6 Helppoa ja nopeaa kesäpäivän lounasta

6 Helppoa ja nopeaa kesäpäivän lounasta
Kuva: Sara Dubler

Teksti: Anna-Leena

Aurinko hellii ja kokkaaminen on viimeinen asia, mikä hellepäivänä kiinnostaa. Kokeile näitä nopeita kesäisiä ruokia seuraavan kerran, kun on sinun vuorosi kokata!

1. Ruokaisat kanaleivät 

Tarvitset: 

1 Kypsä kanan rintafile

1 tomaatti

 ½ punasipuli

 1 kypsä avokado

 salaattia

 Pari ruokalusikallista sitruunamehua

Ripaus suolaa ja pippuria

Tee näin:

Kanaleivät valmistuvat nopeasti vaikka edellisen päivän grillauksesta ylijääneestä kanasta. Pilko rintafile pieniksi paloiksi. Revi salaatti ja pilko sipuli ja tomaatti hienoksi silpuksi. Sekoita kulhossa kypsä avokado, sipuli ja tomaatti. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Täytä voileivät kanalla, salaatilla ja itsetehdyllä guacamolella. Annoksen voi tuplata tai vaikka triplata riippuen ruokailijoiden määrästä ja nälästä.

2. Herkullinen kikhernesalaatti

Tarvitset: 

400 gr kikherneitä

1 kurkku

2 tomaattia

2 tölkkiä tonnikalaa

1 paketti fetajuustoa (tai salaattikuutioita)

Loraus sitruunamehua

Ripaus suolaa ja pippuria

Tee näin:

Herkullinen kikhernesalaatti valmistuu nopeasti, kun käytät siihen valmiita kikherneitä. Huuhtele kikherneet ja laita ne suureen kulhoon. Huuhtele ja pilko tomaatti ja kurkku ja lisää kulhoon. Lisää tonnikala ja murustele kulhoon lopuksi fetajuusto. Mausta salaatti lorauksella oliiviöljyä,sitruunamehulla ja ripauksella sormisuolaa. Sekoita ja nauti.

3. Kylmä tomaattikeitto

Gazpacho tai kylmä tomaattikeitto on tyypillinen espanjalainen kesäruoka. Hyvän gazpachon salaisuus on auringossa makeaksi kypsyneet tomaatit. 

Tarvitset:

1kg erittäin kypsiä, punaisia tomaatteja

1 valkosipulin kynsi 

40gr sipulia

50 gr paprikaa (mieluiten vihreää)

70 gr kurkkua 

1 dl oliiviöljyä

2 rkl viinietikkaa

1 rkl suolaa

8 jääkuutiota

Tee näin: 

Leikkaa tomaatit puoliksi ja pilko paprika, kurkku ja sipuli. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen. Sekoita täydellä teholla 5 minuuttia. Nauti kylmänä. 

4. Ruokaisa perunasalaatti

Tarvitset: 

Uusia perunoita 

3 keitettyä kananmunaa

2 tölkkiä tonnikalaa

1 vihreä paprika

3 tomaattia

1 pieni sipuli

Tuoretta persiljaa

Loraus oliiviöljyä

loraus viinietikkaa/sitruunamehua

ripaus suolaa

Teen näin: 

Keitä perunat ja kananmunat aamulla tai edellisenä päivänä ja anna jäähtyä rauhassa. Leikkaa jäähtyneet perunat suupaloiksi ja laita tarjoiluastiaan. Hienonna sipuli ja kananmuna ja pilko tomaatti ja paprika. Sekoita perunoiden joukkoon ja lisää tonnikala Mausta suolalla, oliiviöljyllä ja viinietikalla. Silpo joukkoon tuoretta persiljaa. Anna maustua jääkaapissa ja tarjoile. 

5. Suussasulava juustomunakas 

Tarvitset:

2 kananmunaa/ruokailija

50 gr mozzarellajuustoa/homejuustoa

Ripaus suolaa ja mustapippuria

Tee näin:

Varaa munakkaaseen 2 kananmunaa/henkilö. Vatkaa kananmunat kulhossa haarukalla ja lisää ripaus suolaa ja mustapippuria. Kaada kananmunan joukkoon 50gr mozzarellaraastetta tai homejuustoa maun mukaan. Paista kuumalla pannulla oliiviölyssä. Tarjoile munakas vaikka raikkaan salaatin tai kurkkutikkujen kanssa. 

6. Raikas savulohiwrap

Tarvitset:

100 gr savulohta

1 kurkku

100gr tuorejuustoa (maustamatonta tai maustettua maun mukaan)

1/2 punasipuli

Kourallinen kapriksia

Loraus sitruunamehua

ripaus suolaa 

Tuoretta tilliä

Tee näin:

Silppua punasipuli, savulohi ja kurkku. Vatkaa kulhossa tuorejuusto ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja tillisilpulla. Lisää joukkoon lohi,kurkku, punasipuli ja lopuksi tilli. Sekoita huolella ja täytä tortillapohjat seoksella. Taittele wrapeiksi ja tarjoile heti.

Mikä on teidän perheen vakioresepti?

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *