Hotelli kuin sadusta

Hotelli kuin sadusta

Kun muu Suomi vetäytyy mökeille viettämään juhannusta, on meillä ollut tapana suunnata kohti Helsinkiä ja viettää kaupunkijuhannus. Hotellitarjontaa selaillessa eteen tuli erittäin mielenkiintoinen hotelli. Keskellä Helsinkiä on nimittäin pieni linna, jossa nykyään toimii GLO Hotel Art niminen hotelli. Tämä erilaiselta vaikuttava hotelli on siis nyt pakko kokea!

Moottoritiellä huomaa suomalaisten joukkopaon kaupungeista. Kolmostie Tampereelta kohti Helsinkiä on lähes autio. Vastaantulevalla kaistalla liikenne puuroutuu ja liikenne on silminnähden hitaampaa kuin normaalisti moottoritiellä. Mannerheimintien liikenne soljuu mutkattomasti ja kohta käännymmekin jo Lönnrotinkadulle, jonka loppupäässä upea Glo Hotel Art sijaitsee. Hotellin vanhin rakennus on vuonna 1903 rakennettu Art Nouveau- linna. Hotelliin kuuluu myös uudempi moderni rakennus, joka tekee hotellista todella ihastuttavan kokonaisuuden, missä historia ja nykyaika kohtaavat sulassa sovussa.

Hotellin yleiset tilat ovat täynnä toinen toistaan lumoavampia yksityiskohtia!

Auton parkkeeraamme hotellin yhteydessä sijaitsevaan parkkihalliin. Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla lähellä Helsingin ydinkeskustan palveluita, joten autolle meillä ei ole tarvetta vierailun aikana. Olemme suunnitelleet käyvämme juhannuksen aikana ainakin Korkeasaaressa ja Suomenlinnassa. Myös näitä ajatellen hotellin sijainti on ihanteellinen. Kävelymatkaa kauppatorille kertyy vain 15-20 minuuttia. Kauppatorilta molempiin kohteisiin pääsee sujuvasti laivoilla.

Hotellin aulassa aistii historian havinaa ja mielikuvitus lähtee tekemään matkaa kohti 1900 – luvun alkua. Meidät otetaan ystävällisesti vastaan ja ohjeistetaan, miten löydämme huoneemme, joka sijaitsee hotellin uudemmalla puolella. Hotellin uudelle puolelle kuljetaan “tunnelin” kautta, jossa upeasti modernimaailma kohtaa historiallisen rakennuksen. Isoilla laseilla varustetut sähköovet johdattavat meidät uudelle puolelle, jossa huoneemme sijaitsee.

Olemme varanneet vierailumme ajaksi GLO sviitin, jossa on hyvin tilaa. Huone on rakennettu jännästi kahteen eri tasoon, joka tekee huoneesta tilavan ja ylellisen. Erittäin suuren vaikutuksen perheemme pienimpään tekee keskelle huonetta kasattu ihana, pieni, punainen teltta, joka odottaa pientä majailijaansa. Eikä mene kuin pieni hetki niin pieni mies on asettautunut taloksi pikkuruiseen majaansa ja mahtavat autoleikit on käynnissä.

Isompikin perhe mahtuu 39 neliön sviittiin. Huoneesta löytyy myös Nespresso kahvikone ja kylppärissä on vieraille kylpytakit ja aamutossut.

Kun pikku herramme malttaa lopettaa majailun, lähdemme tutustumaan lähiympäristöön ja etsimään ruokailupaikkaa. Hotellissa ei ole ravintolaa, mutta se ei haittaa, sillä kauaksi ei tarvitse hotellilta lähteä ruuan toivossa. Aivan hotellin vieressä on useita vaihtoehtoja, joista varmasti vaativampikin matkailija löytää omansa. Yhtenä vaihtoehtona on hakea ruoka lähiravintolasta, syödä ja viettää iltaa hotellin tunnelmallisella sisäpihalla.  Me päätämme kuitenkin hiukan kävellä ja löydämmekin matkan varrelta mieleisemme ravintolan, jossa nautimme kunnon hampurilaisateriat. Vatsat täysinäisinä matkaamme vielä kohti kauppatoria katselemaan laivoja sekä nauttimaan aivan ihanasta ja kauniista kesäillasta. Pieni mies saa vielä jäätelön matkalaisen reippauspalkintona, jonka jälkeen olemmekin valmiita vetäytymään hotelliin nukkumaan.

Hotellin sisäpiha

Kunnon yöunien jälkeen suuntaamme hotellin alakerrassa sijaitsevaan aamupalasaliin. Aamupala näyttelee suurelle osalle matkailijoista yhtä tärkeintä kriteeriä hotellia valittaessa. GLO Hotel Artin aamupalasali on erityisen tunnelmallinen ja huokuu historian havinaa. Kattaukset ja tarjottavat ovat viimeisen päälle. Tätä lomamatkailu on parhaimmillaan.

Hotellin yleiset tilat ovat täynnä toinen toistaan lumoavampia yksityiskohtia!

GLO Hotel Art tarjoaa mahtavat puitteet irtiotolle arjesta, joten vahva suositus niin pariskunnille kuin lapsiperheille.

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *