Uutinen: Vuoden ikäinen vauva ajelehti 1,5 km päähän rannasta puhallettavan uimalelun kyydissä

Uutinen: Vuoden ikäinen vauva ajelehti 1,5 km päähän rannasta puhallettavan uimalelun kyydissä
Kuva: Vicko Mozara

Teksti: Anna-Leena

Tunisiassa pelastettiin reilun vuoden ikäinen tyttövauva, joka kerkesi ajelehtia itsekseen puhallettavan veneen varassa 1,5km matkan päähän rannasta. Asiasta tiedottivat muun muassa dailymail -ja bebésymás sivustot. Dailymail lehden mukaan vauva istui puhallettavassa veneessä, kun vanhempien huomio ilmeisesti herpaantui hetkeksi. 

Yllättävä käänne rantapäivälle

Onneton tapahtuma sattui uutisten mukaan heinäkuun 17 päivä Tunisialaisessa Kelibian kylässä. Paikallinen perhe oli tapahtumahetkellä viettämässä kesäpäivää rannalla. Bebésymás sivuston uutisesta selviää, että äkillinen tuulenpuuska työnsi kevyn veneen -ja veneessä leikkineen vauvan vanhempien ulottumattomiin hetkessä. Vanhemmat hälyttivät pelastuspalvelun ja hengenpelastajan paikalle välittömästi. Pelastusveneellä ja vesiskootterilla vauvaa pelastamaan lähtenyt partio sai veneen lopulta kiinni 1,5 km matkan päässä rannasta.

Kuva: Jakob Owens. Veden varassa ajelehtinut vauva saatiin kiinni 1,5 km matkan päässä rannasta.

Onnellinen loppu

Kun vene saatiin lopulta kiinni, oli vauva silminnähden peloissaan. Tapahtuma sai kuitenkin onnellisen lopun ja vanhemmat selvisivät säikähdyksellä. Toisin olisi kuitenkin voinut käydä, jos vauva olisi noussut pois veneestä tai jos tuuli olisi kääntänyt kevyen veneen ympäri.   

Uutinen on hyvä muistutus siitä, kuinka hetkellinenkin huomion herpaantuminen voi päättyä hengenvaarallisesti. Puhallettavat uimalelut eivät takaa lapsen turvallisuutta vedessä. Vanhempien tulisi vahtia vedessä leikkiviä lapsia herkeämättä ja muistaa, että hukkumisriskin lisäksi äkillinen virtaus tai tuulenpuuska voi yllättää vedessä leikkivän lapsen.


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.