Haiskahtaako keittiön roskakori tunkkaiselle? Kokeile näitä vinkkejä

Haiskahtaako keittiön roskakori tunkkaiselle? Kokeile näitä vinkkejä
Kuva: Naomi Hébert

Teksti: Anna-Leena

Leijaileeko nenääsi keittiön roskakorista epämiellyttä haju, vaikka roskapussi vaihdetaan säännöllisesti? Roskakorin pohjalle helposti tippuva irtolika ja roska jättää roskakoriin ajan myötä pinttyneen ja epämiellyttävän hajun. Varsinkin nestemäinen jäte pääsee monesti valumaan roksakorin pohjalle ja sisäseiniin. Siivous.info-sivustolla vinkataan muutama toimivaksi havaittu vinkki epämiellyttävien hajujen poistamiseen keittiöstä. 

Apua ruokasoodasta

Jokaisesta keittiöstä löytyva ruokasooda on todellinen ihmeaine, joka muun muassa neutralisoi epämiellyttäviä hajuja tehokkaasti. Pese ja kuivaa roskakori huolellisesti, jotta saat varsinaisen hajunlähteen poistettua roskakorista. Ripottele sitten puhtaan ja kuivan roskakorin pohjalle n. 1-2 tl ruokasoodaa (mahdollisimman tasaisesti pitkin astian pohjaa) ja asettele ruokasoodan päälle talouspaperiarkki. Asettele tämän jälkeen roskakoriin roskapussi normaaliin tapaan. Muista kuivata roskakori huolella ennen ruokasoodan ripottelua; muutoin sooda sattaa kovettua roskakorin pohjalle ja aiheuttaa ainoastaan lisää sotkua. Roska-astia on suositeltavaa pestä tai huuhdella aina tyhjennyksen yhteydessä. 

Kuva: Charles Deluvio. Roska-astia on suositeltavaa pestä tai huuhdella aina tyhjennyksen yhteydessä. 

Hajut pois etikalla 

Muovisen roskakorin voi myös yrittää käsitellä etikalla aina tyhjennyksen ja pesun yhteydessä. Pese roska-astia ensin huolella puhtaaksi yleispuhdistusaineella ja vanhalla tiskiharjalla. Puhdistuksen ja kuivauksen päätteeksi käsittele astian saumat laimentamattomaan väkiviina etikkaan kostutella rätillä. Vahvasta hajustaan huolimatta myös etikka poistaa tehokkaasti epämiellyttäviä hajuja.

Lähde: siivous.info

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *