Järkyttynyt äiti jakoi Twitterissä kuvan 5-vuotiaille tarkoitetusta bikinitopista: “Lasten bikinitopissa oli irroitettava täyte!”

Järkyttynyt äiti jakoi Twitterissä kuvan 5-vuotiaille tarkoitetusta bikinitopista: “Lasten bikinitopissa oli irroitettava täyte!”
Kuva: Mathilde Langevin

Teksti: Anna-Leena

Järkyttynyt äiti jakoi Twitterissä kuvan lapsensa lahjaksi saamasta 5-6-vuotiaille tarkoitetusta bikinitopista, jossa oli rintojen kohdalla irroitettavat täytteet. Lapsi sai bikinitopin lahjaksi. Neljän lapsen äiti, Ana, päätti hyödyntää Twitteriä kiinnittääkseen huomiota pienten lasten seksualisoimiseen. “Onko täytetyt bikinit lapsille tarpeen? Ehdottomasti ei”, järkyttynyt äiti kirjoitti. Asiasta uutisoi bebesymás.com uutissivusto.

Vastuu on kaikkien

Yhä nuorempien lasten seksualisoiminen näkyy vaatteissa, mainoksissa, somessa, katukuvassa, jopa leluissa. Yhä nuoremmat lapset poseeraavat valokuvissa seksikkäästi ja ottavat mallia teini-ikäisten provosoivista tanssivideoista. Bebésymás sivustolla julkaistussa uutisessa harmistunut äiti huomauttaa, että vastuu siitä että lapset saavat olla lapsia on kaikkien: vaatteiden -ja mainosten suunnittelijoiden, vanhempien, koulujen -ja myös sosiaalisen median. Äiti sai Twitter-päivitykseensä vastausvyöryn, kun vanhemmat jakoivat ketjussa kuvia saman kaltaisista vaatekappaleista.  

Vaatteet muokkaavat lasten omakuvaa salakavalasti

Vaikka jotkut eivät nähneet ongelmaa bikitäytteessä, jonka “voi ottaa pois, jos siltä tuntuu”, on oikea ongelma paljon syvemmällä. Lapsille suunnatut, täytetyt bikinit muokkaavat salakavalasti pienten lasten omakuvaa lähettäen lapsille viestin siitä, että he tarvitsevat “jotain ekstraa” näyttääkseen paremmalle. Lasten pitäisi saada tuntea olevansa täydellisiä sellaisina, kun he ovat: ilman ylimääräisiä täytteitä.

Moni äidin viestiin vastanneista henkilöistä oli huolestuneempi siitä, miksi joku oli ylipäätään ostanut lapselle täytetyt bikinit. Äiti kuitenkin selitti, että bikinit oli tilattu “PatPat” nimisestä nettikaupasta, eikä tuotteen kuvauksessa mainittu täytteitä. Lukuisat viestiketjuun vastanneista vanhemmista kertoivat huomanneensa, että monien suurten ketjuliikkeiden lastenvaatteet ovat kaukana mukavista ja käytännöllisistä: 

“Järkyttävää! Lapseni on 4-vuotias, mutta käyttää kokoa 7-8 ja kaikki ketjuliikkeiden vaatteet tuntuvat olevan ihonmyötäisiä!🙄”. Kirjoittaa yksi vanhemmista.

Mitä mieltä olet? Kuuluvatko täytteet lasten bikineihin?

Lähde: bebesymas.es

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *