhdellä on pissahätä, yksi on oppinut nousemaan tukea vasten, mutta ei laskeutumaan, ja sinä istut vessanpöntöllä, koska sinulla on jäätävä ripuli.
 15. Kun vauvallasi on rintaraivarivaihe ja hän tarvitsee täysin pimeän huoneen, white noise -suhinat ja jumppapallon syödäkseen, ja kolmevuotiaallasi on nälkä/jano/huomion puute/jalka kipeä/sormessa joku jälki/tarve piirtää mutta ei kärsivällisyyttä ottaa itse piirrustusvälineitä tai odottaa.
 16. Kun sinulla on jutun kirjoittaminen Ruuhkavuosiin kesken, mutta Pikku Kakkonen loppuu.

Laura

Olen yhden teinin ja kahden pikkutytön (uus)perheenäiti ja ammattikirjoittaja Oulusta. Harrastan laulamista, tuskailua, yöllisiä stressisessioita, liikuntaa ja erilaisia projekteja, jotka ovat välillä ihan järkeviä ja onnistuneitakin. Olen kotona viihtyvä ekstrovertti ja harmaaseen alueeseen valloitusretkiä tekevä jokotai-ihminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *