Kahden lapsen isä: naisen tulee täyttää yksi kriteeri, jotta mies suostuu hankkimaan jälkikasvua

selective focus photography of couple hugging
Kuva: NeONBRAND

Päätoimittaja sekä kahden lapsen isä Erkki Meriluoto kertoo, että yksi naisen piirre vaikuttaa siihen, haluaako tämän kanssa lapsia. Naisilla kriteerit ovat monitasoisempia.

Meriluodon mukaan lapset tehdään pitkälti jo deittailuvaiheessa. Heti seurustelun alkuvaiheessa mies punnitsee, voisiko haluta naisen kanssa lapsia vai ei. Kaikki eivät tietenkään voi saada lapsia, mutta ajatus siitä kenen kanssa saisi yhteisen lapsen, kuuluu osaksi seurustelukumppanin valintarituaaleja.

Naisten valintakriteerit ovat miehiä kohtaan monimutkaisemmat – kuka haluaisi lahjattoman ja vastuuttoman rutjakkeen lastensa isäksi?

Meriluodon mukaan vauva-arkeen halutaan tukea, eikä sellaista isää jonka kanssa joutuisi mahdollisesti yksinhuoltajaksi. Nainen voi hankkia ja kasvattaa lapsen myös yksin. Miehelle tilanne on haasteellisempi. Päätös edes yrittää saada lasta maailmaan on lopulta naisen, kirjoittaa Meriluoto.

Mies suostuu lapsentekoon, jos nainen täyttää yhden kriteerin: hän on tasapainoinen ihminen. Meriluodon mukaan tasapainoiselta naiselta puuttuu arvaamattomat mielialan heilahtelut, ja jatkuva mielivaltainen riitely.

”Mukavan pitkä” odotusaika sitoo ja valmentaa tulevia vanhempia

Naisen odotusaika on parasta aikaa tiirailla tulevaa perhedynamiikkaa lapsen ja puolison kanssa. Meriluodon mukaan odotusaikana voi totutella uuteen elämävaiheeseen ja oppia tulevasta koitoksesta mm. perhevalmennuksen kera.

-Siellä jo kokeneempi pariskunta kertoo vanhemmuuteen liittyvistä haasteista ja tunteista – miten on täysin normaalia, että joskus kiukutteleva lapsi tekisi mieli paiskata seinään. Ihmettelette asiaa kauhistellen, kunnes noin kolmen vuoden kuluttua ymmärrätte, mitä he tarkoittivat, pohtii Meriluoto.

Myös arkiset toiminnot ja mukavasti eteenpäin soljuva arki sujuu huomattavasti paremmin, jos kumppani on mieleltään tasapainoinen ja draamavapaa.

Tasapainoinen lasten äiti on Meriluodon mukaan mukavampi seura myös silloin, kun tukiverkostot ovat puutteelliset tai kaukana. Aikaa vietetään yhdessä huomattavasti enemmän yhdessä perheen kanssa. Kun puoliso on tasapainoinen ja joustavan rauhallinen, ei puuttuva tukiverkostokaan tunnu missään.

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.