Metsäsynttärit lapselle – sisällä tai ulkona!

Kirjoittaja: Elina

Kuopuksemme 5-vuotissynttärit kolkuttelevat oven takana, joten kirjoitan ylös muutaman vinkin, joilla metsäiset synttärijuhlat syntyvät nopeasti eivätkä lahjatoiveet saa juhlavieraita haukkomaan henkeään.

Olen järjestänyt elämäni aikana monet synttärijuhlat, sillä minulla on kolme lasta, joista vanhin täytti keväällä 16, ja nuorin siis pian viisi. Rakastan juhlien järjestämistä – erityisesti teemajuhlien, mutta synttärit saa kasaan myös helpolla ja nopealla aikataululla ja huokeasti.

Kun kuopus täytti kolme vuotta, sain fiksaatioksi metsäsynttärit. Laitoin kutsun kavereille hyvissä ajoin Facebookin tapahtumana, ja ilahduttavan moni ilmoittikin tulevansa juhliin. Metsäsynttärit oli tarkoitettu juhlittavaksi laavulla, johon oli parkkipaikalta lyhyt kävelymatka ja jonne pääsi myös rattailla. Laavun vieressä kiertää pieni luontopolku, jonka voi kiertää lasten kanssa. Ajatuksena oli vielä tulostaa laavun läheisyyteen pieniä runonpätkiä tai metsäisiä tehtäviä, joita voi tehdä juhlimisen lomassa. Kirjastosta lainasin ihana Pikku hiiren puolukkamatka-kirjan (Riikka Jäntti 2018), jonka ajattelin lukea leirinuotion äärellä.

Ruokatarjottavia synttäreille ei tarvinnut kovin miettiä: pyysimme vieraita tuomaan mukanaan omat makkarat ja mukin, lupasimme tarjota jälkkärit. Ajattelin pannaria ja mehua, reilusti hilloa ja kermavaahtoa.

Synttäri-idea muhi päässäni ja se jalostui oikein toteuttamiskelpoiseksi, mutta valitettavasti juuri juhlapäivänä vettä vihmoi vaakasuoraan ja oli kova myrskytuuli. Juhlat siirtyivät siis sisätiloihin nopealla aikataululla – sen verran ehdin ilmoittaa vieraille, että makkarat on syytä jättää kotiin, juhlimme meillä kotona.

En halunnut kuitenkaan luopua metsäteemasta, joten pykäsin kokoon oman metsän olohuoneeseen. Kannoin ulkoa havuja pöydille ja kasasin polttopuista lattialle nuotion, joihin saimme tulen näppärästi led-kynttilöillä. Erilaisia majoja ja tunneleita rakentelin huiveista ja peitoista pöytien ja tuolien päälle. Laitoin diffuuseriin pöhisemään metsäisiä tuoksuja ja Spotifystä linnunlaulua ja sateen ropinaa. Tarjottavat kasasin kaapeista mm. juustoista ja kasviksista.

Synttärit onnistuivat yli odotusten! Pääsimme kuin pääsimmekin leirinuotion lämpöön, metsäisten tuoksujen ja äänien keskelle lukemaan satua puolukkaretkestä.

Ai niin, ja ne lahjat: näille synttäreille toivoimme siis lahjan sijaan makkaroita paistettavaksi. Viestimme aina vieraille, että paras lahja on, jos he saapuvat paikalle. Muita lahjatoiveitamme ovat olleet esimerkiksi lorukortti lorupussiin (2-vuotissynttäreillä) ja heijastin (4-vuotiaalle). Viisivuotisjuhliin toivomme lahjaksi yhden kolikon – arvolla ei väliä, mutta valuuttana mieluiten euro. Näin olemme välttyneet turhalta Tiger-krääsältä ja varmistaneet, että lahja on lähinnä symbolinen ele, ei varakkuuskilpailu. Ja lapset ovat joka kerta olleet valtavan tyytyväinen synttärijuhliinsa.

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.

  Array
(
  [0] => thumbnail
  [1] => medium
  [2] => medium_large
  [3] => large
  [4] => 1536x1536
  [5] => 2048x2048
  [6] => vp_sm
  [7] => vp_md
  [8] => vp_lg
  [9] => vp_xl
  [10] => vp_sm_popup
  [11] => vp_md_popup
  [12] => vp_xl_popup
)