Rakkaus on pieniä huomionosoituksia arjen kaaoksessa

Rakkaus on pieniä huomionosoituksia arjen kaaoksessa
Kuva: Jamez Picard/Instant Images

Ruuhkavuosissa eläminen vaikuttaa väistämättä ihmissuhteisiin, etenkin niistä läheisimpiin. Minun kohdallani se vaikutti eniten parisuhteeseeni. Miten voi rakastaa arjen teoilla?

Parisuhteeni on tietysti muuttunut. Aikaa on eri tavalla kuin ennen, kun yhteinen aika hupenee arjen kiireisiin ja askareisiin. Ennen perhearkea pelkäsin, että parisuhde ja rakkaus kuivuu kokoon, kun ei ole aikaa lähteä extempore-treffeille tai saati edes syödä aina yhtä aikaa iltaruokaa. Ei aina ehdi tai jaksa kohdata toista, kun omakin aika on kortilla.

Hermotkin ovat liian usein kireällä ja tulee äyskäistyä toiselle. Välillä tuntuu, että koko arki on pelkkää kaaosta. Onneksi olen huomannut, että arjessakin voi näyttää rakkautta puolisoani kohtaan (uusilla) arkisilla tavoilla. Olen tehnyt seuraavia itse tai minulle on tehty niitä:

  1. Vaipparoskiksen vieminen ulos toisen huomaamatta
  2. Lempiruoan tai -juoman tuominen yllätykseksi kaupasta
  3. Yllättävä kehu lapsen hoidosta
  4. Antaa toisen nukkua pitkään
  5. Lapsen hoitaminen, jotta toinen pääsee vapaalle hetkeksi
  6. Yllätys: Tiskit tiskattu!
  7. Askareiden tasapainottaminen
  8. Apuun rientäminen hädässä
  9. Lelut siivottu lattialta, kun toinen on nukuttamassa lasta
  10. Antaa omaa rauhaa, vaikka toinen olisikin paikalla

Arkiset rakkauden osoitukset ovat myös siitä ihania, että ne piristävät kuin huomaamatta päivääni. Vaikka päivä olisi ollut kuinka raskas ja tuntuisi, että mihinkähän ihmeeseen on tullut ryhdyttyä haluamalla perheen, nuo teot pelastavat. Saa hengähtää tai antaa toisen hengähtää. Näitä eleitä on mukava antaa ja saada, kunnes tulee se aika, että voidaan lähteä niille treffeille. Ehkä treffejä ja muuta kuuluisaa parisuhdeaikaa osaa arvostaa, kun sitä ei ole niin paljon. Aikaa parisuhteessa, yksin tai muiden tärkeiden henkilöiden kanssa saa kaivata!

Jokainen ruuhkavuosilainen tarvitsee varmasti omat lähi-ihmisensä jakamaan arkensa.

Ketkä ovat sinun läheisesi?

Avatar photo

Äiti Ässä

Olen perheenäiti, joka pohtii kaikkea maan ja taivaan väliltä. Vanhemmuus on minulle matka, jossa oppii koko ajan jotain uutta. Arjessa pyrin luovaan kaaokseen ja armollisuuteen itseäni kohtaan. Rakastan katsoa hassuja sarjoja, pelata lautapelejä ja kuunnella hyvää äänikirjaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *