Koulu alkaa, mutta onneksi on Ideapark

Koulu alkaa, mutta onneksi on Ideapark

Kaupallinen yhteistyö: Ideapark Lempäälä

Kesää on vielä muutama viikko jäljellä, mutta koulun alku ja lähestyvä arki kummittelevat välillä jo alitajunnassa. Lapset jännittävät, pohtivat ja vähän jo odottavatkin koulun alkua. Alkaa jokavuotinen keskustelu siitä, mitä pitää hankkia koulua varten. Onneksi on Ideapark ja sinne suuntasimme tänäkin kesänä etsimään koululaisille tarvikkeita tulevaa lukukautta varten.

Kuopus tarvitsee koulurepun. Esikoisen vaatekaappi pursuaa vaatetta, mutta silti ei ole mitään päällepantavaa. Lapset ovat taas kesän aikana kummasti venähtäneet, eikä keväällä hankittu takki enää mahdukaan päälle ja kenkääkin puristaa. Kynät ovat kouluvuoden aikana oudosti kadonneet, pyyhekumit ovat silppuina ja viivoitinkin katkennut.

Lempäälän Ideaparkiin pääsee kätevästi autolla ja ilmaista parkkitilaa on runsaasti. Yksi vaihtoehto on myös matkustaa bussilla ja tämä onnistuu kätevästi esimerkiksi Tampereen suunnasta. Pelkkä matka Ideaparkiin on jo jännittävä ja taittuu nopeasti. Kuopuksemme ei yleensä viihdy kaupoissa, mutta Ideaparkiin hän haluaa lähteä ja ajatus uudesta repusta, itse asiassa ensimmäisestä repusta, kirkastaa hänen silmänsä. Esikoinen taas haluaa päivittää koulutarvikkeitaan ja katsoa, löytyisikö alemyynneistä uutta vaatetta.

Korona-aikana vähän tietysti arveluttaa mennä sisätiloihin, jossa on paljon väkeä. Ideaparkissa viruksen torjuntaan on kuitenkin panostettu, joten meitä ei pelota. Ideapark on laaja ja avara ja käsidesejä on reilusti saatavilla. Henkilökunnalle ja asiakkaille suositellaan maskin käyttöä. Osa penkeistä on poistettu toistaiseksi käytöstä ja yleisten alueiden tiloihin on tehty desinfiointipinnoitus. Asiakkaita myös muistutetaan turvallisuudesta muun muassa kuulutuksilla. Ilokseni huomaan, että suurin osa ihmisistä käyttää maskeja ja vaikka parkkipaikalla on paljon autoja, kauppakeskuksen sisällä on helppo pitää turvavälit toisiin ihmisiin.

Ideaparkissa ei sadekeli haittaa ja kaikki on kätevästi saman katon alla. Lasten mielestä Ideapark on vähän niin kuin pikkuinen kaupunki  ison talon sisällä. Meillä vierähtää Ideaparkissa yleensä kokonainen päivä, niin käy nytkin. Shoppailun lomassa käymme välillä syömässä. Ravintoloita on niin paljon, että on vaikea valita, mitä haluaisi syödä. Tällä kertaa haluamme saada ruoan nopeasti, joten päädymme lasten riemuksi syömään yllätys, yllätys hampurilaisia, ranskalaisia ja kananugetteja. Lapset saavat siis tahtonsa läpi. Jälkiruoaksi haemme yleensä jäätelöä tai donitseja, mutta tällä kertaa ne jäävät väliin, sillä vatsat ovat täynnä ateriasta.

Tällä kertaa keskityimme lähinnä shoppailuun, mutta Ideaparkista löytyy toki muutakin tekemistä. Kesän aikana Ideaparkissa järjestetään lapsille muun muassa kauppakeskussuunnistusta. Vihjeiden ja kartan avulla etsitään seitsemää ympäri kauppakeskusta olevaa rastia. Kaikki osallistuneet saavat pienen yllätyksen. Tokion kesäolympialaisia pääsee seuraamaan non-stopina Bläk Boksin jättinäytöltä. Lisäksi Ideaparkista löytyy sisäkartingrata ja lapsille Skidipark, jossa on monenlaista aktiviteettiä lapsille. Skidiparkissa voi myös järjestää lasten synttäreitä. Mikä olisikaan kätevämpää kuin se, että koti pysyy siistinä ja joku muu hoitaa järjestelyt.

Sopivan repun valinta on tarkkaa puuhaa.

Kiertelemme Ideaparkin liikkeitä useita tunteja. Lapsille löytyy koulutarvikkeita: kyniä, kumeja, teroittimia ja vihkoja. Koulutiensä aloittava kuopus saa mieleisensä koulurepun. Repun valinta on iso juttu. Yllätyksekseni löydämme repun heti ensimmäisestä liikkeestä, mutta kiertelemme kuitenkin vielä lukuisia liikkeitä ennen lopullisen valinnan tekoa. Ideaparkissa reppuja löytyy monesta liikkeestä ja tarjonta on laaja. Onneksi kuopus ei kauaa pähkäile päätöstään. Itse en olisi osannut yhtä nopeasti päättää, minkä repun otamme.

Löydämme myös uusia vaatteita kouluun. Monessa liikkeessä on vielä alemyynnit menossa. Isommalle lapselle löytyy ulkoiluhousut ja esiteinille sopivia vaatteita. Kuopukselle löytyy verkkapuku, collegehousuja ja ihana takki. Ostamme lapsille myös avainnauhat, jotta avaimet pysyisivät paremmin tallessa. Kuopus tarvitsee sateenvarjon, sillä kuravaatteiden pukeminen kouluun ei enää houkuttele. Sateenvarjon löytäminen tuottaa hankaluuksia. Varjon pitää olla kestävä, mahtua pieneen tilaan ja olla helppokäyttöinen. Lopulta ystävällisen ja avuliaan myyjän avustuksella löydämme juuri sopivan sateenvarjon, jota pienen koululaisen on helppo käyttää.

Koululaisten reput ja kynäpenaalit saivat uutta täytettä.

Jossakin vaiheessa meillä alkaa olla sen verran paljon ostoskasseja mukanamme, että päätämme viedä ostokset lukolliseen säilytyslokeroon. Ideaparkissa on todella hyvin säilytystilaa ostoksille. Osa lokeroista toimii kolikoilla, mutta päädymme lokeroon, jonne näpytellään itse keksitty numerokoodi. Kaikki sujuu hyvin siihen asti, kunnes pitäisi lähteä pois ostoskeskuksesta ja ottaa ostokset lokerosta mukaan. Lokero ei kerta kaikkiaan suostu avautumaan, vaikka olemme koko päivän käyttäneet samaa numerokoodia ja käyneet välillä tuomassa lokeroon lisää ostoksia. Soitamme lokeron kyljessä olevaan numeroon ja 10 minuutin kuluttua avulias vartija tulee ja vapauttaa ostoksemme. Kotimatkalle riittää pohdittavaa, miten ihmeessä onnistuimme näppäilemään koodin väärin.

Ideaparkin säilytyslokeroista löytyy tilaa isommillekin ostoksille.

Kotiin päästyämme ihailemme uusia koulutarvikkeita ja lapset järjestävät muotinäytöksen uusista kouluvaatteistaan. Kuten Ideaparkin myyjä meille totesi, nyt pitää ottaa vielä ilo irti viimeisistä lomapäivistä. Kun tärkeimmät hankinnat koulua varten on tehty, pitää enää vain pakata koulureput ja syksy saa tulla. Mutta ensin nautitaan vielä hetki kesästä!

Lue lisää Ideaparkin tarjonnasta tästä.

Teksti: Nanna

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.