Iltatähtilapsen äidin mielipide: “lasten suuret ikäerot ovat rikkaus”

Iltatähtilapsen äidin mielipide: “lasten suuret ikäerot ovat rikkaus”
Kuva: Kylo

Iltatähdeksi kutsutaan yleensä lasta, joka on selvästi sisaruksiaan nuorempi. Yleensä vanhemmatkin ovat siis jo keskivertoa iäkkäämpiä vanhempia. Miltä tuntuu aloittaa vauvarumba alusta, kun muut lapset ovat jo isoja? Kodin kuvalehden lukija kertoo, että iltalähtilapsi on vain rikkaus – koko perheelle.

Monet vanhemmat suosivat perhekoon kasvattamista pienellä erolla, sillä silloin lapsille on esimerkiksi seuraa toisistaan. Erään itatähden äiti kertoo perheen lapsilla suuren ikäeron olevan vain hyvä asia. Nuorin lapsista käy alakoulua, ja muut kaksi ovat jo pääasiassa omilla teillään. Äiti kertoo, että sanonta “kolmas lapsi menee siinä missä kaksi” ei pidä paikkaansa. Ilman kolmatta olisi elämä tuntunut tylsältä.

Äiti kertoo nauttineensa suuresti siitä, että isompien lasten ollessa koulussa, oli ihanaa viettää kolmannen kanssa vauva-aikaa kotona. Vanhemmat ovat joutuneet jakamaan huomiota pienen lapsen ja isompien kesken, eivätkä ole ehtineet laiskistua vuosien varrella.

Sisarukset ovat rikastuttaneet toistensa elämää valtavasti

Kun yksinään ei jaksa viedä kuopusta lasten tapahtumiin, pyytää äiti hänelle jonkun kaverinsa mukaan. Lapset viihtyvät yhdessä, ja oma lapsi pääsee vuorostaan joskus kaveriperheen mukaan.

Myös isot sisarukset ovat jaksaneet pelata ja touhuta kuopuksen kanssa yllättävän pitkään. On ymmärrettävää, että isompien sisarusten teini-ikä tekee rakoa lasten suhteisiin, mutta nuorimmankin kaveripiiri on jo laajentunut, eikä hän hae enää niin paljon sisarusten huomiota.

Muita esimerkkejä, miksi sisarusten välinen suuri ikäero on vain hyödyksi:

Vanhempi lapsi oppii huolehtimaan pienemmästä ja näyttämään hyvää esimerkkiä

Nuoremmalla sisaruksella on joku, jota ihailla ja jolta oppia tärkeitä – ja ei niin tärkeitä – asioita

Vanhemmat sisarukset voivat leikkiä ”lastenleikkejä” pidempään

Kaikki lapset saavat kokea ”olevansa ainokaisia”

Onko teidän perheessä lasten välillä suuria ikäeroja, ja miltä se on sinusta tuntunut?

Lähteet: Kodin Kuvalehti, IS


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.