2-vuotias, joka käyttää vastasyntyneen vaatteita

2-vuotias, joka käyttää vastasyntyneen vaatteita
Kuva: Janko Ferlič

Emily Lee, 25, sai tietää jo raskausaikana, että hänen lapsensa ei kasvanut normaalilla tahdilla. Miltä tuntuu elää lapsen kanssa, jolle kaikki lelutkin ovat liian suuria?

Kaksivuotias Louisianassa asuva tyttö Abigail Lee sairastaa harvinaista kääpiömuotoa nimeltä Mikrokefaalinen osteodysplastinen alkukääpiö tyyppi II (MOPD II). Poikkeavuudet kasvussa liittyy aivojen ja luuston kehitykseen.

Tyttö sai diagnoosin kahdeksan viikkoa syntymänsä jälkeen, kun lääkärit huomasivat kaavun olevan olematonta. Äiti kertoo raskauden olleen muuten normaali, mutta sikiön kasvu oli koko odotusajan kolme viikkoa jäljessä.

Pieni tyttövauva teki kaiken muun normaalisti, hän hengitti ja söi hyvin, mutta oli vain kovin pieni

Diagnoosin jälkeen äiti kertoi itkeneensä yksin parkkipaikalla ja pelkäävänsä tulevaisuutta. Vanhemmilla ei ollut aavistustakaan, miten kyseisen poikkeavuuden kanssa pystyy elämään, ja miten se vaikuttaa tyttöön.

Äiti etsi kuukausien ajan tietoa sairaudesta, ja muita tapauksia, joilla olisi sama diagnoosi. Kääpiömuodon harvinaisuudesta johtuen tietoa löytyi hyvin vähän, eikä perhe saanut tarvitsemaansa vertaistukea.

Äiti kertoo, että tytär mahtuu vastasyntyneen vaatteisiin. Abigail painaa vain reilu 3kg

Äiti pohtii, mitä sitten kun tyttö kasvaa, ja haluaa käyttää muita kun lastenvaatteita? Lisäksi tytölle hankitut lelut ovat jättimäisen suuria. Äiti kertoo Barbielle hankittujen huonekalujen olevan lähes sopivia Abigailille.

Perheessä asuu myös isosisko Samantha, joka kasvaa ja kehittyy normaalia tahtia. Kuten monissa erityislapsiperheissä, sisarukset jäävät helposti huomiotta. Äiti kertoo yrittävänsä miehensä kanssa antaa molemmille lapsille heidän tarvitsemansa huomion.

Pienellä tytöllä on myös muita haasteita elämässään, kuin pieni koko. Abigailin näkö on huono, ja haasteena on löytää sopivat silmälasit, koska vastasyntyneen kokoiselle lapselle harva valmistaja tekee silmälaseja.

Abigail on muuten terve lapsi ja hänellä on sama ruokahalu kuin tavallisella kaksivuotiaalla. Kehityksen viivästyminen estää kuitenkin tytön oppimaan kävelemään, ja vain aika näyttää, oppiiko hän koskaan kävelemään ilman apuja.

Lähde: Daily Mail

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *