24 vuoden piina päättyi: kotiovelta 2-vuotiaana siepattu poika on viimein löytynyt!

Kuva: Josue Escoto

Uutissivusto Elperiodico on julkaissut uutisen miehestä, joka on matkannut yli puoli miljoonaa kilometriä löytääkseen kotiovelta 2-vuotiaana siepatun lapsensa. 24 vuotta myöhemmin, matka on vihdoin päättynyt. 

Mies antaa kasvot Kiinan lapsiryöstöille, joita tapahtuu maassa virallisten arvioiden mukaan tuhansia vuodessa. Hänen 2-vuotias lapsensa siepattiin Shandong-nimisestä kylästä, jossa hän oli tapahtumahetkellä leikkimässä kotiovellaan. Vaikka lasta alettiin välittömästi etsiä bussiasemilta ja paikallisjunista, etsinnät eivät tuottaneet tulosta. Epätoivoinen isä ei enää palannut töihin, vaan seuraavan 24 vuoden ajan teki yhteensä yli 500.000 km matkan vanhalla mopollaan, läpi kymmenien Kiinan maakuntien etsimässä siepattua lastaan.

Vuosien ajan isää on kuvattu moponsa selässä, reppu täynnä siihen kiinnitettyjä sydäntä särkeviä kylttejä, joista hänen tehtävänsä selviää: “Poikani nimi on Guo Zhen, hän syntyi huhtikuussa 1995 ja hänellä on arpi vasemmassa pikkuvarpaassa.”

 “Tunnen oloni oikeaksi isäksi vain kun etsin poikaani. En voi lopettaa, koska tunnen pettäväni lapseni.”isä on kertonut haastattelussa.   

Vuosia kestäneen etsinnän aikana isä on antanut kasvot Kiinassa tapahtuville lapsiryöstöille, kuljettaen mukanaan kuvia ryöstetyistä lapsista, varoittaen vanhempia siitä, kuinka vain minuutin kestävä huomion herpaantuminen voi johtaa koko elämän mittaiseen epätietoisuuteen. Hänen avustuksella kymmenkunta siepattua lasta on löytynyt ja päässyt takaisin kotiin. 

Lopulta isän ja poliisien vuosia kestäneen sitkeän tutkimustyön ansioista Henan-nimisestä maakunnasta löydettiin nuori mies, joka DNA-testin jälkeen paljastui 24 vuotta sitten kadonneeksi pojaksi. Vanhemmilta otettu DNA-näyte oli pysynyt arkistoituna mahdollisen jälleennäkemisen toivossa vuodesta 2000 asti. Vanhempien huonoksi onneksi poika ei ollut käynyt DNA-testissä ennen kuin nyt, 24 vuotta katoamisensa jälkeen. 

Siepatut lapset päätyvät adoptioon

Suurin osa Kiinan siepatuista lapsista päätyy adoptioon lapsettomille pariskunnille tai pareille, jotka eivät ole onnistuneet yrityksessään saada poikalasta huolehtimaan vanhemmistaan ja jatkamaan sukua. 10 vuotta sitten Kiinan poliisin arvioiden mukaan hinta poikalapsesta oli noin 6.500e, kun taas tyttölapsista maksettiin noin 4.000e. Poliisien pitkäjänteisen työn ja tiedottamisen ansiosta sieppauslukemat on saatu vähitellen laskuun.

Poliisi on myös ilmoittanut, että pojan sieppaajat on saatu kiinni. BBC:n uutisesta selviää, että pojan sieppasi pariskunta, jonka tarkoituksena oli myydä lapsi välittömästi eteenpäin. Jälleennäkemisessä ei liikutuksen kyyneliltä vältytty ja koko maa tuntuu juhlivan vuosia kestäneen etsinnän päättymistä ja tämän uskomattomalta kuulostavan tarinan onnellista loppua.

Lähteet: Elperiodico, BBC

Juttu julkaistu 14.7.2021, muokattu 11.7.2023.

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.