Kuinka minusta tuli Prisma-Äiti!?

Kuinka minusta tuli Prisma-Äiti!?

Teksti: Pikku Myytinmurtaja

Vakavaraisina aikuisina me oltiin Citymarket-pariskunta. Haahuilimme kaupassa hakien inspiraatiota viikonlopun ruuanlaittosaagoihin ja nauttien tuotteiden esillepanosta.  Vietnamilaisia kevätkääryleitä ja pienpanimotuotteita. Sushien tekokin on kivaa ajanvietettä perjantai-illaksi. Kassallakaan en millään lailla kipuillut summan kanssa, kun olin panostanut määrän sijasta laatuun. Toinen latoi tavarat ja toinen pakkasi.

Sitten perheeseemme tuli vauva. Pakkasin vauvan päivisin matkaan ja lähdettiin kahdestaan ihmettelemään sekä haahuilemaan Cittarin käytäville turvakaukalo kärryillä. Nautittiin välikahvit sekä -korvikkeet kaupan kahviossa ja ostettiin tarvittavat elintarvikkeet. Lapselle Nannia luomuna, sosetta ja vaippoja. Vanhemmille vähän jotain luksusta lihatiskistä siihen kuluttavaan vauva-arkeen.

Sitten vuoden päästä tuli toinen lapsi. Siinä vaiheessa jätin lapset isänsä kanssa kotiin ja lähdin mammuttimarkkinoille vaippatarjouksen perässä sekä saadakseni hetken omaa rauhaa. Lavallinen pilttiä ja vanhemmille jotain helppoa sekä nopeaa syötävää. Kaikki sai syötäväkseen pussista puristettavaa bolognesea, jonka voi siististi vauhdissa imaista.

Sitten lapseni alkoivat syödä ruokaa ja juoda maitoa. Punaisen kaupan kassalla huokailin summan kanssa, että paljonko kotihoidontuesta jää enää tämän keikan jälkeen. Olisiko ruoho sittenkin Prismassa vihreämpää?

Ja niin minusta tuli Prisma-äiti. Lapsille ruuaksi makaronilaatikkoa ja vanhemmille kärryllinen bulkkituotteita. Kilo ketsuppia viikossa ja kotimaista tuoteperhettä aina kun mahdollista. Hampaat irvessä hikeä pyyhkien kerran viikossa ja ennen kuin totuus valkenee ajattelee vielä etukäteen nauttivansa reissusta. Kuulostaa samalta kuin seksin harrastaminen ruuhkavuosina, mutta on pahempaa. Ihmiset katsoo säälien itsepalvelukassalta ja itse tekee mieli huutaa “MIKSET MENE CITTARIIN! MIKSET MENE SUPERMARKETTIIN HAKEMAAN SUN KAHTA TUOTETTA! JA MIKSI LAITAT BANAANIT MUOVIPUSSIIN!”  

Lopulta kun homma on hoidettu, tavarat autossa ja farmariauto suuntaa kohti keskinkertaista omakotitaloa, iskee syvä tyyneys sekä onnellisuus. Se kun saa olla Prisma-äiti omille lapsilleen. Se kun maito maksoi 40 senttiä vähemmän litralta kuin kilpailijalla. Kun sai valmissalaattia ja yrttejä eilisinä tähtinä melkein ilmaiseksi. Ja kun tajuaa kaupassa olevansa kassalla iltakahdeksan jälkeen. Kyllä maistuu punalaputettu rapuviettelys ja mustamakkara aviomiehen kanssa juuri ennen lottoarvontaa!

Pikku Myytinmurtaja

Satunnaisesti työssäkäyvä Mullantuoksuinen kotiäiti ja tolkun ihminen. "miksi mennä sieltä missä aita on matalin, kun voi mennä sieltä missä sitä ei ole ollenkaan"

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *