Poikani, mekkoon pukeutuva kuningas

Poikani, mekkoon pukeutuva kuningas
Kuva: Ashton Mullins

Teksti: Saara

Meillä on kaksi lasta. Ensimmäisen kohdalla emme halunneet tietää vauvan sukupuolta ja se jos jokin kauhistutti sukulaisia. Rakenneultran lähestyessä pidimme silti pintamme – sukupuoli saisi olla yllätys. Emme kylläkään suunnitelleet antavamme lapselle sukupuolineutraalia nimeä tai kasvattavamme häntä niin ettemme kerro lapselle hänen omaa sukupuoltaan.

Hankimme paljon valkoisia, harmaita ja mustia vaatteita ja tavaroita. Koin sukupuolettomien vauvan tarvikkeiden löytämisen melko helppona. Äitini puolestaan ei keksinyt yhtään sukupuolineutraalia sävyä vaan kutoi pipot ja tumput sekä vaaleanpunaisina että vaaleansinisinä. Sama toistui myös joulupallon kohdalla. Onneksi rakas ystäväni sattui saamaan samaan aikaan tytön – meidän esikoisemme kun osoittautui pojaksi. Kaikki vaaleanpunaiset asiat kotiutuivat ystävälleni.

Prinsessamekossa päiväkotiin?

Olen koko ajan ajatellut, että olen hyvin avoin sen suhteen, miten pieni poikamme haluaa pukeutua. Kuitenkin huomasin hieman arpovani kun hän toivoi mekkoa ylleen päiväkotiin. Hän oli käyttänyt minun entistä morsiusneidon mekkoani kotona lukuisia kertoja, mutta heti mieleni valtasi pelko siitä, kiusaako päiväkodissa joku tästä asuvalinnasta.

Vaaleanpunainen silkkinauhoin ja ruusukkein koristeltu mekko lähti kuitenkin päiväkodin juhliin ja niin vain myös poikani kaveri oli halunnut pukea housujen sijaan mekon kun oli nähnyt tämän ysärikermakakun lapseni yllä. Poikamme ei selvästi myöskään miellä mekkoa sukupuoliasiaksi ja on kertonut olevansa mekko päällä kuningas.

Ristiriitainen sukupuoli

Meillä asuu pieni poika, joka rakastaa autoja ja etenkin isoja koneita. Hän pitää myös dinoista ja ihailee kaikkea vauhdikasta. Samaan aikaan hän nauttii mekkoihin pukeutumisesta, haluaisi lakata kyntensä ja saada reiät korviin. Hän haluaa käyttää samanlaisia kalsareita ja kauluspaitaa kuin isänsä, mutta toivoo että hänelläkin olisi isot tissit, joista tulee maitoa.Oli muuten erinomainen peliveto ostaa pojalle samanlaisia boksereita kuin isällään – vaipoista luopuminen kävi aivan yllättäen!

Aiemmin mainittu tissimaidosta keskustelu tuli ajankohtaiseksi kun perheeseemme syntyi tammikuussa kuopus. Nyt menimme rakenneultraan niin, että halusimme tietää lapsen sukupuolen. Pikkuveli esitteli ahkerasti sukukalleuksiaan joten asia ei jäänyt epäselväksi. Olipahan isovanhemmillekin helpompaa!

Saara

Olen kolmekymppinen äitiyden karikoista toistuvasti itsensä löytävä entinen innokas urheilija, jonka nykyinen ykköslaji on siirtymien kymmenottelu: melkoinen hikilaji onkin kyseessä, kun samaan kyytiin mahtuu yhteistyöhaluton uhmaikäinen, vaunuissa nukkumista rakastava pikkuvauva, tempova borderterrieri sekä potkupyörä ja parin päivän ruokaostokset. Kunniakierroksen jälkeen maaliviiva häämöttää hissittömässä kerrostalossa ja onneksi perillä odottaa lasten isä eli avomieheni.Tällä hetkellä olen äitiysvapaalla, mutta kiireettömän lorvailun sijaan olen onnistunut täyttämään päiväni tehokkaasti ja nautinkin usein aamukahvin mikrotettuna iltapäivällä, höystettynä äidinmaidonkorvikkeella. Löysin myös hetki sitten itseäni kuvaavan termin: multipasking, joka liittyy juurikin siihen kun tekee liian montaa asiaa samanaikaisesti huonosti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *