Remonttiunelmia keskellä kauneinta Suomea

Remonttiunelmia keskellä kauneinta Suomea

Kaupallinen yhteistyö: Cent-listat

Ruuhkavuosien pyörteissä kuulee ihmisten keskustelevan siitä, miten jokaisella jokin tietty paikka maailmassa on usein ajatuksissa, ja jonne mieli välillä karkailee yrittäessään paeta jatkuvaa kiireen tuntua. Paikka, jossa voi rauhoittua ja jossa lepää sekä keho, että ennen kaikkea mieli. Tuo paikka kuvastaa monille kiireettömyyttä, rauhoittumista, sekä hyviä ja onnellisia muistoja. Sellaisia paikkoja on mielessäni muutamia, joista yksi on kiistatta ehdoton suosikkini. 

Jos pitäisi kuvailla perinteistä suomalaista kesämaisemaa, jota lähes kansallismaisemaksi voisi kutsua, olisi se rauhallisella paikalla vesistön äärellä sijaitseva mökki, jonka rannalta voisi ihailla kauniita auringonlaskuja, hämmästellä yötöntä yötä sekä kesäöiden maagista tunnelmaa. 

Hankimme alkuvuodesta kuvaillun unelmakohteen Saimaan rannalta, jossa hyvällä tuurilla voi keväisin nähdä rantakivien päällä auringonlämmöstä nauttivia saimaannorppia kuutteineen. 

Vesistön äärellä sijaitsevan omakotitalon lisäksi rantaan on vuonna 2015 rakennettu hirsimökki, jossa on saunan lisäksi myös suuri yhtenäinen tila yläparvella, ja makuupaikkoja tarpeen tullen jopa kuudelle henkilölle. Kokonaisuudessaan mökissä on noin 30 neliötä. 

Vaikka mökki on rakennettu ”vain” kuusi vuotta sitten, halusimme tehdä siitä avaramman, viihtyisämmän sekä valoisamman. Päivittää sen enemmän meidän näköiseksemme. 

Ajan kuluminen oli jo nähtävillä kauttaaltaan niin seinä-, kuin kattopaneeleiden kellastumisena. Remontoitava tila ei ole kovin suuri, eivätkä vanhat kellastuneet paneelit ainakaan sitä avarammaksi luoneet. Oli keksittävä jokin muu ratkaisu piristämään tuota muuten täydellistä mökkiä. 

Pohdimme ja vertailimme erilaisia vaihtoehtoja maalauksesta aina täydelliseen remontointiin asti. Halusimme saada mahdollisimman vaivattomasti ja helposti luotua avaramman ja raikkaamman ilmeen mökkiin. 

Tiesimme jo etukäteen, että aikaa ei olisi käytettäväksi viikkotolkulla, sillä alkava kesä kiireineen lähestyi vauhdilla. Kesällä ylimääräisille makuupaikoille oli todellakin kysyntää ja tuo luonnollisesti meitä alustavasti jopa vähän hirvitti. Meidän olisi löydettävä mahdollisimman helppo ratkaisu uudistamaan mökin ilmettä. 

Tutustuessamme eri vaihtoehtoihin, ihastuimme heti Centin valikoimasta löytyvään upeaan valkolakattuun Dyyni sisustuspaneeliin, jota ehdottomasti halusimme mökin alakertaan keskeisimmälle paikalle. Dyyni-paneelin aaltoileva pinta tuo elävyyttä tilaan, joita erilaiset valot sekä varjot hieman muokkaavat vaihtelevuutta luoden. Lisäksi tuo upea paneeli näyttää erilaiselta riippuen siitä, mistä kulmasta paneelia katselet. 

Dyyni-paneelia on mahdollista käyttää halutessaan myös kattoon ja mikä parasta, se sopii asennettavaksi niin pysty-, kuin vaakasuuntaankin. Itse suunnittelimme laittavamme tuon paneelin pystysuuntaisesti, sillä halusimme sen korostavan huoneen korkeaa tilavaikutelmaa. Aiempi paneeli oli asennettu juuri päinvastoin. 

Ilahduimme huomatessamme, miten puuvalmis Dyyni-paneeli soveltuu käytettäväksi myös kosteisiin tiloihin, kuten esimerkiksi saunaan oikein käsiteltynä. Rohkenen epäillä, että tämä mökin pintaremontti tulee jäämään kuitenkaan vain huonetiloihin, mutta yksi asia kerrallaan. Siltikin näen jo mielessäni, kuinka rauhoittavan ilmeen sillä saisi saunaan luotua oikean valaistuksen kanssa.

Alakerran muihin seinäosiin, sekä yläkertaan valitsimme leveää ja massiivista hirsipaneelia. Kattoon oikea valinta oli ehdottomasti kuusesta valmistettu sisustuspaneeli, jonka eläväinen pinta tuo tilaan aivan omanlaisensa tunnelman. Olimme vakuuttuneita tutustuessamme selkeään ohjeistukseen tuotteiden asennuksesta.

Uskallan väittää, että kokemattomampikin remontoija onnistuu näillä tuotteilla sekä asennusohjeilla. 

Tuotteet tilattuamme tartuimmekin heti vasaraan ja sorkkarautaan ja aloimme purkaa vanhoja paneeleita pois. Eipä ole ennen tuollaista tullut tehtyä ja täytyy kyllä kehua sen terapeuttista ja stressinpurkavaa vaikutusta – jos et ole kokeillut ja sellaiseen tarjoutuu mahdollisuus, niin suosittelen lämpimästi. 

Pian päästään parhaimpaan työvaiheeseen, kun uudet paneelit saapuvat ja mökin muodonmuutoksen alkaa paneeli kerrallaan huomaamaan koko ajan paremmin – emme malta odottaa! 

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.