Vauvat vaihtuivat sairaalaassa: lapset elivät 15 vuotta väärän perheen kanssa

Vauvat vaihtuivat sairaalaassa: lapset elivät 15 vuotta väärän perheen kanssa
Kuva: Jonathan Borba

Teksti: Anna-Leena

Vaikka tarina kuulostaa suoraan Hollywoodista lainatulta, on se ikävä kyllä totista totta. Bebésymas-sivustolla kerrotaan, että tarina sai alkunsa vuonna 2002 Espanjan Logroñossa sijaitsevassa synnytyssairaalassa, missä muutaman tunnin ikäiset vauvat vaihtuivat vahingossa ihmisvirheen takia.

Lapset elivät toistensa elämää 

Vaihtuneet vauvat syntyivät samana päivänä, samassa sairaalassa ja vain 5 tunnin ikäerolla. Molemmat vauvat syntyivät pienipainoisina: yksi vauvoista painoi syntyessään 2,270 kg ja toinen 2,290 kg. Alhaisen syntymäpainonsa vuoksi molemmat vauvat joutuivat tarkkailuun vastasyntyneiden teho-osastolle, missä kohtalokas virhe pääsi käymään. Koko lasten elämän suunta muuttui ja siitä hetkestä lähtien vauvat elivät perheen kanssa, joka ei ollut heidän omansa, ja elämää, joka ei ollut heille tarkoitettu. 

Tytöt elivät 15-vuotta tietämättä virheestä, kunnes sattuma lopulta puuttui peliin. Uskomaton tarina paljastui, kun toinen tytöistä joutui vuonna 2017 isyyden tunnustusprosessin johdosta DNA-testiin, hänen oletetun isän kiistettyä isyytensä.  

Testistä selvisi, ettei tytön isäksi kuviteltu mieshenkilö ollut hänen isänsä. Yllättävintä kuitenkin oli se, että tulosten mukaan myöskään lapsen äidiksi kuvittelema henkilö ei ollut hänen biologinen äitinsä. Epäilyt heräsivät, kun testissä huomattiin, että tytön veriryhmä oli eri, kun mitä sairaalan tietoihin oli kirjattu.

Kohtalokas virhe

Lapsi oli elänyt koko elämänsä vakavien taloudellisten ongelmien varjostamaa elämää. Lapsen isoäiti otti hänet huostaan vuonna 2003 vain vuoden ikäisenä, koska lapsen oletetut vanhemmat eivät pystyneet huolehtimaan hänestä vaikeista taloudellisista ongelmista johtuen. Äiti menehtyi lopulta vuonna 2018.

Käynnissä olevassa oikeusprosessissa syyttäjä on vaatinut kolmen miljoonan suuruista korvausta lapselle, joka on elänyt kaikki nämä vuodet täysin erilaisissa olosuhteissa, kun olisi biologisen perheensä kanssa elänyt. Tytön asianajaja José Sáez-Morga painottaa uutisessa, että vauvojen vaihtumisesta lapselle aiheutunut kärsimys on “korvaamaton”. 

Uusien DNA-testien tulokset varmistavat lähipäivinä lapsen todellisen henkilöllisyyden. Toinen tytöistä ei ole halunnut ottaa kantaa tapaukseen.  

Sairaala myöntää virheen, mutta virheen tehnyttä henkilöä on ollut mahdotonta jäljittää, eikä tapahtumasta tiedetä enempää.

Lähde: Bebésymás.es


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.