Lastenrattaat hydraulijousituksella

Lastenrattaat hydraulijousituksella

Tyttäreni lastenrattaat ovat olleet jo hyvän aikaa tarpeettomat, joten päätin laittaa ne vihdoin myyntiin. Myyntipäätöksen seurauksena ajauduin vertailemaan käytettyjen vaunujen hintoja suhteessa uusiin. Tarkastelin myös muita ominaisuuksiin sekä lisätarvikkeisiin liittyviä tietoja, joita voisin lisäillä myynti-ilmoitukseen.

Täytyy sanoa, että koen olevani aika onnellisessa asemassa ollessani myyjä enkä ostaja! Vaunukauppoja ei näet enää ihan noin vain tehdäkään.  Ennen ostopäätöstä tulee suorittaa koeajo, hintavertailu ja  jälleenmyyntiarvo.

Tämän lisäksi tulee olla selvillä tarvittavista ominaisuuksista ja käyttötarkoituksesta. On syytä selvittää milloin liikut, missä liikut, millä liikut vai liikutko ollenkaan. Kenen kanssa liikut, miten liikut, kuinka paljon liikut. Kun käyttötarkoitus on selvitetty tulee ostajan pohtia minkälaiset renkaat palvelevat juuri hänen vaunuilu tarpeitaan parhaiten. Isommat pyörät kulkevat hyvin monenlaisessa maastossa. Ilmakumipyörät ovat epätasaisilla teillä mukavammat kuin ilmakenno- tai muovipyörät. Ilmakumipyörät taas vaativat huoltoa.

Lisäksi on hyvä tietää tuleeko pyörien olla suoraan kulkevat, kääntyvät vai kääntyvät sekä lukittavat? Tarvitsetko neli- vai kolmipyöräisen mallin vai kenties paripyörät, kesärenkaat, talvirenkaat, kitkarenkaat, nastarenkaat,  telat, ketjut vai telaketjut? Huomioon on syytä ottaa myös märkäpito, jääpito, kulumiskestävyys sekä vesiliirtokäyttäytyminen.

Renkaiden valinnan jälkeen on hyvä pohtia rattaiden muita tärkeitä ominaisuuksia. On koottavaa ja kasattavaa mallia. On kääntyvää aisaa ja heittoaisaa. On säädettävää  jalkatukea ja ratasistuinta, erikokoista aurinkolippaa,  hydraulijousitusta, teleskooppi iskunvaimennusta sekä erilaisia lukitussysteemejä.

Näiden ominaisuuksien lisäksi tulee tietenkin miettiä ulkonäköseikat. Alumiini runkoon on mahdollista valita väri lukuisista eri vaihtoehdoista.  Tarjolla on perinteistä värimaailmaa, neon väristä runkoa, kromattua runkoa,  pimeässä hohtavaa runkoa, mattapintaa, kiiltopintaa sekä metallinhohto sävyjä.  Rungon lisäksi ulkonäköön vaikuttavat irrotettavat tekstiilit.

Tarjolla on niin luomupuuvillaisia,  polyester – ja polypropeeni  mikrokuitukankaita, huopia, istuinsuojia ja pehmusteita. Tekstiilejä löydät kaikissa väreissä leopardikuviosta Marimekon unikkokuosiin.

Viimeiseksi on hyvä perehtyä saatavilla oleviin lisävarusteisiin:

 • Adapterit
 • Sadesuojat
 • Vaunuverhot
 • Mukitelineet
 • Vaunusuojat
 • Vaunulelut
 • Laukun pidikkeet
 • Rengassuojat
 • Vaihtosisäkumit
 • Rengaspumppu
 • Aurinkovarjo
 • Lämpöpussi ja jalkasuoja
 • Hyönteissuoja
 • Hoitolaukku
 • Itkuhälytin

Lisäksi tarvitaan isohkon peräkärry tai rattaisiin adaptoituvan lisäsiiven, jonka avulla saa kaikki tarvittavat lisävarusteet mahdutettua mukaan vaunureissuihin. Tarvitaan myös leveä kuljetus- kyltti sekä erikoiskuljetuksiin vaadittavan ajolupa. Pidempiä pysähdyksiä varten on syytä varautua omalla vesiletkulla, USB- pistokkeilla, erilaisilla keittiötarvikkeilla, minijakkaroilla, mikrokuitupyyhekeillä, kaasupullon vaihtoventtiileillä sekä kiinteällä jätevesisäiliöllä.

Ja kun nämä ovat kutakuinkin selvää, niin ei muuta kuin vaunuja ostamaan!

Avatar photo

Jenna

Olen viimeisen kahden vuoden aikana kolmessa eri maassa asunut ulkosuomalainen, joka yrittää parhaansa mukaan selviytyä kielimuurin ja kulttuurishokin täyteisestä arjestaan. Olen myös äiti, vaimo sekä viimetingan ihminen, jolta puuttuu suuntavaisto sekä tilannetaju. Olen hauska, mutta vain omalla äidinkielelläni. Englantia käyttäessä olen simppelimpi hahmo, joka nauraa väärissä kohdissa ja unohtaa liian usein käyttää sanaa pliis. Rakastan kasvisruokaa, liikuntaa sekä Espanjan lempeän aurinkoisia päiviä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *