Jos vauvat hallitsisivat maailmaa…

Jos vauvat hallitsisivat maailmaa…
Kuva: Jason Sung/Instant Images

Teksti: Äiti Ässä

Jos maailman kaikki päätösvalta olisi suloisilla vaippapöksyillämme, säännöt olisivat hyvin erilaiset. Isojen ihmisten rajoitukset lentäisivät inhokkiruoan kanssa roskikseen, kun Vauvaneuvosto näyttäisi kaikille, missä pitäisi kuolata. Voimaan astuisivat kaikille vauvoille sopivat ohjeet:

Vaippojen käyttö olisi kielletty

Jatkossa Vauvaneuvoston harvahampaisen suosituksen nojalla vaippojen käyttö olisi kielletty kokonaan. Aina ja kaikkialla. Ei olisi enää kutinoita, tukkeita haaroissa tai märkiä peppuja. Kakka ja pissi tulisivat mihin tulisivat. Tulipa iso jytky! Sitä voisi jopa tutkia tarkemmin… Ehkä jopa maistaa? Neuvosto julistaisi, että kaikki vaipat, niin kertakäyttöiset kuin kestotkin, tulisi polttaa roviolla.

Vaatteita ei tarvitsisi

Alas vaatteet! Kaikki maailman vauvat tietävät, kuinka epämiellyttävää vaatteiden laitto on, etenkin talvella. On bodya, housua, sukkaa, kauluria, pipoa, haalaria, hattua, huppua… Hirvittävän hankalaa ja ahdistavaa. Vauvaneuvostolla olisi tähänkin ratkaisu: vaatteita ei tarvitsisi olla olemassa! Nakuilusta tulisi hyväksytty uusi normaali, jossa mikään vaate ei hankaisi. Vaatteita saisi toki oman harkinnan mukaan käyttää, mikäli olisi kylmä.

Kaikkea saisi pureskella

Kun maailma saataisiin järjestykseen Vauvaneuvosto julistaisi, että kaikki maailman asiat, tavarat ja omituisuudet olisivat maisteltavissa. Vauvakansa saisi pureskella ja kuolata autuudella kaikkea aiemmin kiellettyä, kuten isin kuulokkeita, äidin kännykkää, pyykkitelineen huteraa jalkaa, koiran ruokakupin sisältöä yms. Isot Ihmiset eivät enää kieltäisi kaikkea hauskaa! Kaikkeen saisi jättää puumerkkinsä, mikäli omat hampaat ovat niin vahvat.

Maitoa olisi saatavilla ilman viivytyksiä

Kuten Vauvaneuvosto hyvin tietäisi, kaikki vauvat tarvitsisivat maitoa. Isojen Ihmisten järjestyksen aikana on saattanut tapahtua viivytyksiä vauvoista riippumattomista syistä. On saattanut joutua odottamaan maitopullon lämpiämistä tai imetysliivin hakasten avautumista. Turhauttavaa. Neuvosto säätäisi lain, joka takaisi kaikille maailman vauvoille maidonsaannin sillä sekunnilla, kun he sitä haluavat. Tai jopa ennen kuin he edes aavistavat haluavansa sitä. Maitoa vain ilmestyisi heidän suuhunsa nopeammin kuin pissi lattialle.

Vanhemmilla ei olisi ymmärtämisvaikeuksia

Niin kuin jokainen vauva muistaa, vanhemmat ja muut huoltajat eivät aina tajua, mitä vaippakansa tai vaipaton kansa haluaa. Vaikka ynisi, puhisisi, mursisi ja ääntelisi selkeästi, Isoilla ihmisillä ei vain yövalo syty. Korjatakseen näin vakavan puutteen Vauvaneuvosto määräisi, että vauvojen halut teleporttautuisivat heistä huolehtivien henkiöiden päähän. “Byääh”(Nälkäää.) Bling!(Nälkäviesti vastaanotettu!) “Haetaanpas sinulle syötävää”. Kätevää kuin varpaiden imeskely. Hyvästi vanhempien epätietoisuus, eläköön vauvojen tyydytetyt halut!

Äänestäkää Vauvaneuvostoa seuraavissa vaaleissa! Muistakaa, että vauvan sydän on aina oikealla paikalla!

Ps. Mitä sinun vauvasi tekisi, jos saisi päättää? Kommentoi alas!

Lue myös artikkelit:

Rakkauden osoittaminen puolisolle arjen kaaoksessa

Värit tekevät lapsen- vai kuinkas se menikään

Minun mahani- älä koske!

Äiti Ässä

Olen perheenäiti, joka pohtii kaikkea maan ja taivaan väliltä. Vanhemmuus on minulle matka, jossa oppii koko ajan jotain uutta. Arjessa pyrin luovaan kaaokseen ja armollisuuteen itseäni kohtaan. Rakastan katsoa hassuja sarjoja, pelata lautapelejä ja kuunnella hyvää äänikirjaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *