Vuoden ikäinen vauva ajelehti 1,5 km päähän rannasta puhallettavan uimalelun kyydissä

Kuva: Vicko Mozara

Tunisiassa pelastettiin reilun vuoden ikäinen tyttövauva, joka kerkesi ajelehtia itsekseen puhallettavan veneen varassa 1,5km matkan päähän rannasta. Dailymailin mukaan vauva istui puhallettavassa veneessä, kun vanhempien huomio ilmeisesti herpaantui hetkeksi. 

Onneton tapahtuma sattui uutisten mukaan Tunisialaisessa Kelibian kylässä. Paikallinen perhe oli tapahtumahetkellä viettämässä kesäpäivää rannalla. Äkillinen tuulenpuuska työnsi kevyen veneen -ja veneessä leikkineen vauvan vanhempien ulottumattomiin hetkessä. Vanhemmat hälyttivät pelastuspalvelun ja hengenpelastajan paikalle välittömästi. Pelastusveneellä ja vesiskootterilla vauvaa pelastamaan lähtenyt partio sai veneen lopulta kiinni 1,5 km matkan päässä rannalta.

Kuva: Jakob Owens. Veden varassa ajelehtinut vauva saatiin kiinni 1,5 km matkan päässä rannasta.

Onnellinen loppu

Kun vene saatiin lopulta kiinni, oli vauva silminnähden peloissaan. Tapahtuma sai kuitenkin onnellisen lopun ja vanhemmat selvisivät säikähdyksellä. Toisin olisi kuitenkin voinut käydä, jos vauva olisi noussut pois veneestä tai jos tuuli olisi kääntänyt kevyen veneen ympäri.   

Uutinen on hyvä muistutus siitä, kuinka hetkellinenkin huomion herpaantuminen voi päättyä hengenvaarallisesti. Puhallettavat uimalelut eivät takaa lapsen turvallisuutta vedessä. Vanhempien tulisi vahtia vedessä leikkiviä lapsia herkeämättä ja muistaa, että hukkumisriskin lisäksi äkillinen virtaus tai tuulenpuuska voi yllättää vedessä leikkivän lapsen.

Lähde: Daily Mail

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.