Teetkö sinäkin tämän yleisen virheen pyykkiä pestessä?

Teetkö sinäkin tämän yleisen virheen pyykkiä pestessä?
Kuva: Annie Sprat

Teksti: Anna-Leena

Pyykkiä pestessä suurin osa keskittyy lajittelemaan pyykit tummiin ja vaaleisiin ja valitsemaan oikean pesuohjelman. On kuitenkin olemassa yksi yleinen virhe, jonka moni tekee tietämättään.

Vetoketjut kiinni aina ennen ennen pesua

Oletko joskus ihmetellyt vaatteisiisi ilmestyviä pieniä reikiä? Salaperäisten reikien takana saattaa olla niinkin yksinkertainen asia, kun vetoketjut, paljastaa espanjalainen elespanol-lehti. Huppareiden ja housujen vetoketjut kannattaakin sulkea huolella aina ennen pesua. 

Myös esimerkiksi rintaliivien hakaset ja kaarituet ovat mahdollisia vaatteiden rei’ittäjiä, ja ne kannattaakin pestä aina liivien pesuus tarkoitetussa pesupussissa.

Se, mihin kohtaa vaatetta reikä ilmestyy, saattaa kieliä siitä, onko syypää vetoketjun metalliset “hampaat”, jotka saattavat tehdä koneessa reikiä muihin vaatteisiin, vai esimerkiksi vyö, joka saattaa hiertää paidan helman rikki käytössä.  

Vaatteiden laatu 

80% tapauksista liittyy vaatteen laatuun, huomautetaan elespañol-sivuston uutisessa. Puuvillaistenkin tuotteiden välillä on eroja ja ajatus siitä, että kalliimman vaatteen kohdalla maksetaan pelkästään merkistä usein väärä. Laadukkaista materiaaleista saa maksaa hieman enemmän, mutta vaate yleensä myös kestää käytössä uuden veroisena pidempään. 

Välttääksesi pienten ja harmillisten reikien muodostumista, toimi näin:
  • Ennen pesua, varmista, että housujen ja huppareiden vetoketjut on kiinni. 
  • Pese rintaliivit erillisessä pesupussissa, sillä myös hakset ja kaarituet saattavat kuluttaa vaatteen pintaa pesukoneen myllerryksessä. 
  • Painosta laadukkaisiin, käyttöä kestäviin materiaaleihin. 

Lähde: elespañol.com


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.