Hyvästit hyttysille: Nämä hyttyskarkoitteet sopivat koko perheelle

Hyvästit hyttysille: Nämä hyttyskarkoitteet sopivat koko perheelle

Teksti: Anna-Leena

Juhannus lähenee ja mökkikausi on kuumimillaan. Hyttyset kiusaavat usein varsinkin mökkikansaa. Yksi syy hyttysten suureen määrään mökillä voi johtua veneestä, jonka pohjalle on päässyt kertymään sadevettä. Seisovassa vedessä hyttyset lisääntyvät nopeasti Jos olet kokeillut perinteisiä hyttysmyrkkyjä tuloksetta, kokeile näitä luonnonmukaisia hyttyskarkoitteita. Nämä hyvän tuoksuiset hyttyskarkoitteet sopivat koko perheelle.

Rosmariinia grilliin

Iskevätkö hyttyset juuri silloin kun olet grillaamassa tai istut pöytään syömään? Rosmariinin avulla muutat grillin helposti hyttyskarkotteeksi. Heitä muutama rosmariinin oksa hiillokseen. Rosmariinin tuoksu ajaa hyttyset kauas grillistä ja saat samalla ruokaasi lisää makua.

Sitruunakynttilät

Sitruunan eteerinen öljy on yksi tehokkaimmista luonnollisista hyttyskarkotteista maailmassa. Yksi parhaimmista tavoista hyödyntää sitruunaöljyä on valmistaa öljyn avulla tuoksukynttilöitä. Kynttilöiden teko on helppoa ja ne ovat täysin luonnonmukaisia. Samoin kuin rosmariini, kotitekoiset sitruunakynttilät vapauttavat palaessaan tuoksua, joka pitää hyttyset kaukana. Lue englanninkieliset ohjeet kynttilöiden valmistukseen täältä.

Laventeliöljy

Laventeli on ihmisten keskuudessa hyvin suosittu tuoksu, mutta hyttyset inhoavat sitä. Laventeliöljystä voi tehdä seosta lisäämällä 30 tippaa laventeliöljyä kahteen ruokalusikkalliseen kasvipohjaista öljyä, esimerkiksi oliiviöljyä. Hiero seoasta ihollesi ja hyttyset pysyvät loitolla sinusta.

Kasvien voimaa

Myös jotkut kasvit toimivat itsessään hyttyskarkoitteina. Tällaisia voimakkaan tuoksuisia kasveja ovat muun muassa reunuspietaryrtti, kissanminttu, piparminttu, samettikukka, ja sitruunamelissa. Kokeile istuttaa näitä voimakkaan tuoksuisia kasveja puutarhaasi tai mökkisi 

Teepuuöljy

Useimmat hyönteiset eivät tykkää teepuuöljyn voimakkaasta tuoksusta, joten sitä voi toimia myös hyönteiskarkotteena.

Laimenna öljy ennen kun laitat sitä iholle sekoittamalla 20 tippaa teepuuöljyä vajaaseen desilitraan vettä. Kaada seos pieneen suihkupulloon, josta seosta voi helposti suihkuttaa iholle. Säilytä seos viileässä, pimeässä kaapissa, ja ravista seosta ennen käyttöä. 

Valkosipuli

Lisää ylimääräinen annos valkosipulia ruokaasi. Kun syöt paljon valkosipulia, valkosipulin sisältämät yhdisteet vapautuvat ihon luonnollisten eritteiden välityksellä. Hyttyset eivät tykkää näistä yhdisteistä, ja pysyvät näin ollen poissa iholtasi. 

Oletteko käyttäneet jotain näistä hyttysten karkoittamiseen?

Lähde: mtvuutiset.fi

Ruuhkavuodet toimitus

One thought on “Hyvästit hyttysille: Nämä hyttyskarkoitteet sopivat koko perheelle

  1. On pärjätty Thermacellillä loistavasti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *