Tekemistä lapsiperheille-Päivä Kuopiossa

Tekemistä lapsiperheille-Päivä Kuopiossa

Teksti: Pikku Myytinmurtaja

Puolentoista vuoden hokeman “sitten kun tämä koronahässäkkä on ohitse, matkustamme junalla” päätimme tilanteesta enää välittämättä toteuttaa odotetun junareissun ja suuntasimme Kuopioon.

Miksi Kuopio? Sinne on meiltä sopivan lyhyt junamatka sekä siellä on Sokos Hotel Puijonsarvi! Mainitaan, että tässä jutussa ei ole tehty minkäänlaista kaupallista yhteistyötä. Viime kerran Kuopion reissulta pojalle jäi kameraan tallennettuna ihanina muistoina Puijonsarven aulan akvaariokalat ja meille vanhemmille hotellin henkilökunnan asiakasystävällinen toiminta, siksi suuntasimme uudestaan Kuopion Puijonsarveen.

Junamatka oli helteisen hikinen, mutta se ei lapsia haitannut. Eväät ei olleet aivan riittävät ja happi loppui maskeissa sylikkäin istuessa, kun äiti oli saituuksissaan pyöristänyt lapsen ikää alaspäin…Hieman ennen Kuopiota pidettiin vielä perus VR-tauko ja nostatettiin lämmintä tunnelmaa noin 30 minuuttia. Tuli luvattua jäätelöä heti kun vain jalka maata koskettaa ja alkoi itsellänikin kurkkua kuivaa.

Lapset halusivat skipata jäätelöt ja suunnata suoraan hotellille, ja siellähän ne kalat odottivat! Kirjautumisen yhteydessä lapset sai Aku Ankat, tatuoinnit ja vaikka mitä, jotka respalainen kävi heille antamassa ihan henkilökohtaisesti. Unohtui nihkeä junamatka, voi kun me oltiin onnellisia, että tultiin taas Puikkariin!

Huoneeseen päästessä oli äidin vuoro huutaa- innosta! Respan väki oli jättänyt tervetuliaiskarkkia sekä virvokkeet koko porukalle! Kyllä oli mahtavaa losauttaa kaikille kylmät juomat ja leuat karkkia louskutellen laitettiin kaikille tatuoinnit. Olisi tässä vaiheessa joudettu lähteä vaikka takaisin kotimatkalle, kun oli niin hyvä mieli(ja tiesin varanneeni paluumatkalle junasta oman hytin).

Hotelli Puijonsarven tervetuliaisyllätys

Mutta itse Kuopio. Kuopiossa on ihanan paljon leikkipuistoja (Hapelähteenpuisto,kauppatori,satama ym.) uimaranta palveluineen sekä satama-alue sekä kauniita puistoalueita. Kaikki on kävelymatkan etäisyydellä Kuopion Torilta, joka on ihanan eläväinen markkina- sekä ihmisten kohtaamispaikka. Väinölänniemen uimarannalla voi vuokrata uimaleluja ja siellä kasvaa nykyään myös palmuja, alueelta voi myös vuokrata vesiurheiluvälineitä. Keskustaan palatessa voi pysähtyä Wanhaa Satamaan syömään tai nautiskella jäätelöä sataman leikkipuistossa. Jos pizza olisikin maistuvampi niin Trattorioa Sorrento on satamasta aivan kulman takana. Ruuan jälkeen voi lähteä sisävesiristeilylle katsomaan saaristokaupunkia, jonne alle 5-vuotiaan sai viedä ihan luvan kanssa ilmaiseksi, mutta laita ennen lähtöä lippalakki laukkuun.

Lasten kanssa pitää käydä Lelukauppa Partasessa, mutta lapsen housut kannattaa pakata jo kotoa mukaan, koska sen verran vaikealta tuntui illalla löytää Kuopion keskustasta pienelle ihmiselle verkkarit. Pienten kanssa kaupunkia on kiva kiertää katujunasta käsin tai matkan satamaan voi taittaa pyöräriksalla.

 Ensi kerralla suuntaamme aikuisten kesken Rauhalahden kesäteatteriin ja saatamma yöpyä hotellilaiva Wuoksissa. Aikuisten kesken kannattaa myös ehdottomasti käydä löylyttelemässä sekä uimassa Kuopion Saanassa. “Puoliso” haluaa myös Game Over-pelihuoneeseen, jossa voi kympillä pelata Flipperiä ja klassikkopelejä niin paljon kuin jaksaa!

Kun jättää auton kotiin niin ei tarvitse matkalla miettiä parkkeerausta tai pysähtymistä huonekalukaupassa. Kuopiossa voi vain kävellä laahustaa, pysähtyä ja nauttia tunnelmasta sekä kaupungin eläväisyydestä. Tekemättä varsinaisesti yhtään mitään ja tulla siitä onnelliseksi, se on lomaa se!

 

Pikku Myytinmurtaja

Satunnaisesti työssäkäyvä Mullantuoksuinen kotiäiti ja tolkun ihminen. "miksi mennä sieltä missä aita on matalin, kun voi mennä sieltä missä sitä ei ole ollenkaan"

One thought on “Tekemistä lapsiperheille-Päivä Kuopiossa

  1. Kuopio on ihana kaupunki! Teidän lomareissu kuulostaa vanhan Kuopiolaisen korvaan ihan mahtavalta! Olette löytäneet kaikki Kuopion parhaat puolet 🙂 Ihanaa kesää teille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *