Ilman aikatauluja maailma näyttää hiukan erilaiselta

Ilman aikatauluja maailma näyttää hiukan erilaiselta
Kuva: Ruuhkavuodet toimitus

Kaupallinen yhteistyö: Caravanlandia

Kauan odotettu kesäloma on vihdoin koittanut. Pakkaamme asuntoauton valmiiksi ja lapset ovat vieneet omat tyynynsä, peittonsa ja unilelunsa paikoilleen. Kaikki tuttu ja turvallinen on päässyt mukaan. Yksi vuoden odotetuin aika on käsillä. Loma.

Lasten kanssa matkustaminen vaatii usein kärsivällisyyttä ja kekseliäisyyttäkin, että takapenkkinahistelulta vältyttäisiin. Yöpymispaikat on varattava etukäteen, etenkin kesän sesonkiaikoina, ja vessa- sekä ruokatauot ovat rytmitettävä huoltoasemien tai ravintoloiden varaan. Kun lapsia syntyi useampi, matkustelu henkilöautolla ei enää houkuttanut ja aloimme miettiä vaihtoehtoja. Näin syntyi ajatus matkailuauton hankkimisesta ja alkoi netin selailu. Matkailuautoliikkeitä ja matkailuautoja on paljon, mutta ilman, että itse pääsee katsomaan autoa ihan konkreettisesti, sitä on vaikea ostaa. Helpointa oli siis suunnata lähellä oleviin liikkeisiin, mutta tarjontaa oli aika vähän aina yhdessä liikkeessä, kunnes tuttavamme suositteli Caravanlandiaa.

Kuva: Ruuhkavuodet toimitus

Kokkolalainen Caravanlandia on suuri matkailuauto- ja vaunuliike, johon on helppo kurvata katsomaan autoja. Nopeasti erilaisia malleja katselemalla, erottui omaan tarpeeseen sopivan tuntuinen tilaratkaisu ja asiantunteva myyjä osasi kysyä juuri oikeita kysymyksiä. Mielestäni tämä onkin se ensisijainen asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota. Mikä palvelee juuri meidän perhettä? Liikummeko vain kesäisin, vai onko auto käytössä läpi vuoden? Kuinka paljon tarvitsemme säilytystilaa, tuleeko mukaan vaikkapa harrastusvälineitä? Millainen keittiö tai suihkutarpeemme tulisi olemaan? On myös hyvä miettiä etukäteen, minkä verran on ajatellut autoon sijoittaa rahaa, sillä matkailuautoa voi ajatella liikkuvana kesämökkinä, kotina pyörien päällä.

Yllätykseksemme Caravanlandiasta löytyi Suomen laajin valikoima autoja. Kun on ostamassa käytettyä autoa, myyjä kertoi, että kaikki autot ovat kuntotarkastettuja ja se tuo kyllä turvaa ostopäätökselle. Katsellessamme autoja, tuntui myös mukavalta, että saimme katsella alkuun rauhassa itse autoja sisältä ja jutella perheen kesken erilaisista ratkaisuista, eikä kukaan hengittänyt niskaan. Ostopäätöksen tehtyämme saimme kattavan esittelyn, kuinka kaikki toimii. Samoin kerrottiin millaisia palveluja saa tarvittaessa saman katon alta. Huoltoa ja ihan vaikka korjausta, mikäli myöhemmin sellainen tarve tulisi. Kokonaisvaltainen palvelu tuntuu ehdottomasti hyvältä, sillä jos ei ole aiempaa kokemusta matkailuautoista, niin on mukavaa, kun tietää, että voi jatkossakin kysyä neuvoa asiantuntevasta liikkeestä.

Lasten kanssa matkailuautolla matkustaminen on ollut meille parasta ikinä. Vessa ja ruoka on aina mukana ja olemme löytäneet aivan uusia paikkoja sekä Suomesta että ulkomailta. Lapset tekevät elämästä niin rikkaan. Heidän kommenttinsa matkalla huvittavat ja jokainen tekee usein luonteensa mukaisia huomioita. Yksi huomaa, kuinka erilaisia vessoja matkalla on ollut, toinen ilmoittaa nähneensä elämänsä ensimmäisen kiinalaisen, kolmas jää haaveilemaan kauneuden edessä. Yötaivas on sinisempi ja tähtiä täynnä, aamun aurinko nousee tervehtien hymyillen, revontulien loimu lumoaa ja luonto tullut lähemmäksi kuin koskaan. Moni tälläinen elämys jää pois silloin, kun lomaillaan hotellihuoneissa.

Kuva: Pixabay

Matkailuautosta on ollut myös paljon iloa kotona pihassa. Se on osoittautunut jännittäväksi yöpymispaikaksi kavereiden kesken. Tytöt ovat saaneet valvoa pidempään salaisuuksia kertoen ilman vanhempiaan.  Matkailuautossa on myös pidetty kaverisynttäreitä ja monet marjastusreissutkin ovat muuttuneet mukaviksi retkiksi, kun on samalla ollut tukikohta, jossa levähtää.

Mikä sitten on parasta matkailuautoilussa? Ehdottomasti se, ettei reissatessa tarvitse tehdä aikatauluja sinne tai tänne. Kun kiire lakkaa, lomakin tuntuu lomalta. Ilman aikatauluja maailma näyttää hiukan erilaiselta, niin lasten, kuin aikuistenkin silmin. Voi lähteä reissuun ja pysähtyä aina, kun löytää kiinnostavan paikan. On ollut ihmeellistä löytää pienten teiden ja kaupunkien takaa uskomatonta luontoa ja ihmeellisiä paikkoja, joihin ei koskaan olisi tullut menneeksi lentäen. Ja se on juuri parasta. Löytämisen ilo.

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.