Etätöissä keskellä kauneinta Kainuuta

Etätöissä keskellä kauneinta Kainuuta

Kaupallinen yhteistyö: Hotelli Vuokatti & Suites

Korona on luonut monille meistä aivan uuden tavan tehdä töitä. Moni pystyy tekemään työnsä melkein mistäpäin maailmaa tahansa, kunhan nettiyhteys on saatavilla. Itse olen työskennellyt kotoa käsin jo melkein vuoden. Lasten kouluun paluun myötä minulle mahdollistui lähteä kokeilemaan työntekoa hieman pidemmälle ja jättää perhe muutamaksi päiväksi puolison hoidettavaksi.

Olen aina viihtynyt hyvin luonnossa ja sainkin idean yhdistää muutamaksi päiväksi luonnossa liikkumisen ja etätyön. Kohteeksi valikoitui Vuokatissa sijaitseva Hotelli Vuokatti & Suites. Normaalisti työmatkoilla yövyn hotellihuoneessa, mutta tämän matkan tarkoituksena olisi myös rentoutuminen ja lomailu. Haluan tilaa ympärilleni ja, jotta pystyisin yhdistämään lomailun ja työnteon valitsinkin huoneen sijaan huoneiston vierailun ajaksi.

Vaikka matkaa Kainuun rauhaan kertyikin yli kuuden tunnin verran, sujui se yllättävän nopeasti. Ajomatkalla kuuntelin Radio Novan Akin ja Minnan aamuohjelmaa, jonka jälkeen suljin radion ja nautin vain hiljaisuudesta. Parin tunnin välein pidin pienen jaloittelutauon ja näin varmistin virkeän olon ajamiselle. Perillä minua odotti ihana hiljaisuus ja rauha. Katselin ympärilleni. Kaikkialla oli niin puhdasta, hyvin siistiä ja huoliteltua sekä vihreää. Vedin paristi syvään henkeä ja tuntui, että ilmakin oli niin puhdasta ja hapekasta. Olin erityisen tyytyväinen valintaani.

Hotellin aulassa kirjauduin sisään ja sain avainkoodin täysin varusteltuun huoneistoon, jonka suurelta parvekkeelta aukesi viehättävän kaunis näkymä suoraan järvelle. Huoneisto yllätti positiivisesti kokonsa ja varustelutason puolesta. Keittiöstä löytyy kaikki tarvittava kokkaamiseen. Itse en ajatellut tällä kertaa valmistavani ruokaa, sillä juuri arkisista asioista, joita kotona teen päivittäin, halusin saada vähän lomaa.

Työnteko sujui huoneistossa ja huoneiston parvekkeella erittäin leppoisasti. Palaverit sujuivat aivan samalla tavalla kuin kotitoimistossa. Erona kotona työskentelyyn oli oma mieliala, joka nyt oli huomattavasti virkeämpi ja koin olevani myös tehokkaampi. Työpäivät yritin pitää kahdeksan tunnin mittaisina, jotta aikaa jäisi myös harrastuksille. Työn teon lomassa kävin useasti ulkona haukkaamassa happea ja ihailemassa luontoa. Kävinpä työpäivän aikana myös hotellin pihalla olevassa uima-altaassa virkistäytymässä. Ja iltasella rentouduin aivan upeassa hotellin pihalla olevassa maisemasaunassa.

Hotellin tuntumasta lähtee retkeilypolkuja jokaiseen makuun. Omaksi lempireitiksi muodostui noin 45 minuutin lenkki, joka kulki Vuokatin Urheiluopiston lähimaastoissa. Kokemus työn tekemisestä lomakohteessa sai itsenikin aivan hämmästymään: työt tuli tehtyä tehokkaasti, olin aikaansaavampi kuin normaalisti ja lisäksi oma irtiotto arjesta oli onnistunut. Myös kotijoukot pärjäsivät kotona ilman minua. Tulen jatkossakin suosimaan vastaavanlaista tapaa yhdistää sekä työ että matkailu.

Suosittelen kaikkia, joilla on mahdollisuus etätyöhön, kokeilemaan työn ja loman yhdistämistä. Ja ainakin Hotelli Vuokatti & Suites tarjoaa tähän loistavat puitteet.  

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.