2-vuotiaana kotiovelta siepattu poika vihdoin löytynyt: isä etsi kadonnutta lastansa 24 vuoden ajan

2-vuotiaana kotiovelta siepattu poika vihdoin löytynyt: isä etsi kadonnutta lastansa 24 vuoden ajan
Kuva: Josue Escoto

Teksti: Anna-Leena

Uutissivusto Elperiodico.com julkaisi uutisen Guo Gangtang nimisestä miehestä, joka on matkannut yli puoli miljoonaa kilometriä löytääkseen kotiovelta 2-vuotiaana siepatun lapsensa. 24 vuotta myöhemmin, matka on vihdoin päättynyt. 

Guo Gangtang antaa kasvot Kiinan lapsiryöstöille, joita tapahtuu maassa vierallisten arvioiden mukaan tuhansia vuodessa. Uutisesta selviää, että Gangtangin 2-vuotias lapsi siepattiin Shandong-nimisessä maakylässä sijaitsevasta kylästä, jossa hän tapahtumahetkellä leikki kotiovellaan. Vaikka lasta alettiin välittömästi etsiä paikallisilta bussiasemilta ja paikallisjunista, etsinnät eivät tuottaneet tulosta. Epätoivoinen isä ei enää palannut töihin, vaan seuraavan 24 vuoden ajan teki yhteensä yli 500.000 km matkan ajaen vanhalla mopollaan läpi kymmenien Kiinan maakuntien siepattua lastaan etsien.

Vuosien ajan isää on kuvattu moponsa selässä, reppu täynnä siihen kiinnitettyjä sydäntä särkeviä kylttejä, joista hänen tehtävänsä selviää: “Poikani nimi on Guo Zhen, hän syntyi huhtikuussa 1995 ja hänellä on arpi vasemmassa pikkuvarpaassa.”

 “Tunnen oloni oikeaksi isäksi vain kun etsin poikaani. En voi lopettaa, koska tunnen pettäväni lapseni.”isä on kertonut haastattelussa.   

Vuosia kestäneen etsinnän aikana isä on antanut kasvot Kiinassa tapahtuville lapsiryöstöille, kuljettaen mukanaan kuvia ryöstetyistä lapsista ja varoittamalla vanhempia siitä, kuinka vain minuutin kestävä huomion herpaantuminen voi johtaa koko elämän  mittaiseen epätietoisuuteen. Hänen avustuksellaan kymmenkunta siepattua  lasta on löytynyt ja päässyt takaisin kotiin. 

Lopulta noin kuukausi sitten isän ja poliisien vuosia kestäneen sitkeän tutkimustyön ansioista Henan-nimisestä maakunnasta löydettiin nuori mies, joka DNA-testin jälkeen paljastui 24 vuotta sitten kadonneeksi pojaksi. Vanhemmilta otettu DNA-näyte oli pysynyt arkistoituna mahdollisen jälleennäkemisen toivossa vuodesta 2000 asti. Vanhempien huonoksi onneksi poika ei ollut käynyt DNA-testissä ennen kuin nyt, 24 vuotta katoamisensa jälkeen. 

Siepatut lapset päätyvät adoptioon

Suurin osa Kiinan siepatuista lapsista päätyy adoptioon lapsettomille pariskunnille tai pareille, jotka eivät olet onnistuneet yrityksessään saada poikalasta sukua jatkamaan ja vanhemmistaan huolehtimaan. 10 vuotta sitten Kiinan poliisin arvioiden mukaan hinta poikalapsesta oli noin 6.500e, kun taas tyttölapsista maksettiin noin 4.000e. Poliisien pitkäjänteisen työn ja asiasta tiedottamisen ansiosta sieppauslukemat on saatu vähitellen laskuun.

Poliisi on myös ilmoittanut, että Guon sieppaajat on saatu kiinni. BBC:n uutisesta selviää, että Guoan sieppasi pariskunta, jonka tarkoituksena oli myydä lapsi välittömästi eteenpäin. Jälleennäkemisessä ei liikutuksen kyyneliltä vältytty ja koko maa tuntuu juhlivan vuosia kestäneen etsinnän päättymistä ja tämän uskomattomalta kuulostavan tarinan onnellista loppua.

Lähteet: elperiodico.com

https://www.bbc.com/news/world-asia-china-57815491


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.