Suomen pisin vesiliukumäki ja paljon muuta, kylpylähotelli Peurunka

Suomen pisin vesiliukumäki ja paljon muuta, kylpylähotelli Peurunka

Olemme suunnittelemassa jälleen kerran viikonloppumatkaa johonkin hotelliin. Vaihtoehtoja selaillessa päätänkin kysäistä lasten mielipidettä, minne he toivoisivat matkan kohdistuvan tällä kertaa. Vastaus tulee kuin tykin suusta: Peurunkaan! Tapani mukaan pyydän heiltä perusteluja valintaan, joita saankin vinon pinon. 

Yksi valintaan vaikuttava seikka on Peurugan kylpylähotellin sijainti. Peurunka sijaitsee Laukaassa, puolen tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä. Meiltä matkaa kertyy reilu kaksi tuntia, mikä ei ole liian pitkä lasten kanssa matkustamiseen ja pääsemme kohteeseen ilman välipysähdyksiä. Saapuessamme paikan päälle on myös mahtavaa huomata, että kohteessa on edelleen ilmaiset parkkipaikat vierailijoille. 

Olemme vierailleet kyseisessä kohteessa useammankin kerran. Aiemmin olemme majoittuneet hotellissa, mutta nyt olemme matkalla isommalla porukalla ja majoitus järjestyykin tilavasta huoneistohotelli Peurantähdestä

Peurantähti huoneistot ovat tasokkaita ja täysin varusteltuja. Huoneistoista löytyy myös sauna!

Toisena perusteluna lasten valintaan oli se, että Peurungassa on ”ihan paras kylpylä”. Peurungan ehdoton vetonaula onkin monipuolinen ja viihtyisä kylpylä, jonka erikoisuutena on upea valaistus. Valaistus antaa hienon tunnelman modernille kylpyläosastolle. Kylpylästä löytyy paljon tekemistä eri ikäisille. Meidän isompien lasten ehdottomat suosikit ovat Suomen pisin vesiliukumäki, jolle pituutta kertyy huimat 130 metriä sekä vesikiipeilyrata. Perheen pienin viihtyy parhaiten pienten lasten altaissa, joita löytyykin jopa kaksi kappaletta. Saunomisesta pitäville kylpylästä löytyy erilaisia saunoja niin allasosastolta kuin suihkutiloista. Täällähän viihtyisi vaikkapa koko päivän! 

Liukumäkien lisäksi kylpylästä löytyy Wibit-vesikiipeilyrata. Kuva: peurunka.fi

Uinnin jälkeen alkaa nälkä kurnia jokaisen vatsassa. Vaikka huoneiston täysin varusteltu keittiö mahdollistaisi ruuan valmistamisen itse, päätämme lomailun kannalta katsastaa Peurungan ravintolapalvelut, joita löytyykin jokaiseen makuun. Kylpylän aulasta löytyy Bistro Nemo, jonka menusta löytyy niin pitsat kuin hampurilaiset. Bistro Nemon annokset ovat jääneet lasten mieleen aiemmilta vierailuilta ja tämä on myös yksi lasten perusteluista, miksi toivoivat reissua Peurunkaan. Nemo on tunnelmaltaan hieman rennompi kuin ravintola Peurankello. Peurankellossa listan annoksissa on käytetty paikallisten tuottajien raaka-aineita aina mahdollisuuksien mukaan. Tarjontaa uudistetaan ja esimerkiksi kesälistalta löytyy toinen toistaan houkuttelevampia annoksia, tietenkään lasten herkullisia annoksia unohtamatta! 

Ruokaillessa voi ihailla kauniita Peurungan maisemia. 

Sisätiloista löytyy kaksi leikkipaikkaa perheen pienimmille sekä aulasta erilaisia pelejä, joita voi koko perheen kanssa pelailla hotellin tilavassa aulassa. Koska ilma on mitä parhain, lähdemme ulkoilemaan hotellikylpylän aivan ihanaan ympäristöön. Ulkona ihastelemme kauniita maisemia ja tietenkin pienin pääsee myös leikkipuistoon. Hellettä pääsee tarvittaessa pakoon ihanan viileään, tehokkaasti ilmasoituun huoneistoon. Reissumme kruunaa perheemme yhteinen harrastus, frisbeegolf. Hotellin vierestä nimittäin löytyy 18 väyläinen frisbeegolfrata. 

Sisällä voi viettää aikaa esimerkiksi biljardia pelaillen tai aulassa lautapelien parissa.

Peurunka tarjosi meille jälleen kerran irtioton arjesta koko perheelle. Kotiin lähtiessä suunnittelemme, että seuraava aikuisten kahdenkeskinen reissu tullaan viettämään Peurungassa. 

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *