Odotatko vauvaa? Selvitä lapsen sukupuoli näillä leikkimielisillä testeillä!

Odotatko vauvaa? Selvitä lapsen sukupuoli näillä leikkimielisillä testeillä!
Kuva: Juan Encalada

Teksti: Anna-Leena

“Tyttö vie äidin kauneuden, poika terveyden”. “Jos äidin vatsa on pyöreä, lapsi on tyttö. Jos vatsa on suippo, kyseessä on poika”.  Moni raskaana oleva on arvuutellut tulevan lapsen sukupuolta erilaisilla leikkimielisillä testeillä.  Vaikka näillä testeillä ei olekaan tieteellistä perustaa, on lapsen sukupuolen arvuuttelu silti hauskaa ajanvietettä. 

Kiinalainen syntymäkalenteri

Oletko kuullut kiinalaisesta syntymäkalenterista? Vanhan kiinalaisen uskomuksen mukaan lapsen sukupuolen voi ennustaa syntymäkalenterin avulla! Kalenterissa on kaksi saraketta: yksi edustaa naisen ikää hedelmöityshetkellä ja toinen kuukautta, jolloin hedelmöitys tapahtui. Yhdessä sarakkeet ennustavat lapsen sukupuolen.   

Sydämenlyönnit

Sukupuolta voi arvuutella myös sydämen lyöntien tiheydestä. Jos lapsen sydän lyö yli 140 kertaa minuutissa, vauva on tyttö. Jos sydän lyö tätä hitaammat, on vauva poika.

Vauvan asento vatsassa

Jotkut uskovat, että vauvan asento vatsassa kielii sukupuolesta. Uskomuksen mukaan selällään vatsassasi makaava vauva on tyttö. Jos vauva taas makaa toisinpäin, se on poika.

Valkosipulitesti

Tätä testiä suositellaan vain valkosipulin ystäville. Tarkkaile ihosi tuoksua, kun syöt seuraavan kerran valkosipulia. Jos huomaat, että ihosi haisee pahalta, saat poikalapsen. Jos ihosi ei haise lainkaan, odotat tyttöä.

Mieliteot

Yksi yleisimmistä uskomuksista liittyy raskauden aikaisiin mielitekoihin. Uskomuksen mukaan mielesi tekee makeaa, jos odotat tyttövauvaa. Jos taas himoitset suolaisia ruokia, odotat poikalasta.

Näppylät naamassa

Raskauden aikaiset hormoonimuutokset saattavat saada naamasi kukkimaan. Ennen ajateltiin, että naiset jotka saavat finnejä kasvoillensa raskauden aikana, odottavat tyttövauvaa. Kun iho on sileä ja hehkuu, on vatsassa poikavauva.

Myös kasvojen muodosta on ennustettu lapsen sukupuolta. Jos odottavan vahemman kasvot pyöristyvät raskauden aikana, odottaa hän todennäköisemmin tyttöä. Jos kasvojen muoto ei muutu, odottaa hän poikaa.

Karvojen kasvu

Oletko huomannut raskauden myötä ihokarvojen kasvua uusilla kehonalueilla? Poikavauvan testosteronin on ajateltu vaikuttavan myös äidin karvaisuuteen raskauden aikana. Jos siis vastasit kyllä, odotat todennäköisesti poikaa. Jos et ole huomannut muutoksia karvojen kasvussa, on tuleva vauva tämä uskomuksen mukaan todenäköisemmin tyttö.

Oletko sinä käyttänyt jotain näistä arvuutellaksesi lapsen sukupuolta raskauden aikana? Pitikö arvaus paikkansa? 

Lähteet:

askelterveyteen.fi

mtv.fi

yle.fi


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.