Tekemistä lapsiperheille – Päivä Jyväskylässä

Tekemistä lapsiperheille – Päivä Jyväskylässä

Teksti: Pikku Myytinmurtaja

Kotikaupunkini Jyväskylä! Tänne saavut helposti linja-autolla, junalla tai autolla. Autolla tullessasi varaudu maksamaan parkkeerauksesta myös viikonloppuisin. Rattaiden kanssa kulkeminen on helppoa ja kävelykadulla voi olla rauhassa ilman pelkoa auton alle jäämisestä.

Jyväskylä sijaitsee Päijänteen rannalla ja satama-alueella Lutakossa voi käydä uimassa, risteilyllä sekä syömässä. Tällä alueella on myös Sokos Hotel Paviljonki, jossa majoittuminen on jo lomaa itsessään. Huippu aamiainen sekä leikkihuone. Lähellä on Panimoravintola Hiisi, josta aikuiset voi käydä saunajuomansa hakemassa. Kohta Jyväskyläkin saa myös oman saunaravintolansa satama-alueelle, mutta nämä rakennustyöt voi tänä kesänä jo kävijälle näkyä.

Paras leikkipuistomme on Harjun kupeessa oleva Mäki-Matin puisto. Se on idyllinen perheiden kohtaamispaikka, jossa hiekkalelutkin odottaa valmiina. Puistossa voi grillailla ja sisävessakin käytössä, lasten kesäteatteriesitykset kannattaa myös tsekata, tänä kesänä ainakin Tatu ja Patu vierailee täällä.

Mäki-Matin perhepuisto

Tuliaisostoksilla pitää piipahtaa ihanassa lelukauppa Pienessä Kamarissa ja ehdottomasti paras buffee löytyy aasialaisravintola NoM:sta Puistokadulta. Se on edullinen ja lapsetkin maltillisesti hinnoiteltu, mutta parasta on jälkkäriksi jäätelöä sekä irtokarkkeja! Jos haluaa parempaa a`la cartea niin sitten Ravintola Harmooni tai Toivolan pihasta löytyvä Toivolan Paja. Toivolan piha-alue vanhoine rakennuksineen kannattaa käydä katsomassa vaikka ei syömään menisikään, mutta ehkä jäätelö tai maistuva mocktail!

Jos mielit uimaan lämpöisempiin vesiin niin majoitus kannattaa ottaa hieman kaupungin ulkopuolella olevasta Scandic Laajavuoresta, jonne pääset paikallisliikenteen bussilla. Huoneet ovat ajalta Kekkos-Koivisto, mutta kylpylä sekä lasten leikkihuoneet (monikossa!) ovat siistejä ja kivoja. Hotellista saa lainaan ulkopelivälineitä sekä polkupyöriä ja isompien lasten kanssa voi käydä seikkailupuisto Laajiksessa.

Scandic Laajavuori

Jyväskylästä pienen ajomatkan päässä sijaitsee Nokkakiven huvipuisto mikä pikkuväelle on oikein riittävä huvipuistoelämys ja samalla suunnalla myös Ysitien lemmikki kotieläimineen.

Jos et pääse nyt kesällä niin nähdään viimeistään syys-lokakuun vaihteessa rallien merkeissä!


Ruuhkavuodet suosittelee

Pikku Myytinmurtaja

Satunnaisesti työssäkäyvä Mullantuoksuinen kotiäiti ja tolkun ihminen. "miksi mennä sieltä missä aita on matalin, kun voi mennä sieltä missä sitä ei ole ollenkaan"

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.