Raha ei ratkaise lapsiperheiden kesäloman tunnelmaa – mieleenpainuvimmat muistot tulevat pienistä asioista

Raha ei ratkaise lapsiperheiden kesäloman tunnelmaa – mieleenpainuvimmat muistot tulevat pienistä asioista
Kuva: Phil Goodwin

Aina ei tarvitse tehdä kalliita retkiä, vaan pienempikin kokemus voi jäädä lapsiperheelle kesän kohokohdaksi. Vasinkin lapset muistavat yleensä ne loman pienet hetket, jotka saattavat olla jopa arkisia vanhempien mielestä.

Monet vanhemmat tietävät miltä tuntuu ostaa kalliita lahjoja, ja lopulta parasta lahjassa olikin lapsen mielestä pakkausmateriaali. Sama ilmiö pätee myös kesälomaan: parasta lapsen mielestä on juosta nurmikkoa kastelevan sadettimen alla, ja se kun iltapalaksi saakin poikkeuksellisesti jäätelön.

Harri Olenius Lahti Regionista kertoi taannoin, että telttailu ja asuntoautoilu ovat nousussa lapsiperheiden keskuudessa. Raha ei ratkaise kesäloman tunnelmaa.

Vanhempien ja muiden lasten lähipiirissä olevat aikuiset voivat tehdä arjessa paljon niitä pieniä, mutta merkityksellisiä asioita. Tekemiset, joiden avulla lapsen hyvinvoinnin edellytyksiä voisi parantaa, on monia. Läsnä oleminen, yhdessä tekeminen ovat lopulta lapselle yksi tärkeimmistä asioista.

Juhlan ja loman tuntua voi tuoda tarjoamalla hellepäivän mehu skumppalasista, tai tekemällä yökyläpaikan olohuoneen lattialle. Ruuhkavuodet toimitus haluaa lempeästi muistuttaa, että pienillä arjen tekemisillä on todella merkitystä lapsen hyvinvoinnille ja onnellisuudelle.

Kaupunkien ja kuntien tarjoamia aktiviteetteja ei voi liputtaa liikaa

Enää ei tarvitse tehdä ison rahan juttuja jotta lapset nauttii, vaan pienempikin kokemus jää kesästä varmasti mieleen.

Ruuhkavuosien kirjoittajatiimi on listannut Suomen kaupunkien parhaat lapsiperhetärpitkesälle, joko kurkkasit oman lähipaikkakuntasi?

Tekemistä lapsiperheille – päivä Rovaniemellä

Tekemistä lapsiperheille-Päivä Kuopiossa

Tekemistä lapsiperheille – päivä Lahdessa

Tekemistä lapsiperheille – Päivä Etelä-Savossa

Tekemistä lapsiperheille – Päivä Jyväskylässä

Budjettimatkailu on vuosikausien suosittu tapa vaihtaa maisemaa lomien ajaksi. Olemme listanneet myös pikkurahalla toteutettavat hauskat tekemiset koko perheelle. Kurkkaa vaikka nämä: Onnistunut kesäloma ei ole budjetista kiinni: 15 vinkkiä lapsiperheille

Lue myös:

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *