Disneyland Paris kielsi 2 kuukauden ikäisen vauvan äitiä imettämästä julkisesti huvipuiston alueella: “Imetys järkytti ulkomaalaisia turisteja”

Disneyland Paris kielsi 2 kuukauden ikäisen vauvan äitiä imettämästä julkisesti huvipuiston alueella: “Imetys järkytti ulkomaalaisia turisteja”
Kuva: Kon Karampelas

Teksti: Anna-Leena

Vaikka imetyksen hyödyt ovat yleisesti kaikkien tiedossa, edelleen tulee vastaan tilanteita ja paikkoja, joissa luonnolliseen tapaan ruokkia lasta suhtaudutaan negatiivisesti. Yllättävää asiasta tekee sen, että tämänkertaisen imetysskandaalin keskipisteenä on lapsiperheille suunnattu huvipuisto Disneyland Paris. Kohusta uutisoi bebésymás.com sivusto.

Twitterissä nousseen kohun seurauksena huvipuistolle ei jäänyt lopulta muuta vaihtoehtoa, kuin pyytää julkisesti anteeksi kaksikuisen vauvan äidiltä pyydettyään häntä aiemmin samalla viikolla olemaan imettämättä julkisesti huvipuistoalueella. Kohuun otti kantaa twitter-tilillään jopa Ranskan tasa-arvoministeri Marlène Schiappa.

Imetys “järkytti ulkomaalaisia turisteja”

Maailmanlaajuisen pandemian vuoksi pitkään suljettuna pysynyt huvipuisto Disneyland ehti olla avoinna vain hetken ennen suurta kohua. Vain pari viikkoa puiston avaamisen jälkeen kaksi puistossa työskentelevää vartijaa pyysivät pienen vauvan äitiä olemaan imettämättä julkisesti puiston sisällä, koska se heidän mukaansa “järkytti ulkomaalaisia turisteja”, kerrotaan bebésymás sivustolla.

@DisneylandParis. Eilen kaksi huvipuiston vartijaa pyysivät kahden kuukauden ikäisen vauvan äitiä olemaan imettämättä julkisella paikalla, koska se järkytti ulkomaalaisia turisteja. Ranskassa, heinäkuussa 2021. Mitä lakia rikotaan, kun imetys julkisella paikalla kielletään?

Seuraavana päivänä huvipuisto vastasi viestiin: 

“Disneylandissa on lastenhoitoon tarkoitettu erillinen BABY CARE CENTER, jossa on lastenhoitoon tarvittavat mukavuudet sekä erityisesti imetykseen tarkoitetut istuimet.”

Väärä vastaus. Huvipuisto sai viestiinsä paljon vihaisia vastauksia ja jopa Ranskan tasa-arvoministeri Marlène Schiappa puuttui peliin pyytämällä “äitien stigmatisoinnin lopetettamista”.

“Hyvä  @DisneylandParis. Imettäminen ei ole rikos. On hienoa, että puistossa on tarkoitukseen varattuja huoneita, mutta te ette päätä milloin ja missä vauvalla on nälkä. Älkää tekin aloittako äitien leimaamista, muualla sitä saa nähdä jo tarpeeksi. Kiitos etukäteen.

Kritiikkitulvan jälkeen huvipuistolle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa, kuin pyytää äidiltä julkisesti anteeksi:

“Olemme erittäin pahoillamme tapahtuneesta ja välitämme uudestaan anteeksipyyntömme äidille.Huvipuisto myös alleviivaa, että vartijoiden pyyntöei tue huvipuiston sisäisiä sääntöjä tai arvoja.Puiston johtokunta myös painottaa, että puistossa ei ole imetykseen liittyviä sääntöjä.

Onko sinulla kokemusta julkisen imetyksen paheksunnasta? Jaa kokemuksesi muiden lukijoiden kanssa.

Lähde: bebesymas.es

disneylandparis.com

Artikkeli julkaistu ensimmäisen kerran 13.7.2021. Artikkelia päivitetty 4.8.2022.


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus