Kummikoira, vastaus kaikkeen!

Kummikoira, vastaus kaikkeen!

Teksti: Katri

Meillä ja eritoten miehelläni, on tällä hetkellä valtava koirakuume. Kuume roihuaa niin valtoimenaan, ettei järjen ääntä meinaa kuulua sydämen tahdon läpi, ei sitten millään. Kuka nyt ei haluaisi ihanaa pientä ja karvaista tuhisijaa viereensä lämmittämään pimeinä syysiltoina. Sitähän se olisi. Rentoa yhdessä oloa ja ihania lenkkejä raikkaassa ilmassa, söpön ja hyvin käyttäytyvän koiran kanssa. Eikö vain? Joo, ei olisi ja sitä tässä yritän itselleni ja varsinkin tuolle puolisolleni toitottaa. Aika ei ole nyt oikea. 

Niin kuin kaikki varmasti ovat huomanneet niin korona on saanut aikaan suuren lemmikkibuumin. Ihmiset viettävät aikaa enemmän kotona, joten pennun kouluttaminen sekä pentuun tutustuminen on tietysti sen vuoksi helpompaa.  Suuri lemmikkibuumi on taas saanut sen aikaiseksi, että kaiken karvaisten ja karvattomien lemmikkien hinnat ovat pompahtaneet taivaan tuuliin. Taas yksi syy miksi meille ei tällä hetkellä olisi kannattavaa ottaa koiraa.   

Noh, mikä olisi sitten suurin syy miksi järjen ääneni huutaa, että ei. Ajanpuute sekä jo nyt hyvin vahva riittämättömyyden tunne. Meillä on neljä lasta, nuorimmainen on hyvin vilkas yksivuotias valioyksilö. Ei pysy paikallaan sekuntiakaan, tekee töllöntöitä aina kuin silmä välttää ja kärsii mahdottomasta eroahdistuksesta. Puhumattakaan kolmesta muusta lapsukaisesta, heidän harrastuksistaan ja kaitsemisestaan ja siihen vielä kaikki muu elämä päälle. Miten ihmeessä minulla olisi vielä aikaa koiralle? Puolisoni mielestä, oikein hyvin. Taidetaan elää eri elämässä. 

Mutta sitten tuli vastaus kaikkiin ajatuksiin ja mietteisiin kuin kirkkaalta taivaalta. Selasin noin kuukausi sitten sosiaalista mediaa ja silmäni kiinnittyi ilmoitukseen, jossa etsittiin koiranulkoiluttajaa. Minulle tuli vahva tunne, että se ilmoitus oli juuri meitä varten. Ja sitä se todellakin oli.  

Olemme saaneet nyt kuukauden päivät nauttia mäyräkoira Winifredin, alias Winskin alias Mäyrisnakkisen rakkaudentäyteläisestä seurasta, kun kiireiltämme joudamme.  Pelkkä koiran lenkittäminen on muuttunut syvemmälle tasolle ja puhumme koirakummiudesta. Tästä tilanteesta siis nauttii ja hyötyy jokainen osapuoli. Winifredin omistaja saa apua koiranulkoiluttamiseen, winifred saa lisää aktiviteettejä sekä me saadaan rauhoitettua koirakuumettamme ainakin hetkeksi. Ja mikä tärkeintä, lapsetkin oppivat mitä koiran omistukseen sisältyisi. Ulkoiluttamista säällä kuin säällä, ruokkimista ja huolehtimista. On myöskin ihanaa, että lapset oppivat niinkin yksinkertaisia asioita, kun miten koiraa kohdellaan, milloin koiran annetaan olla rauhassa ja mitä koira milläkin eleellä tarkoittaa. On ihana ollut huomata esimerkiksi meidän todella aran kolmevuotiaamme kohdalla, että hänestä ja winifredistä on ollut ihana parivaljakko, vaikka hetki sitten hän pelkäsi koiria kuin koiria aivan valtavasti. Kummiudessa on myöskin se hyvä puoli, että sairaudenhoidot ja muut käytännön asiat jäävät omistajalle, joten me saamme vain nauttia ihanan koiran läsnäolosta.  

Meillä katsotaan kovasti YouTubesta koiravideoita, lainataan kirjastosta koirakirjoja ja edelleen puoliso vahtaa koirakasvattajilta vapaita pentua mutta tällä hetkellä nyt on hyvä juuri näin. Kiitos Winifredin ja hänen omistajansa! En voi kuin suositella koirakummiutta kaikille joilla on kovasti koirakuumetta havaittavissa mutta välttämättä ei ole täysin oikea aika kuitenkaan sille omalle koiralle. 

Oletko sinä harkinnut ryhtyväsi Koira-kummiksi? 


Ruuhkavuodet suosittelee

Katri

Olen neljän vilkkaan hulivilin kotiäiti Mikkelistä. Elämme hektistä pikkulapsiarkea. Meillä riidellään, mökötetään, sovitaan, halataan sekä pussataan ja huumori kukkii perheessämme varsinkin puolisoni toimesta. Olen luonnonlapsi mutta rakkaus punaista huulipunaa kohtaan ei häviä. Haaveilen omasta ajasta, paremmista yöunista ja mielenterveyteni järkkyy liiasta sekasorrosta. Olen ikuinen vauvakuumeilija. Vihaan ruuanlaittoa mutta rakastan leipoa! Iloiseksi minut saa jonkun toisen valmistama ruoka, hyvät löydöt kirpparilta sekä juoksulenkki raikkaassa ulkoilmassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.