Disneyland Paris kielsi 2 kuukauden ikäisen vauvan äitiä imettämästä julkisesti huvipuiston alueella: “Imetys järkytti ulkomaalaisia turisteja”

Disneyland Paris kielsi 2 kuukauden ikäisen vauvan äitiä imettämästä julkisesti huvipuiston alueella: “Imetys järkytti ulkomaalaisia turisteja”
Kuva: Kon Karampelas

Teksti: Anna-Leena

Vaikka imetyksen hyödyt ovat yleisesti kaikkien tiedossa, edelleen vuonna 2021 tulee vastaan tilanteita ja paikkoja, joissa luonnolliseen tapaan ruokkia lasta suhtaudutaan negatiivisesti. Yllättävää asiasta tekee sen, että tämän kertaisen imetysskandaalin keskipisteenä on lapsiperheille suunnattu huvipuisto Disneyland Paris. Kohusta uutisoi bebésymás.com sivusto.

Twitterissä nousseen kohun seurauksena huvipuistolle ei jäänyt lopulta muuta vaihtoehtoa, kuin pyytää julkisesti anteeksi kaksikuisen vauvan äidiltä pyydettyään häntä aiemmin samalla viikolla olemaan imettämättä julkisesti huvipuistoalueella. Kohuun otti kantaa twitter-tilillään jopa Ranskan tasa-arvoministeri Marlène Schiappa.

Imetys “järkytti ulkomaalaisia turisteja”

Lokakuusta 2020 asti suljettuna pysynyt huvipuisto Disneyland avasi jälleen porttinsa vierailijoille kesäkuun 17 päivä. Vain pari viikkoa puiston avaamisen jälkeen kaksi puistossa työskentelevää vartijaa pyysivät pienen vauvan äitiä olemaan imettämättä julkisesti puiston sisällä, koska se heidän mukaansa “järkytti ulkomaalaisia turisteja”, kerrotaan bebésymás sivustolla.

@DisneylandParis. Eilen kaksi huvipuiston vartijaa pyysivät kahden kuukauden ikäisen vauvan äitiä olemaan imettämättä julkisella paikalla, koska se järkytti ulkomaalaisia turisteja. Ranskassa, heinäkuussa 2021. Mitä lakia rikotaan, kun imetys julkisella paikalla kielletään?

Seuraavana päivänä huvipuisto vastasi viestiin: 

“Disneylandissa on lastenhoitoon tarkoitettu erillinen BABY CARE CENTER, jossa on lastenhoitoon tarvittavat mukavuudet sekä erityisesti imetykseen tarkoitetut istuimet.”

Väärä vastaus. Huvipuisto sai viestiinsä paljon vihaisia vastauksia ja jopa Ranskan tasa-arvoministeri Marlène Schiappa puuttui peliin pyytämällä “äitien stigmatisoinnin lopetettamista”.

“Hyvä  @DisneylandParis. Imettäminen ei ole rikos. On hienoa, että puistossa on tarkoitukseen varattuja huoneita, mutta te ette päätä milloin ja missä vauvalla on nälkä. Älkää tekin aloittako äitien leimaamista, muualla sitä saa nähdä jo tarpeeksi. Kiitos etukäteen.

Kritiikkitulvan jälkeen huvipuistolle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa, kuin pyytää äidiltä julkisesti anteeksi:

“Olemme erittäin pahoillamme tapahtuneesta ja välitämme uudestaan anteeksipyyntömme äidille.Huvipuisto myös alleviivaa, että vartijoiden pyyntöei tue huvipuiston sisäisiä sääntöjä tai arvoja.Puiston johtokunta myös painottaa, että puistossa ei ole imetykseen liittyviä sääntöjä.

Onko sinulla kokemusta julkisen imetyksen paheksunnasta? Jaa kokemuksesi muiden lukijoiden kanssa.

Lähde: bebesymas.es

disneylandparis.com

Ruuhkavuodet toimitus