Vauvaan tutustuminen kirjojen avulla: kirjavinkit tulevalle isosisarukselle

Vauvaan tutustuminen kirjojen avulla: kirjavinkit tulevalle isosisarukselle
Kuva: Matthew Osborn

Teksti: Anna-Leena

Pienen lapsen saattaa olla vaikea ymmärtää vauvauutisia ja vanhemman vatsassa kasvava vauva saattaa mietityttää ja ihmetyttää lasta. Vauva-aiheiset kirjat ovat hyvä tapa käsitellä vauvan syntymää, ja siitä seuraavaa elämänmuutosta.

Listasimme lastenkirjoja, joissa käsitellään vauvan syntymää.

Ruu ja vauva: Anna-Karin Garhamn

Ruun äidillä on kerrottavaa:

– Sinä saat pikkusisaruksen. Se on vielä vauva ja asuu äidin masussa.

– Voiko masussa asua? Miten muka? Ruu ihmettelee.

Kun vauva vihdoin syntyy, se on melkein yhtä hauska kuin Ruu ajatteli. Mutta vauva ei osaa leikkiä!

Aino ja Pakkasen poika: Kristiina Louhi

Ainon ja Veikan perheeseen syntyy vauva, pieni Nyytti, joka kaikessa herttaisuudessaan aiheuttaa monenmoista epäjärjestystä ja mielipahaa perheen arkeen. Ylinnä on kuitenkin rauhallinen ilo – ja riemu vauvan ensimmäisestä naurusta

Onni-pojasta tulee isoveli: Sanna Pellicioni

Eräänä päivänä äidillä ja isillä on Onnille tärkeää asiaa. Äidin mahassa kasvaa pikkuruinen vauva. Onnista tulee isoveli!

On jännittävää odotella vauvan syntymistä. Onni pääsee äidin mukana neuvolaan ja saa kuunnella vauvan sydänääniä. Lopulta suuri päivä koittaa. Mummu ja pappa tulevat hoitamaan Onnia, kun äiti ja isi lähtevät sairaalaan. Onnia jännittää, mutta kaikki sujuu hyvin: Onnilla on nyt pienen pieni veli!

Sinusta tulee isosisko: David Bedford

Isosiskoksi tuleminen on jännittävää. Tämän kirjan avulla vanhemmat auttavat uutta isosiskoa valmistautumaan vauvan tuloon; asiat kotona muuttuvat, mutta parempaan suuntaan.

Kuva: Steve Lieman. Vauva-aiheiset kirjat ovat hyvä tapa käsitellä vauvan syntymää, ja siitä seuraavaa elämänmuutosta.

Puppe saa pikkusiskon: Eric Hill

Kaikkien rakastama Puppe saa pikkusiskon! Tämä ihastuttava läppäkirja sopii hyvin nuoremmillekin lukijoille.  

Vallaton vauva valtaa vatsan: Thomas Svensson

Jaakon äidin vatsa on suuri ja pyöreä. Siellä on vauva. Kun Jaakko panee kätensä äidin mahan päälle, hän tuntee, kuinka vauva liikkuu. Jaakolla on vilkas mielikuvitus. Hän arvelee, että vauva tekee masussa kuperkeikkoja ja salakuuntelee äidin ja isän juttuja!

Franklin saa pikkusiskon: Paulette Bourgeois

Isällä ja äidillä on Franklinille jännittäviä uutisia: heille tulee keväällä vauva. Franklin hyppii ilosta, sillä hän on pitkään toivonut siskoa tai veljeä. Hän on jopa harjoitellut vauvan hoitoa ystävänsä Karhun pikkusiskon kanssa. “Minä olen tosi hyvä hauskuuttamaan vauvoja”, hän vakuuttaa. Mutta kevääntulo ei tunnut millään edistyvän. Franklinin purkkiin istuttama siemenkään ei ota itääkseen. Vaan kun jaksaa odottaa, luonto kyllä herää eloon ja tuo mukanaan niin versoja, aurinkoa kuin vauvojakin. Franklin saa ikioman pikkusiskon.

Sanna ja pikkuveli: Gunilla Wolde

Sanna on saanut pikkuveljen. Pikkuveli syö, kakkaa, itkee ja nukkuu. Välillä Sannakin haluaisi muuttua vauvaksi, niin että äiti hoitaisi vain häntä.

Onko teillä luettu vauva-aiheisia kirjoja? Jaa suosikkisi muiden ruuhkavuosien lukijoiden kanssa!

Lähteet:

kirjasampo.fi

suomalainen.com


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.