Uusin nimimuoti Yhdysvalloissa: leikkivätkö Chanel, Dior ja Armani pian yhdessä?

Uusin nimimuoti Yhdysvalloissa: leikkivätkö Chanel, Dior ja Armani pian yhdessä?
Kuva: Steven Su

Teksti: Anna-Leena

Nimet seuraavat muoteja ja suosikit muuttuvat nopeasti. Uusin nopeasti kasvava trendi Yhdysvaltalaisten vanhempien keskuudessa on hakea inspiraatiota lasten nimiin suosituista luksusmerkeistä. 

Muuttuvat nimitrendit

Lasten nimiin on jo pitkään haettu inspiraatiota muun muassa suosituista televisiosarjoista ja julkisuuden henkilöistä. Muun muassa nimen “Meghan” suosio on kasvanut nopeasti sen jälkeen, kun Meghan Markle ja prinssi Harry menivät naimisiin vuonna 2018.

Myös julkisuuden henkilöiden lapsilleen antamat nimet kasvattavat suosiotaan nopeasti. Näin on käynyt muun muassa nimelle Saint, jonka suosio on kasvanut huimasti sen jälkeen, kun Kim Kardashian valitsi sen nimeksi toiselle pojalleen. 

Joissain tapauksissa nimien suosio myös laskee yhtä nopeasti kun nouseekin. Näin kävi The Game of Thrones-sarjasta tutulle nimelle Daenery, jonka suosio laski alkuhuuman jälkeen nopeasti. 

Dior: luksusnimien ykkönen

Viimeisen 4 vuoden ajan Dior on ollut merkkinimien ykkönen.   

Diorin lisäksi suosiotaan nimilistalla ovat kasvattaneet:

  • Armani
  • Chanel
  • Celine
  • Kenzo 
  • Valentino

Myös tunnetun espanjalaisen ketjuliikkeen nimi Zara on kasvattanut suosiotaan listalla ja nimi on noussut suosituimpien nimien listan sijalta 238 sijalle 215. 

Etunimenä sukunimi?

Merkit kuten Celine, Kenzo tai Valentino ovat saaneet nimensä suunnittelijoidensa etunimen mukaan, mutta osa vanhempien suosimista merkkinimistä, kuten Dior, Chanel ja Armani, ovat itseasiassa sukunimiä . Tämä ei kuitenkaan tunnu näitä muotitietoisia vanhempia haittaavan.

Jos uusimman trendin suosio jatkaa kasvuaan, Dior, Chanel ja Armani saattavat hyvinkin leikkiä yhdessä puistossa muutaman vuoden kuluttua.

Mitä ajatuksia luksusnimet herättävät sinussa?

Lähde:

mibebéyyo.com


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.