Miksi suomalaisilla on niin matala ääni? Miksi suomalaiset vauvat nukkuvat laatikoissa? Lue mitä muut Eurooppalaiset haluavat tietää suomalaisista!

Kuva: Juha Luomola

Teksti: Anna-Leena

Oletko koskaan miettinyt mitä ulkomailla ajattellaan suomalaisista? Shopalike.fi sivusto selvitti Googlen hakusanaehdotusten avulla millaista tietoa muut Euroopan maat hakevat Suomesta. Lue mitä muut Eurooppalaiset haluavat tietää Suomesta ja suomalaisista!

Matalaäänisiä ja älykkäitä blondeja

Suomen koulujärjestelmä ja suomalaisten kouluttautuneisuus on suomalaisille suuri ylpeyden aihe. Suomalaisten koulujen taso on pitkälti tunnettu myös muualla Euroopassa -ja maailmalla. Muun muassa englantilaiset, ruotsalaiset ja turkkilaiset pohtivat miksi suomalaiset koulut ovat niin hyviä.

Myös suomalaisten luonne ja ulkonäkö mietityttää. Turkkilaiset haluavat tietää, miksi suomalaiset ovat niin älykkäitä. Tanskalaisten eniten käyttämä haku oli “Suomalaiset ovat hyviä johtajia” kun taas saksalaiset näpyttelivät useimmiten googleen haun: “suomalaiset ovat masentuneita juomareita”. Ranskalaiset miettivät miksi suomalaiset ovat blondeja ja puolalaisia kiinnostaa tietää, ovatko suomalaiset komeita. Itävaltalaisia taas ihmetyttää miksi suomalaisilla on niin matala ääni. Siinä missä Italiassa pohditaan, miksi suomalaiset ovat niin outoja, Portugalilaisilla ja Serbeillä menee sormi suuhun suomalaisten kanssa: heidän eniten käyttämä haku oli “millaisia suomalaiset ovat?”.

Kuva: NeONBRAND. Muun muassa englantilaiset, ruotsalaiset ja turkkilaiset pohtivat miksi suomalaiset koulut ovat niin hyviä.

Myös jotkut suomalaiset tavat ihmetyttävät muualla Euroopassa. Kroatialaiset haluavat tietää lisää suomalaisesta saunasta. Bosnia ja Hertsegovinassa ollaan kiinnostuneita suomalaisesta keittiöstä ja erityisesti heitä kiinnosta “suomalainen kakku”. Yksi suomalaisille arkipäiväinen asia kuitenkin herättää ihmetystä ympäri Eurooppaa: Alankomaissa, Unkarissa ja Kreikassa pohditaan, miksi suomalaiset laittavat vauvansa nukkumaan pahvilaatikoihin? 

Kuva: Christiann Koepke. Bosnia ja Hertsogovinassa mietitään millainen on suomalainen kakku.

Myös Suomen luonto kiinnostaa muita eurooppalaisia. Ukrainassa mietitään miksi Suomessa on niin paljon metsää ja Espanjalaisia kiinnostaa Suomen valoisat yöt. Venäjällä ihmetellään miksi suomalaiset eivät kerää sieniä.

Minkälaisiin oletuksiin suomalaisista sinä olet törmännyt maailmalla?

Lähde: https://www.shopalike.fi/uteliaat-euroopan-maat-esittelyssa

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.

  Array
(
  [0] => thumbnail
  [1] => medium
  [2] => medium_large
  [3] => large
  [4] => 1536x1536
  [5] => 2048x2048
  [6] => vp_sm
  [7] => vp_md
  [8] => vp_lg
  [9] => vp_xl
  [10] => vp_sm_popup
  [11] => vp_md_popup
  [12] => vp_xl_popup
)