Paikka, jossa lapseni voisi viettää koko päivän

Paikka, jossa lapseni voisi viettää koko päivän
Kuva: KarinKarin

Teksti: Mami Mixtuura

Lapseni voisi viettää koko päivän juna-asemalla. Aina, kun kävelemme aseman läheltä, hän pyytää, että äiti voisimmeko katsoa junia. Ja tokihan niitä katsotaan, jos niitä sattuu siihen aikaan kulkemaan. Lähtemisen ja tulemisen tunnelma. Se juttu se taitaa olla, joka lastani kiehtoo. Taitaa olla tullut isäänsä!

Tänä kesänä kauppareissuilla aseman ohi kävellessämme lapseni on nähnyt monenlaisia junia: tavarajunia, lättähatun, kaksikerroksisen Intercityn, Pendolinon ja kiskobussin. Vieläköhän muunlaisia junia on olemassa? No lapseni osaisi varmasti heti vastata tähän.

Tänä kesänä oli mukavaa, kun sain viedä lapseni lomareissulle junalla. Itseä hieman stressasi ennen matkaa ja reissun aikana junanvaihto ja se, että toisessa junassa ei ollut valmiiksi merkattuja istumapaikkoja. No lapseni kommentti, että miten mukavaa on matkustaa junalla, lievitti hiukan omaakin stressiä matkan aikana ja olin varma, että selviämme hyvin loppumatkastakin. Itseä stressasi se, että jos olemme vaihdossa kovin hitaita ja joudumme toisessa junassa olemaan ilman istumapaikkoja. Mutta onneksi selvisimme vaihdosta hyvin ja saimme istua pehmeillä junan penkeillä matkamme loppupätkänkin.

Ennen matkaa lapselleni oli tärkeää kysellä päivittäin samoja kysymyksiä liittyen tulevaan junamatkaamme. Itse olin välillä jo hiukan kyllästynyt samoihin kysymyksiin, mutta ne olivat tärkeitä lapselleni. Tärkeää oli tietää, että mihin aikaan juna lähtee, millainen juna meitä kuljettaa, onko paikkamme ala- vai yläkerrassa, onko junassa leikkipaikkaa, onko junassa vessaa, voiko ravintolassa syödä ihanan lihapulla-annoksen. Harmikseni ravintolavaunullisessa junassa matkustimme niin lyhyen ajan, että emme voineet syödä lihapullia. Ja ne todellakin ovat herkullisia, myös minun mielestäni ja mielelläni olisin lapselleni niitä ostanut.

Sen sijaan kävimme ennen matkaamme ostamassa eväät ruokakaupasta. Lapselleni oli tärkeää miettiä etukäteen syömiset. Eväänä oli kolmioleipää, salaattiannos, patonkia, banaania, karkkia sekä erilaisia juomia.

Tämä junamatka on nyt tehty, mutta pian odottaa seuraava reissu hiukan erilaisilla junilla. Ja seuraavalla matkalla junassa on myös leikkivaunu. Saa nähdä vieläkö lastani kiinnostaa leikit leikkivaunussa vai onko hän kasvanut siihen jo liian isoksi. Se nähdään pian. 😊

Toinen junamatka on tehty ja lapseni oli kasvanut omasta mielestään jo liian isoksi leikkivaunuun. Niin se aika kuluu. Liian nopeasti, ainakin äidin mielestä.

Kuva: holzijue

Tykkääkö lapsesi junista ja juna-asemista? Valitsetteko mieluummin junan vai auton kulkuvälineeksi?

Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä artikkelit

Mitä evääksi junamatkalle?

7 vinkkiä sujuvaan automatkailuun lasten kanssa

Miten varustautua lapsiperheen päivävaellukselle? Nappaa tästä vinkit talteen


Ruuhkavuodet suosittelee

Mami Mixtuura

Olen ruuhkavuosia elävä äiti, jonka lapset ovat villejä ja äänekkäitä. Elämä lasten kanssa on opettanut minulle sen, että asiat voivat muuttua pikkuhetkessä. Nykyään yritän suhtautua tulevaisuuteen rennommalla asenteella. Pidän kirjoittamisesta, koska sitä kautta olen löytänyt oman erityisen juttuni kiireisen lapsiperhearjen keskelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.