Ilman raajoja syntyneen vauvan äiti: “Elämäni paras päätös oli pitää hänet”

Ilman raajoja syntyneen vauvan äiti: “Elämäni paras päätös oli pitää hänet”
Kuva: Oleg Sergeichik

Teksti: Anna-Leena

Vanhemmat saivat kuulla rakenneultrassa, että vauva syntyisi ilman raajoja. Nyt äiti haluaa jakaa tarinansa muistuttaakseen muita vanhempia siitä, että erilaisuudessa ei ole mitään vikaa. Jutuista uutisoi The Daily Mail.

Lääkärit suosittelivat keskeytystä

Rosie Higgs, 29-vuotias lontoolaisäiti jonka poikavauva syntyi ilman jalkoja ja toista käsivartta, ei lääkäreiden suosituksista huolimatta harkinnut raskauden keskeyttämistä. “Elämäni paras päätös”, kuvailee äiti The Daily Mail lehdessä. “Henry on aivan täydellinen vauva.”

Pysäyttävä uutinen

Raskausviikolla 20 Henryn vanhemmat saivat kuulla pysäyttävän uutisen: heidän pieni vauvansa tulisi syntymään ilman raajoja. Vauva kärsi harvinaisesta, kohdun sisällä tapahtuvasta amputaatiosta, jossa kohdun kalvoista muodostuneet narumaiset rakenteet jäävät sikiön raajoihin kiinni aiheuttaen epämuodostumia. 

Kelly Sikkema. Vanhemmat saivat kuulla rakenneultrassa, että vauva tulisi syntymään ilman raajoja.

Yllättävästä uutisesta huolimatta, vauvan vanhemmat eivät epäilleet hetkeäkään, vaan päättivät jatkaa vauvan odotusta varmoina siitä, että lapsen tulevaisuus tulisi olemaan erityisyydestään huolimatta valoisa. “Meillä ei ollut epäilystäkään siitä, ja meille oli aivan sama mitä lääkärit siinä tilanteessa suosittelivat.”, muistelee äiti sen hetkisiä tunteitaan. 

Onnellinen loppu

Epämuodostumistaan huolimatta vauva syntyi sektiolla ilman komplikaatioita painaen 3,7 kg. 

“Tiedän, että hän tulee aina olemaan erilainen, mutta elämme päivä kerrallaan ja olemme varmoja siitä, että hän tulee selviytymään mistä tahansa”, kertoo Rosie, joka on halunnut jakaa tarinansa näyttääkseen myös muille vanhemmille, että lapsen erilaisuudessa ei ole mitään pahaa.

Lähde: dailymail.co.uk


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.