Värien loputon sinfonia tekee matkailuautolla ajamisesta unohtumattoman elämyksen

Värien loputon sinfonia tekee matkailuautolla ajamisesta unohtumattoman elämyksen

Kaupallinen yhteistyö: Caravanlandia

Ajan ehkä Suomen kauneinta tietä Utsjoelta Karigasniemelle. Kumpuileva tie seuraa Tenojoen vartta jakaen Suomen ja Norjan rajan. Syyskuun toisella viikolla, minään vuonna, ei tule pettymään näihin maisemiin. Utsjoelta nimittäin alkaa sellainen värien ilotulitus, joka vain jatkuu ja jatkuu. Ja paranee koko ajan.

Yhtäkkiä, tämän kaiken mykistävän maiseman keskellä on kuin jokin valaisisi minulle tietä nähdä kaikki kauneus, joka maailmassa on. On pakko pysähdellä koko ajan. En voi käsittää ollenkaan tätä. Pitäisi päästä maalaamaan. Eikä täältä haluaisi lähteä pois. Syksyn ruska levittäytyy hehkuvissa keltaisen, punaisen ja oranssin väreissä ja maisema muuttuu aamun salaperäisestä usvasta illan viipyilevään uneliaisuuteen.

Matkailuautoja tulee verkalleen vastaan ja ajattelen, että oikeastaan sillä, että onko auto käytetty, tuunattu tai uusi, ei ole väliä. Jokainen matkaaja nauttii vapaudesta pysähtyä näihin paikkoihin, joihin ei muutoin oikein pääse. Aiemmassa jutussa mainitsin Caravanlandian. Heidän valikoimistaan löytyy erittäin hyvä valikoima käytettyjä kuntotarkastettuja matkailuautoja, joten sopiva matkailuauto tai -vaunu löytyy varmasti jokaiseen budjettiin. Koska luonnollisesti seurasin matkailuautoliikkeiden valikoimaa, ennen auton hankkimista itselle, niin huomasin, että Caravanlandialla on hyvä vaihtuvuus. Mikäli etsii käytettyä autoa, kannattaa ehdottomasti seurata heidän sivujaan usein, sillä uusia tulee koko ajan. Voisinpa melkein sanoa, että liike on Suomen paras laajuudeltaan ja vaihtuvuudeltaan. Nuorekas ja palvelualtis henkilökunta varmasti osaa auttaa löytämään omiin tarpeisiin sopivan auton. On mukava asioida iloisen ja energisen henkilökunnan kanssa ja saada arvokkaita vinkkejä niin autoista, kuin vaikkapa käymisen arvoisista paikoista.

Voi kuinka toivoisin, että jokainen saisi kokea tämän tunteen, mitä on olla kiireen toisella puolen. Millaista on matkustaa täysin vailla aikatauluja ja kokea näitä elämyksiä, joita rahalla ei saa. Kokea luonnon ja metsän hoitava sielu, kannatteleva, kuunteleva, lempeästi kaikille aisteille puhuva. Istua hiljaisuudessa, antaa itselle läsnäolon rauha oman itsensä kanssa ja nähdä, että siinä hetkessä on levollisuus, kaiken suuren keskellä.

Niin monta kertaa ajattelin lasten ollessa pieniä, että saankohan ja ehdinkö koskaan kokea omia juttuja, pystynkö matkustelemaan, näkemään ja kokemaan. Lasten kanssa matkailu on erilaista ja heidän ehdoillaan menevää. Tämä reissu on yhden naisen syysreissu. Mietin lähtiessä, mitä tarvitsen mukaan perusvarustuksen lisäksi ja koska tiesin, että matka suuntautuu erämaahan ja alueille, jossa kaupat ja huoltoasemat ovat kaukana, niin kaasupinnan mittauslaite on osoittautunut erittäin hyväksi hankinnaksi. Sitäkin kannattaa kysyä Caravanlandian tarvikemyymälästä. Vaikka ajan myötä kaasun ja veden kulutuksen jokseenkin jo oppiikin, niin huomaan, että etenkin kun lämpöasteet tipahtavat ja lämpöä lisäsin autossa, niin tuosta laitteesta onkin ollut hyötyä. Joku lukijoistani kysyi minulta, että kuinka pystyn olemaan peseytymättä autossa pitkään. Matkailuautoissa on suihku, mutta matkoilla kannattaa katsella saunoja, joita löytyy niin yksityisten vuokraamina sekä camping-alueilta. Karigasniemeltä löytyi aivan loistava sauna upealla paikalla Tenorinteen Campingin-alueelta. Kevon luonnonpuistovaelluspäivän jälkeen, sauna tekee ihmeitä.

Juuri tässä hetkessä, jokin minussa laulaa hiljaa. En tiedä, mitä se on, mutta siinä on taivaan kirkas valo. Ja luottamus. Kivun kautta elämääni on kasvanut uutta, aika on kutonut mahdollisuuksia tällaiseen itsensä kanssa retkeilyyn ja antanut satakertaisesti enemmän, kuin koskaan olisin osannut edes odottaa. Päivä painuu iltaan. Illan rauha laskeutuu kaiken väritulvan ylle. On helppo hengittää puhdasta tunturi-ilmaa.

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.