Liikkumisen iloa koko perheelle

Liikkumisen iloa koko perheelle

Kaupallinen yhteistyö: SuperPark Sveitsi, SeikkailuSveitsi

Hotel Sveitsin mukavissa sängyissä uni maistui ja maittavan hotellin aamupalan jälkeen olimmekin energiaa ja intoa täynnä tulevaan vauhdikkaaseen päivään. Luvassa oli siis yhdessäoloa ja liikkumisen riemua SuperParkissa sekä jännitystä ja huikeita elämyksiä SeikkailuSveitsissä.

Ensimmäinen kohteemme, SuperPark Sveitsi, sijaitsee aivan Hotel Sveitsin tuntumassa. SuperParkiin siirtyminen oli erittäin kätevää yhdystunnelia pitkin. Rannekevaihtoehtoja on aina kahden tunnin rannekkeesta koko päivän rannekkeeseen. Koko päivän ranneke on näppärä, sillä puistosta voi poistua välillä vaikka hotelliin päiväunille ja jatkaa sitten levänneenä touhuamista. Siispä rannekkeet käteen ja huvittelemaan.

Hyvinkään SuperPark Sveitsi tarjoaa koko perheelle moneksi tunniksi vauhdikasta tekemistä. Meidän porukkaamme kuului aikuisia sekä hyvin eri-ikäisiä lapsia ja jokainen löysi itselleen paljon mieluista puuhastelua. Touhuta voi muun muassa virtuaalipelien tai perinteisten pallopelien kuten sählyn, koripallon ja jalkapallon parissa. Meidän ehdottomat suosikkimme olivat isot trampoliinit. Niiden parissa aikaa vierähti tovi, jos toinenkin. Jokainen pomppi omien taitojensa mukaan, joku teki ”peppuplätsejä” ja toinen upeita voltteja. Hauskaa oli kaikilla ja hiki pintaan oli taattu!

Vauhdikkaan aamupäivän jälkeen otimme pienen lepohetken syöden ja rentoutuen. Sitten olimmekin valmiita päivän toiseen aktiviteettiin, kiipeilyyn. Kiipeilemään Sveitsin seikkailupuistoon oli hotellilta helppo siirtyä, sillä myös se sijaitsee aivan Hotel Sveitsin vieressä. SeikkailuSveitsissä jokainen halukas pääsee todella kokeilemaan omia rajojaan niin henkisesti kuin fyysisesti. Ratoja löytyy 12 kpl, neljällä eri vaikeusasteella, sekä 500 metrin huikea liuku. Alkuun saimme hyvän opastuksen, jonka jälkeen jakauduimme kahteen ryhmään. Osa porukastamme lähti kokeilemaan rajojaan isommille ja hurjemmille radoille. Pienimmät, kolmevuotiaat, kiipeilijät haastoivat itseään naperoradalla. 

Pienet kiipeilijät ottivat tilanteen nopeasti haltuun. Muutaman jännittävän kierroksen jälkeen he kiipeilivät radalla kuin olisivat kiipeilleet aina. Näppärästi he itse kiinnittivät soljet vaijereihin ja rohkeasti lähtivät myös liukuun, koko ajan tietysti aikuisten valvovan silmän alla.

Isommat kiipeilijät aloittivat oman urakkansa helpoimmista radoista. Ratojen vaikeusasteet ovat selkeästi merkitty ja kiipeäminen tuntui muutaman radan jälkeen jo luontevalta. Luottamus välineisiin löytyi eikä tippumista tullut mietittyä enää ihan joka hetki. Kaikista vaikeimpia ratoja emme tällä kertaa uskaltaneet lähteä kokeilemaan. Nämä radat vaativat jo hyvää lihaskuntoa ja vartalon hallintaa. Jättiliuku oli kuitenkin aivan pakko kokeilla. Tässä sai jo kokea vauhdin hurmaa, sillä vauhti nousee arviolta 60 kilometriin tunnissa. Liuku kestää ajallisesti niin kauan, että matkan varrella ehtii ihastella Sveitsin ihastuttavia maisemia.

Kolmen tunnin kiipeilemisen jälkeen vatsa kurni kaikilla ja oli aika suunnata illalliselle kohti hotellin ravintolaa, Karhunpesää. Kaikilla on ollut aivan superhauska ja jännittävä päivä. On saatu uusia kokemuksia sekä onnistumisia, on ylitetty itsensä, opittu uutta, esitelty omia taitoja ja ihasteltu toisten rohkeutta ja osaamista. Ihanat muistot jää meille kaikille Hyvinkään Sveitsistä.

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *