4.9 juhlitaan taas suomalaisen ruoan päivää: näin juhlistat kotimaista ruokaa

4.9 juhlitaan taas suomalaisen ruoan päivää: näin juhlistat kotimaista ruokaa
Kuva: Benjamin Finley

Teksti: Anna-Leena

Suomalaisen ruoan päivää vietetään jälleen 4.9. Tästä artikkelista selviää, kuinka suomalaisen ruoan päivää voi juhlistaa ja kuinka suomalaisen tuotteen tunnistaa ruokakaupassa helposti.

Miksi suomalainen ruoka tarvitsee merkkipäivän? 

Suomalainen ruoka on aivan ainutlaatuinen yhdistelmä puhtautta, osaamista ja vastuullisuutta – ja siksi oman merkkipäivänsä ansainnut.

Kuinka juhlistaa suomalaisen ruoan päivää? 

Suomalaisen ruoan juhlistaminen on helppoa: valitse ruokakauppasi hyllyiltä ruokaa ja juomaa, joissa on sinivalkoinen Hyvää Suomesta -merkki. Kokoa perheesi tai lähimmät ystäväsi pöydän ääreen nauttimaan yhdessä suomalaisesta ruoasta.

Kuinka löydän suomalaiset tuotteet kaupasta helposti? 

Pakkauksesta löytyvän Hyvää Suomesta -merkin ansioista suomalaisen ruoan tunnistaminen on helppoa ja nopeaa. Hyvää Suomesta -merkki lupaa pakatuille elintarvikkeille suomalaisen raaka-aineen ja työn.

Uusia Hyvää Suomesta-tuotteita syntyy koko ajan. Ruokakaupoissa on tarjolla jo 12 000 erilaista tuotetta, 350 eri valmistajalta. 

Miksi valita suomalaista?

Suomalainen ruokavalinta on vastuullinen teko. Kun ruoka tulee Suomesta, sen tekijät tunnetaan ja tuotantoketju on jäljitettävä. Kotimaiseen ruokatuotantoon liittyy paljon positiivisia asioita kuten työllistävä vaikutus ja vahva osaaminen.

Kotimaiset metsät, vedet ja maatilat tuottavat aineksia, joiden ravintoarvot ovat peräisin pohjoisen väkevästä luonnosta. Puhdas maaperä, ilma ja vesi, sekä fiksut toimintatavat takaavat, että suomalaiseen ruokaan voi luottaa. Suomalainen ruoka on puhdasta ja turvallista.

Juhlitaanko teillä suomalaisen ruoan päivää?

Lähde:

Hyvääsuomesta.fi


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.