Uusi unisovellus hyödyntää tekoälyä ja auttaa lapsia nukkumaan: onko tämä sovellus ratkaisu perheiden uniongelmiin?

Uusi unisovellus hyödyntää tekoälyä ja auttaa lapsia nukkumaan: onko tämä sovellus ratkaisu perheiden uniongelmiin?
Kuva:Simon Berger

Teksti: Anna-Leena

Tutkimuksen mukaan vanhemmat saattavat menettää jopa 700 tuntia unta vauvan ensimmäisen vuoden aikana. Onko Espanjassa kehitetty unisovellus ratkaisu ongelmaan?

Vauvat saapuvat maailmaan ilman ohjekirjaa: asia jonka monet vanhemmat huomaavat, kun on aika laittaa lapset nukkumaan. Espanjan lastenlääkäreiden yhdistyksen (Asociación Española de Pediatría Infantil) laskujen mukaan vanhemmat saattavat menettää jopa 700 tuntia unta vauvan ensimmäisen elinvuoden aikana. Tämän huomasi myös Ignacio Valledor,39, kahden lapsen isä ja Lullaai-sovelluksen kehittäjä. “Esikoisemme oli hyvin rauhallinen, mutta toinen lapsemme nukkui huonosti ja se vaikutti negatiivisesti meidän kaikkien elämään”,Valledor kertoo.

Tilanne vaikutti perheeseen vakavasti ja he päättivät ottaa yhteyttä unikouluttajaan. Jo muutaman kerran jälkeen koko perhe nukkui paremmin. Valledor, jolla oli taustalla yritysjohtajan koulutus, päätti kehitellä sovelluksen, joka auttaisi kaikkia perheitä nukkumaan paremmin. Valledor otti ensimmäisenä yhteyttä veljeensä, joka oli juuri saanut esikoisensa-ja nukkui yhtä huonosti.

Veljesten suurten ponnistelujen tuloksena helmikuussa 2020 markkinoille ilmestyi Lullaai, sovellus joka kehittäjiensä mukaan toimii kuin hermoverkosto, lähettäen puhelimeen hyödyllistä tietoa vauvan unesta ja ympäristön äänistä. Sovellus toimii ilman internet-yhteyttä. 

Kerättyään tarpeellisen tiedon, sovellus luo jokaiselle perheelle personalisoidun unirutiinin. Sovellus sisältää videoita, artikkeleita, sekä äänityksiä, jotka auttavat vanhempia ymmärtämään lapsen unta paremmin. Sovellus sisältää myös “perfect sleep” (täydellinen uni) nimisen toiminnon, josta voi valita erilaisia rauhoittavia äänitteitä, jotka auttavat vauvaa nukahtamaan. Perfect sleep-toiminto myös reagoi vauvan heräilyihin, auttaen vauvaa nukahtamaan uudestaan. “Uusin toiminto sovelluksessa on chat, jossa vanhemmat voivat lähettää asiantuntijoille uneen liittyviä kysymyksiä ja saada henkilökohtaista ohjausta”, kertoo Valledor. 

“Tavoitteenamme on, että vanhemmat saisivat mahdollisimman paljon tietoa liittyen vauvojen uneen ja että he ymmärtäisivät kuinka tärkeitä rutiinit ovat, kun puhutaan nukkumisesta”.  Sovellus on tarkoitettu 6kk-3v ikäisille lapsille. Sovellus ilmestyi markkinoille viime vuonna ja se on ladattu jo yli tuhat kertaa. Sovellus on saanut muassa Apple:n “päivän sovellus” maininnan ja valittu mukaan google “Startup GrowthAcademy-ohjelmaan.” “Sovelluksen tehtävä on saada vilkkaimmatkin lapset nukkumaan kuin tukki”, naurahtaa Valledor. 

Mitä mieltä olet lasten unisovelluksista ja unikouluista?

Lähde: elpais.es

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *