Äitioletettu! Vältä näitä miestyyppejä osa 2

Äitioletettu! Vältä näitä miestyyppejä osa 2
Kuva: Toa Heftiba

Viime viikolla tuli erään sinkkuystäväni kanssa kahvikupin äärellä puhetta treffailusta ja palasin pitkästä aikaa itsekin ajassa taaksepäin, jokusenkin vuoden. Hän kertoi viimeisimmät deittikäänteensä (ei ensimmäiset vaan jo toiset treffit saman tyypin kanssa eikä hän löydy tältä listalta!) ja minä muistelin ääneen omia epäonnisia tapailuyrityksiä. Tässä teidän iloksi jälleen muutama helmi: 

 1. Marko  Mustasukkainen – Jo ensimmäisillä treffeillä huomaat, että hän seurailee vähän liian tuimana kenelle näpytät viestiä tai jos satut katsomaan ohikulkevaa miestä liian kauan, ei hyvä heilu. Hän saattaa yrittää verhota mustasukkaisuutensa muka-tahattomiin heittoihin, mutta epäonnistuu aina täydellisesti. Yleensä treffit jäävätkin yhteen kertaan. Eikä todella kannata toisia edes harkita. 
 2. Jukka Jännittäjä – Hän saapuu treffipaikalle hikikarpalot otsalla ja sekoilee sanoissaan jo esittelyvaiheessa. Yrität itse kaikkesi, että hänellä olisi rento ja mukava ilta, mutta mikään ei laukaise hänen jännitystään.  Hän istuu hiljaa, ei kysy mitään ja näpräilee puhelintaan tai sormiaan. Ei mielellään ota katsekontaktia. Itse arvot treffien jälkeen mikä meni vikaan, hän puolestaan pommittaa viestejä toisensa perään joissa kehuu sinua, ja hehkuttaa kuinka koko ilta oli menestys.  
 3. Ismo Insinööri – Tämä ihmistyyppi. Tavallaan kamalan viisaita, tietävät kaikenmaailman nice to know –juttuja  ja voittavat aina jokaisen Trivial-pelin, mutta kun keskustelette elämästä ja ihmissuhteista, saat todennäköisesti vain ei ja kyllä -vastauksia tai vaivaantuneen katseen. Sosiaaliset tilanteet eivät ole heitä varten! 
 4. Raivo-Roni – Hän esittää yleensä hyvätapaista ja kohteliasta, mutta tiuskii tarjoilijalle ja ex-vaimolle, joka soittaa kysyäkseen jotain lapsiin liittyvää. Hänen otsasuonensa pullistuu jo, kun kerrot käyneesi ravintolassa kerran aiemmin miespuolisen ystävän kanssa (On monesti jotain sukua Markku Mustasukkaiselle). Tönäisee humalaista, joka ottaa tukea teidän pöydästä. Huutelee vielä ilkeyksiä perään. “Me ei sitten soitella eikä nähdä enää koskaan” -keskustelu kannattaa jättää hoidettavaksi vasta kotoa (molemmat omissa kodeissaan!) ja puhelimesta käsin ja jättää homma sikseen. Varminta on laittaa vielä estot päälle. 
 5. Elämämkoulu-Elias  Ehdottaa treffipaikaksi puistoa ja tekemiseksi pussikaljottelua. Äidinvaistot herättävä söpönen, joka kertoilee joka naiselle eri elämäntarinan. Luottotiedot ja elämänhalu mennyttä, mutta sätkätupakkaa ja kainaloa tarjoaa innokkaasti.  
 6. Sitoutumiskammo-Sakke – Kuudennen yhteisen vuoden jälkeen mietitään olisiko aika jättää hammasharja toisen kämpälle. Mistään yhteenmuutosta ei kuitenkaan vielä voida keskustella. Ei kannata tehdä hätiköityjä päätöksiä. Kiireessä ei tule kuin kusipäisiä lapsia. Omat munasolusi toki ovat jo kuihtuneet ennen kuin pääsette edes keskustelemaan mahdollisesta jälkikasvu-toiveesta. Ei myöskään halua, että mainitset häntä missään asiayhteydessä, ei ainakaan sosiaalisessa mediassa. 
 7. Etenijä-Erkki – Saken täydellinen vastakohta. Toisilla treffeillä muuttoauto pihassa, kuukauden päästä kihlat. Vauvakeskustelu käyty jo heti nimen ja lempivärin kertomisen jälkeen. Jokaisen elämänsä naisen kohdalla löytänyt sen ainoa ja oikean, elämänsä rakkauden, eikä näe syytä hidastaa tahtia, vaikka aina menee satasella ojaan.  
 8. Nipottaja-Niko – Mikään ei ole hyvin. Ei ikinä eikä koskaan. Aina jokaisessa hyvässäkin asiassa ja tapahtumassa on se kurareunus ja joku asia pilaa hyvänkin homman. Valittaa treffeillä säästä, ruuhkasta, ruuasta, ihmispaljoudesta, tarjoilijasta, maailmantilanteesta, vaatevalinnoista, naapurista ja vapaana ulkoilevista kissoista.  
 9. Some-Simo – Aina luuri kädessä ja jokainen hetki tallennetaan tarinoihin, jokaisesta ateriasta otetaan kuva ja lenkkiä ei tapahtunut, jos ei saa urheilukellosta lenkkitietoja kuvaan. Ottaa treffeilläkin kontaktia ainoastaan ruudun toisella puolella oleviin ihmisiin, joten kannattaa vaikka snäpätä, jos haluat tutustua paremmin.  
 10. Kaunis-Kaitsu – Jos mies viettää enemmän aikaa peilin edessä kuin minä, niin ei jatkoon. Näin lausui eräs ystäväni ja pakko kyllä yhtyä tähän mielipiteeseen. Ulkonäkö ei omassa tärkeysjärjestyksessä ole kärkipäässä, niin en kyllä haluaisi sitä miehenikään listalle ensimmäisten asioiden joukkoon.  

Miten Sinulla on deittiviidakossa sujunut? Oliko listalla tuttuja? 

Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä jutut: 

Äitioletettu, vältä näitä miestyyppejä

Ensitreffit olkkarissa – lisää pyörrettyjä päätöksiä

Sain viikossa tarpeekseni Tinderistä


Ruuhkavuodet suosittelee

Rouva Tirehtööri

Olen pirskahteleva ja räiskyvä, kolmenkympin rajapyykin yli pari vuotta sitten kiukulla kammennut kolmen lapsen äiti. Elämäni keskipisteet ovat 12v Tytärlapsi, 9v Poika Poikanen ja 2v Raivotar. Lasteni ja mieheni, Perheenpään, lisäksi uusperhe-sirkukseni kokoonpanoon kuuluu sekalainen setti eläimiä; pari saksanpaimenkoiraa, corgi, ja kissa. Elämässäni ovat hyvin vahvasti läsnä aikataulut, to do –listat, ahdistus ja kiukuttelu sekä toive seesteisestä ja rauhallisesta elämästä. Elämänhallintani on heikohkoa ja otteeni lipsuu vähän väliä. Onneksi olen jääräpäinen ja sinnikäs enkä ilmeisesti koskaan suostu menemään siitä mistä aita on matalin. Juuri kun joku osa-alue elämässäni alkaa sujumaan, keksin jotain uutta kivaa puuhaa tilalle.

One thought on “Äitioletettu! Vältä näitä miestyyppejä osa 2

 1. Miksi Etenijä-Erkki on Some-Simon täydellinen vastakohta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.