Tatuointistudion yllättävä tarjous: ilmainen tatuointi kaikille sektioarven peittämiseksi

Tatuointistudion yllättävä tarjous: ilmainen tatuointi kaikille sektioarven peittämiseksi
Kuva: Mary Pokatova

Teksti: Anna-Leena

Elpais-lehti uutisoi Kiinalaisesta “Samurai Tattoo” nimisestä tatuointistudiosta, joka on luvannut tarjoata ilmaisen tatuoinnin kaikille niille, jotka haluavat peittää sektion jättämän arven tatuoinnilla. 

Kukki, sulkia ja maisemia

Kukkia, sulkia, siipiä ja maisemia. Shangaissa sijaitsevassa tatuointistudiossa 32-vuotias Shi Halilei suunnittelee ensin tatuoinnit yhdessä asiakkaidensa kanssa. Suunnittelutyön jälkeen hän siirtää kuvat asiakkaidensa vatsan iholle ja huolehtii, että tatuointi peittää varmasti sektioarven.

Elpais-lehden uutinen kertoo, että syyt arpien peittämiseen vaihtelevat. Yhdellä asiakkaista tatuointeja löytyy jo useita. Toinen vakuuttaa tuntevansa olonsa itsevarmemmaksi nyt, kun arven sijaan vatsaa koristaakin arven sijasta kaunis tatuointi. Kolmas paljastaa, että hänen kolmevuotiaansa mielestä äidin vatsassa ollut arpi oli ruma, joten hän päätti peittää sen tatuoinnilla. 

Sektiot yleistyneet Suomessa

Sektioarpi mietityttää monia raskaanaolevia ja synnyttäneitä naisia. Onko arpi ruma esteettinen haitta vai ainoastaan kaunis muisto synnytyksestä? Kysymykseen ei tietekään ole vain yhtä oikeaa vastausta, vaan vastaus riippuu siitä, kuinka ihminen itse kokee ja näkee arpensa. Oikea arpeen liittyvä terveydellinen riski ei kuitenkaan liity ulkonäköön, vaan huonosti parantuneeseen kohtuarpeen, selvittää Duodecim-lehti.

Vaikka Suomessa sektiot ovat harvinaisia verrattuna ulkomaihin, ne ovat hitaasti yleistymässä myös Suomessa. Terveyskirjasto-sivuston mukaan keisarileikkausten osuus synnytyksistä on vuosia ollut 16–17 % kaikista synnytyksistä. Vuonna 2019 se oli kuitenkin 17,5 %, joka on korkein Suomessa tilastoitu.

Onko sektioarpi ruma esteettinen haitta vai kaunis muisto synnytyksestä?

Lähteet:

terveyskirjasto.fi

elpais.com


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.