Hyvinkään Hotel Sveitsi – lapsiperheiden elämyshotelli

Hyvinkään Hotel Sveitsi – lapsiperheiden elämyshotelli
Kuva: Hotel Sveitsi, Instagram

Kaupallinen yhteistyö: Hotel Sveitsi

Kiireisen arjen lomassa meillä on tapana säännöllisesti tehdä pieniä minilomia. Tällä kertaa meillä oli ajatuksena ottaa pieni irtiotto arjesta mahdollisimman lyhyen ajomatkan päässä. Usein sitä päätyy valitsemaan tutun ja turvallisen, jo hyväksi koetun hotellin. Nyt päätimme kokeilla jotakin aivan uutta ja jossakin toisessa kaupungissa, missä tavallisesti. Ajamme vuodessa kymmeniä kertoja Tampere-Helsinki väliä perheen kanssa ja matkan varrella vilahtaa Hämeenlinna, Riihimäki ja Hyvinkää. Itselleni on ollut vaikea mieltää kahta viimeksi mainittua lomakohteeksi, mutta päätin silti katsoa, mitä niissä olisi tarjolla. Hyvinkäältä löytyi Hotel Sveitsi, jonka sivuja hetken tutkittuani varasin meille kahden yön loman.

Hotel Sveitsin sijainti on meille täydellinen: Tampereelta matkaa on alle puolitoista tuntia. Helsingin hulinasta pois haluaville matka on vieläkin lyhyempi. Hotellin pihaan saavuttuamme huomasin palaavani lapsuuteen, 80-luvulle. Iso matala betonirakennus sai nostalgisen tunteen nousemaan pintaan. Autolle löytyi ilmainen parkkipaikka aivan hotellin edestä, joka on harvinaista nykyään hotelleissa.

Fiilis, minkä rakennuksen ulkokuori sai aikaiseksi, muuttui täysin astuessa hotellin upeaan, moderniin aulaan. Hotelli on kokenut täydellisen remontin muutama vuosi sitten, kun Primehotels alkoi harjoittamaan liiketoimintaa tässä legendaarisessa rakennuksessa, jossa muuten Iltalehden mukaan on aikoinaan viihtynyt muun muassa Urho Kekkonenkin.

Huoneet on viihtyisästi sisustettu. Kylpyhetket kruunaa Rituals-kylpytuotteet.

Olemme varanneet vierailumme ajaksi tilavan Junior Suite- huoneiston. Tarkoituksena on tehdä lomailun ohessa myös töitä, jonka takia lisätila on tarpeen. Astuessamme huoneeseen hämmästys valtaa jälleen meidät, huone on aivan ihastuttava! Huoneistossa on makuuhuoneen lisäksi erillinen oleskeluhuone ja ikkunoista avautuu täydellinen, rauhoittava havumetsämaisema. Huoneen sisustus on erityisen viihtyisä. Molemmissa huoneissa on televisio, työntekoa varten löytyy työpöytä ja kahvikoneesta saa maistuvat kahvit, kun kahvihammasta alkaa kolottamaan. Kylpyhuone on myös tilava. Lapsemme odottaa aina hotellireissuissa pääsevänsä vaahtokylpyyn, eikä tälläkään kertaa toive jäänyt toteutumatta. Huoneistossa on kylpyamme sekä vielä lisäksi erillinen suihkutila. Mitäpä sitä ihminen voisi enempää parin päivän minilomalta toivoa.

Aamupalalla lapset saavat koota oman jäätelöannoksen tai herkutella vohveleilla!

Kun olemme saaneet tavarat purettua ja ihasteltu hetken huonetta, on aika lähteä katsastamaan hotellin ympäristön tarjontaa. Hotellista kulkee yhdystunneli suoraan Sveitsin uimalaan, jonka käyttö kuuluu majoituksen hintaan. Hotellista on myös suora pääsy Sveitsin viihdekeskukseen, josta löytyy tekemistä kaikille. Viihdekeskuksessa on elokuvateatteri, Superpark, kampaamo ja kuntosali. Ajatuksiin hiipii, mitä kaikkea aiomme parin päivän aikana tehdä ja meistä alkaa tuntumaan, että täällähän viihtyisimme pidempäänkin. Nyt kuitenkin nälkä vie voiton ajatuksista ja suuntaamme kohti ravintola Karhunpesää.

Jälleen kerran ihastelemme näkemäämme: ravintola on remontoitu erittäin tunnelmalliseksi ja ravintolan nimen mukaan karhu-teema toistuu ravintolan sisustuksessa ja suloisia pehmonalleja on kaikkialla. Ravintolasta löytyy myös tunnelmallinen nuotiopaikka, joka kerää varsinkin perheen pienimpien huomion ja melkein jokainen lapsi käy tätä paikkaa myös katsomassa.

Pöytään ohjauksen jälkeen saamme eteemme hauskan ja hieman eritavalla toteutetun ruokalistan, josta löydämmekin nopeasti kaikille sopivat annokset. Ruokia odotellessa jatkamme keskusteluamme paikan monipuolisuudesta ja jatkamme minilomamme suunnittelua. Hotel Sveitsin ympäristössä on niin paljon touhuamaista, että meidän on vaikea valikoida minilomamme aktiviteetit. Herkulliset annokset syötyämme, olemme päättäneet kutsua hotelliin lomailemaan myös vanhimmat lapsemme ja viettää Hotel Sveitsissä hiukan pidemmän aktiiviloman. Tästä lisää seuraavassa artikkelissa.

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.