Ensimmäistä kertaa vankilassa

Ensimmäistä kertaa vankilassa
Huoneessa odotti pullo kuohuviiniä ja suklaalla kuorrutettuja mansikoita.

Kaupallinen yhteistyö: Hotel Katajanokka

Poikamme syntyi kolme ja puoli vuotta sitten. Tämän jälkeen tämä valloittava pieni mies on aina kulkenut meidän mukanamme matkoilla niin kotimaassa kuin ulkomailla. Nyt on tullut aika katkaista napanuora pikkumieheltä ja lähteä viettämään parisuhdeaikaa kiven sisään viikonlopuksi. Sain juuri luettua kirjan ”Late -Suomen pelätyimmän rikollisen tarina”, jossa tulevan viikonloppumme majoituspaikka vilahteli useampaan kertaan. Kirjassa ”Late” antaa joitakin vinkkejä, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun vierailee Hotel Katajanokalla.

Hotel Katajanokan ympärillä on muurit, jotka muistuttavat rakennuksen yli satavuotisesta vankilahistoriasta. Muurien sisäpuolella, hotellirakennuksen ympärillä, on huoliteltuja, vihreitä nurmikkoalueita ja pihalla on istutuslaatikoita täynnä erilaisia istutuksia. Myös hyvin söpöt vankila-aikaiset ulkotuolit koristavat piha-aluetta. Hotellin ympäristö on siis ihailtavan kaunis ja viihtyisä.

Aulassa meidät vastaanottaa hotellin concierge Sami Joutsenvuo. Suomesta löytyy noin kymmenkunta conciergea, joiden tarkoitus on vastata vieraiden pyyntöjen toteutuksesta. Liittyy toiveet sitten helikopteriajeluun tai loppuunmyydyn konsertin lippuihin, concierge hoitaa homman. Joutsenvuosta välittyy aito tarve vieraiden viihtyvyyden takaamiseksi hotellissa. Hänen työtehtäviinsä on myös jo vuosia kuulunut hotellin yleinen historiakierros, jossa hän kertoo humoristiseen tyylin vankila-ajan uskomattomia tarinoita.

Concierge Sami Joutsenvuo vastaa asiakkaiden niin pieniin kuin suuriin toiveisiin.

Olemme valinneet viikonlopuksi Experience Ultimate Love majoituspaketin, joka on täydellinen paketti parisuhdelomaa viettäville. Huoneemme sijaitsee hotellin neljännessä kerroksessa ja Joutsenvuon kertomuksen mukaan huoneessa on vankila-aikana asustanut elinkautisvanki. Ehkä jopa elinkautisvanki ”Late” on viettänyt öitään samassa huoneessa, missä me tulemme viikonlopun viettämään. Huone on rakennettu kolmesta entisestä sellistä ja sellien rajat ovat edelleen havaittavissa huoneessa. Moderni, ylellinen sisustus niin huoneissa kuin yleisissä tiloissa ja vilpitön palvelu kertoo paljon hotellin tasosta. Onhan Hotel Katajanokka myös Suomen ensimmäinen Marriotthotelli. 

Tietysti myös vaahtokylpy kuuluu hotellivierailuihin.

Ennen illallista lähdemme kävelemään pitkin hotellin käytäviä. Yleisissä tiloissa on paljon nähtävää. Seinille on laitettu esille kuvia ja erilaisia esineitä vankila-ajoilta. Kellarikerroksesta löytyy myös eristysselli ja 1800-luvun ryhmätyrmä, jotka herättävät paljon tunteita ja kysymyksiä. Karut rappuset ja kaiteet taitavat olla alkuperäisiä. Myös kerrosten välinen avoimuus on alkuperäinen. Nämä luovatkin jännää vankilamaista tunnelmaa.

Hotellin pohjakerroksessa sijaitsee Ravintola Linnankellari. Siitä onkin aikaa, kun olemme viimeksi päässeet nauttimaan ruuasta ilman lapsia. Tarjoilija ohjaa meidät pöytään ja aloittaa ystävällisen jutustelun kertoen samalla hyvin tietoisesti suosituksensa. Hotellin henkilökunnassa on jotakin maagista. Palvelusta voi aistia heidän vankan ammattitaitonsa, johon vielä jokainen henkilökuntaan kuuluva tuo oman mausteensa omalla persoonallaan. Valitsemme ruuat ja jäämme fiilistelemään livebändiä, joka on juuri aloittanut illan ensimmäisen settinsä. Ravintolassa on ihanan rento ilmapiiri. Kaikki asiakkaat viihtyvät ja nauttivat silmin nähden. Myös ruuat ovat aivan viimeisen päälle. Aika menee kuin siivillä ja pian huomaammekin viihtyneemme ravintolassa kolmisen tuntia!

Alkupala: ”ongelta”. Näin hyvää skagenia emme ole ennen syöneetkään. Pääruoka: hiiligrillattua poron kieltä ja paistettua siikaa. Jälkiruuaksi otimme ”suklaisen paon”, joka on täydellinen suklaakakku sisältäen suussa sulavaa suklaata!

Illan päätteeksi teemme pienen kävelyn hotellin pihalla. On hyvin kaunis syysilta ja hotellin ulkovalot luovat ihanaa, romanttista tunnelmaa. Tätä olemmekin kaivanneet ja lupaamme toisillemme vastaisuudessa viettää säännöllisesti aikaa ihan kaksisteen. Hyvin nukutun yön jälkeen suuntaamme jälleen Linnankellariin, jossa kattava aamupala tarjoillaan. Majoituspakettiin kuuluu myös aamiainen huonepalvelulla, joka onkin aivan ihanaa luksusta. Päätimme silti kuitenkin mennä ravintolaan aamupalalle. Paikan päällä kokki kyselee kuulumiset ja listaa eri omeletti vaihtoehdot, joita hän innokkaasti vieraille paistaa.

Vietimme todella ihanan viikonlopun Hotel Katajanokalla, vaikka poikamme olikin hetken välein mielessämme ja oli hiukan outoakin olla ihan vain kaksisteen. Parisuhdeaika entisessä vankilassa on upea ja erilainen kokemus, jota voimme aidosti suositella.

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.